Close
Resfredag mot Göteborg

Resfredag mot Göteborg

Utanför bilfönstret öser regnet ner, vilket mycket riktigt innebär att vi nyss passerade Borås på väg till Göteborg. Det är den sista fredagen i september och från bilstereon ljuder ”Best of Beatles”. Vi brukar annars roa oss med att sätta ihop specifika spellistor under våra roadtrips – det är en rolig grej för hela familjen! Under resan till Linköping förra helgen valde jag bland annat ”Head on Fire” av Griff som agerade förband åt Coldplay i somras. Jag blir glad av den låten! Här kommer veckans fredagsfemma.

Resfredag mot Göteborg

#1. Släkthäng och konsert i Göteborg

göteborg

Med jämna och ojämna mellanrum drar vi västerut för att hälsa på Tobias släkt. Det tog mig många år att fastna för Göteborg (märk väl att jag är gift med en göteborgare, så skiljer på staden och dess invånare) – men nu så! Den här gången åker vi ner för en konsert med T:s bror och passar också på att träffa resten av familjen. Jag var nära att boka in oss på Hotel Eggers, men det klaffade inte helt med planerna. En annan gång!

#2. Organiseringsinfluencers made me do it!

Jag har en lång lista på grejer att ta itu med. Högt och lågt kan jag meddela, allt från att boka klipptid, hitta struktur i livet till att organisera i kylen. Och ser man på…

…i veckan kunde jag i vart fall bocka av kylskåsgrejen! För ett tag sedan visade min dotter en massa klipp från Tiktok på kylskåpsrensningar (!) och ville att vi skulle göra samma där hemma. Min telefon måste ha hört vår konversation, för allt sedan dess dyker det upp miljoner olika organiseringsklipp och tillhörande kampanjer. Till slut kunde jag inte hålla emot längre och beställde hem en massa lådor och burkar via en schyst rabattkod på Clas Ohlson. Vissa grejer var bättre än andra. De jag varmt kan rekommendera vidare är en genialisk snurrbricka, lådor för frukt/grönt samt glasburkar med skruvlock – samtliga produkter finns i olika storlekar.

#3. Matshopping utomlands och Tesco FTW

På tal om mat förtjänar min syrras rapport om veckans fyndhandling en egen rubrik. Jag zoomar in varenda vara och tänker åter igen att jag snart gärna gör henne i Skottland för att själv handla lite egna roliga varor.

handla mat i Skottland

Det finns väl få saker i resesammanhang som går upp emot att strosa runt i en utländsk matbutik? Särskilt när det gäller Tesco i UK.

#4. Slutsålda adventskalendrar i september och Polarexpressenvibbar med Caia/Bianca Ingrosso

September hann alltså inte gå över i oktober innan Bianca Ingrossos sminkmärke Caia hade sålt slut på sina adventskalendrar. Vad de kostade? Nästan 3000 SEK. Säga vad man vill om Wahlgren-klanen och shoppinghetsen…

… men snygga kampanjer kan Bianca och hennes team göra. Den här gången åker hon tåg med slutdestination Nordpolen. Eftersom jag älskar allt som har att göra med både jul och Polarexpressen är det här helt i min smak. Gnistrande snö, klassiska gamla tågkupéer och en sval Bianca är uppenbarligen ett framgångsrecept. Någon adventskalender köpte jag aldrig, men när jag fick reda på att de var slut blev jag nästan besviken. FOMO much? Tydligen. (Skärmdumpar ovan från Bianca insta-stories).

#5. Tidernas bästa resegodis/resegods

Auto correct har aldrig haft mer rätt än när jag skulle beskriva M&M’s som tidernas bästa resegodis (som autocorrect alltså ändrade till resegods).

lykkes Nynäshamn

Är det något gods jag gärna tar med i packningen är det just de där färgglada godiskulorna. När jag var liten var de värda sin vikt i guld när min morbror, som alltså bodde i USA, kom hem med resväskorna fyllda av stora M&M-påsar. Han släpade också hem Coolaid, Salt Water Taffy-kolor, Jell-O och flingor i regnbågens alla färger. Vilken lycka! Nu finns det mesta att få tag i här i Sverige – på gott och ont tänker jag? Den där känslan av julafton går att få varje dag om man vill.

Och med de djupa filosofiska spaningarna önskar jag er alla en trevlig helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. har du någon rabattkod för clasohlson man kan använda? Ha en fin helg

    1. Tyvärr inte Jessica! Men håll utkik på CO:s egen hemsida, de brukar vara duktiga på rabatter i olika perioder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close