Close
Om vår innebandyhelg i Linköping.

Om vår innebandyhelg i Linköping.

Låt mig berätta om helgen som gick, närmare bestämt en helg i ”innebandystaden Linköping”. Vår dotters innebandylag var inbjudna att spela i Oxdog Invitation Cup, som väl närmast kan räknas som ett inofficiellt SM för deras åldersgrupp. Just den här helgen samlades alltså innebandylag från när och fjärran, och det var så himla kul allihop.

Vi hänger med hela familjen för att ansluta oss till hejarklacken. Jag kan lova att det är mycket pirr i magarna hos både spelare och tillhörande syskon och föräldrar, men också hos tränarna.

Eftersom det är en del dötid mellan matcherna får vi också chans att se mer av Linköping och dess omgivningar. Idrotten tar oss land och rike runt och jag älskar det! Just Östergötland är i och för sig knappast någon ny bekantskap, snarare tvärtom. Vi har sett en hel del av länet vid det här laget och börjar få koll på läget.

Läs mer: Östergötland med barn – 10 besöksvärda stopp

Den här gången siktar vi in oss på både favoriter i repris och ett par ställen vi har haft på önskelistan. Så här ser det ut på ett ungefär!

Innebandyhelg i Linköping

De första matcherna följer vi via livestream, men ser till att åka söderut så snart alla åtaganden är klara på hemmaplan. Hungern slår till i takt med att sockerchockseffekten från bilgodiset börjar ebba ut. Varken jag eller Tobias har någon större lust att ge efter för önskemålet om McDonald’s på resan ner. T föreslår indiskt och jag googlar snabbt upp Nawab Restaurang som har fina recensioner. Jag inser dock ganska snabbt att Tobias tidsoptimism riskerar att försätta oss i tidsnöd. Stress är inte min favoritsyssla…

… så efter sedvanlig googling föreslår jag istället ett snabbt stopp vid Pizzeria Adriati. Det är ett bra val! De här pizzerian kör med konceptet att gästerna själva får möjlighet att välja sort på mjölet i pizzadegen: vetemjöl, råg eller dinkel. Vi kör på dinkel som ger en matigare och ”mörkare” smak. Rekommenderas varmt!

Adress: Åbylundstorget 2, 582 36 Linköping

En pizza och en vunnen gruppspelsmatch senare är det dags att leta upp vårt boende för natten. Efter att ha ringt runt x antal hotell (något som kräver ett helt eget inlägg framöver) bokar jag till slut en stuga via Booking.com. Vid bokningen snappar jag upp att egna sängkläder bör tas med, men missar den lilla detaljen att det är utedass. GPS:en tar oss till en avtagsväg ute på landet, Nelly tycker allt är väldigt ”mörkt och läskigt”, men också lite spännande när det helt plötsligt springer förbi en grävling på grusvägen framför bilen.

Själv är jag mer än nöjd med den oerhört charmiga gamla stugan som ramas in av stjärnklar himmel och tillhörande stjärnfall. Vi hinner med ett parti Memory och kryper sedan ner i varsin sovsäck som vi har packat med oss hemifrån.

När det är dags för morgon och därmed ännu en dassarunda får vi se omgivningarna i dagsljus. Fint? Jätte! Det finns ett litet kök i stugan, men vi har inte hunnit förbi någon mataffär och jag har storslagna frukostplaner på Dahlbergs Café. Lite snopet är det förstås att de öppnar först kl 11, men vi väntar snällt. Vi lyckas dessutom pricka in ”Äppelhelgen 2023” i Gamla Linköping och har därmed fullt upp att roa oss med marknad och diverse aktiviteter.

gamla linköping

Jag följer temat och beställer in en äppelsemla till frukost. Klassikern vinner i längden, men visst är det kul att prova andra varianter.

Solen strålar, marknadsfynden blir flera (och goda!) och jag trivs i största allmänhet väldigt bra på den här platsen.

lassemajas detektivbyrå linköping

Våra timmar i Gamla Linköping slutar på topp med ett besök i LasseMajas Deckarhus som ganska nyligen öppnade i ett av kvarteren. Vår åttaåring slukar just nu alla böcker om LasseMaja och kan knappt tro sina ögon när hon ser miljöerna ”på riktigt”. Tyvärr får vi inte till ett mysterium den här gången, däremot hinner vi ta en sväng inne på caféet och butiken. Det är sjukt fint uppbyggt och vi kommer definitivt tillbaka framöver vid tillfälle. Tiden går snabbt och nu är det dags för nästa familjemedlem att välja aktivitet.

flygvapenmuseum linköping

Och ser man på, det här besöket är både intressant och lärorikt för samtliga i familjen! Flygvapenmuseum lyckas med bedriften att skapa nyfikenhet och en vilja att lära sig mer.

Jag gillar det faktum att besöket inte enbart går ut på tråkvarianten ”se men inte röra-museum”, här finns tvärtom flera interaktiva inslag. Tyvärr är den omtalade flygsimulatorn stängd pga ombyggnad, men den hoppas vi få återkomma till framöver.

innebandy linköping

Sedan fortsätter dagen och kvällen med det som är viktigt på riktigt = final för våra innebandytjejer.

Vi får verkligen uppleva ”Best of Linköping” i helgformat! Staden förtjänar en eloge för ett gäng fina innebandyhallar (wow för Stureforshallen och Campushallen!) och ett proffsigt arrangemang. Det blir dessutom en rejäl bonus att vi kan kombinera hejarklacksuppgiften med andra roligheter.

Sammanfattningsvis blir det full pott för Östergötland även den här gången. Tack för det!


Här kan du läsa mer om vad som finns att se och göra i Östergötland. Fler specifika tips om Linköping hittar du hos min bloggkollega Cornelia/Lite mera Rosa som bor i utkanten av staden.(Omslagsbild: Gamla Linköping).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close