Close
6 resor jag INTE drömmer om att göra

6 resor jag INTE drömmer om att göra

För ett tag sedan skrev Lisa/Let’s Go Explore ett inlägg om resor som inte alls lockar henne. Väldigt kul att läsa en anti-lista för ovanlighetens skull! Här kommer min tolkning av Lisas tema på ett gäng resor jag inte drömmer om.

6 resor jag INTE drömmer om att göra

#1. Festresa

brighton

Det här att åka iväg på suparresa? Det har aldrig och kommer aldrig att bli min grej (även om jag var så ledsen att jag grät när jag inte fick följa med på suparresan skolresan till Cypern i nian). Jag känner mig obekväm och totalt fel i sammanhang där folk blir mer berusade för varje sekund som går, och har liksom aldrig fattat charmen att supa sig redlös. Präktig? Kalla mig vad ni vill, men numera skäms jag inte längre över mitt val att vara nykterist – jag ser det snarare som en befrielse!

#2. En resa till charterkomplexens högborg

charter fördelar och nackdelar

Min bloggkollega Towe/Come Fly with Me, som numera jobbar på TUI, har fått mig att omdefiniera begreppet ”charterresa”. Hennes bilder, beskrivningar och berättelser om resmålen som finns i TUI:s utbud är bra på riktigt, och jag inser att charter inte behöver vara likhetstecken med tråkig buffémat, packade sillar vid stranden och likformighet. Själva urtypen av charterresa lockar dock inte. Inte alls.

Läs mer: Att resa på charter – fördelar och nackdelar

#3. Extrem skidresa

tips om Säfsen dalarna skidort

I samma sekund som Lisa i förra podcastavsnittet började snacka om att hennes man hade packat med ”lavinutrustning” inför sin skidresa till Georgien blev jag lite lätt illamående. Jag, som i nuläget inte ens kan ta mig nerför en röd backe, skulle aldrig i livet utsätta mig för en extrem skidresa av något slag. Säfsen, Romme, Orsa och Åre? ABSOLUT, där finns backar på mina villkor.

Efter Lisas uppdateringar från skidresan till Italien i helgen kan jag dock tycka att pisterna såg härliga ut, däremot fick jag lite andningsnöd när Lisa och hennes man skulle åka off-pist med guide.

#4. Dykresa

Jag gav det ett ett par försök i Australien, men längre än så kom jag inte. Att dyka är inte min grej, punkt slut!

#5. Tjernobyl

Det här att åka till Tjernobyl. Varför utsätta sig för det, och eventuell strålning som uppenbarligen finns kvar? Jag fattar inte riktigt, särskilt inte efter att ha sett (den briljanta) tv-serien om den stora olyckan 1986. Nej tack, jag har nog med dödsångest som det är och behöver inte mer av den varan.

#6. Kina

resor jag inte drömmer om
Peking, 2015.

Saker och ting svänger snabbt här i världen, och med tanke på de senaste veckornas rapporteringar om Coronavirusets framfart (eller ja, covid-19 som det numera heter) har jag NOLL intresse av att resa till Kina just nu. Jag kan i och för sig inte påstå att vår snabbis till Peking för några år sedan gjorde något större intryck heller – men jag älskade Taiwan och skulle hemskt gärna åka tillbaka dit vid tillfälle.


Har du några exempel på resor du inte drömmer om att göra?

18 comments

 1. Hehe, du får peppa dig själv med mitt inlägg ”Är det farligt att besöka Tjernobyl?”
  https://4000mil.se/index.php/ar-det-farligt-att-besoka-tjernobyl/

  1. Alltså bara att du skriver om guidens reaktion på tjejen som inte hade ”rätt” strumpor säger ju en del om hela grejen. Nej tack, dit åker jag icke! 🙂

 2. Charter i din bemärkelse lockar inte nämnvärt (men jag håller helt med om Towes fina beskrivningar) och inte dedikerade party- eller dykresor heller. Däremot dyker jag gärna om jag kommer till något vackert ställe (Zanzibar!).

  Jag kan ärligt talat inte komma på fler resor som jag absolut inte skulle åka på. Möjligtvis någon konstmuséeresa till Berlin då. Den skulle kännas ganska sval faktiskt.

  1. Haha, tack för input. Så du hänger inte med på kulturtantsresa till Berlin med mig? SYND ändå, tror det skulle bli kul!

   1. Kanske just därför som jag måste testa. Mina fördomar har slagit fel förut. 😉

 3. Åh, dykresor som är det bästa som finns! Aktivt och vacker natur och fantastiska djur. Tre av tre möjliga!

  1. Ja, kan fatta charmen – för andra. För mig räcker det jättebra med att snorkla… 🙂

 4. Håller med dig och din lista på de flesta punkter utom…Tjernobyl…läste om en resa dit och blev intresserad men samtidigt låter det väldigt läskigt…skyddsdräkt, tanken på att människorna lämnade allt vind för våg och att det verkligen var en stor katastrof som fortfarande sänder ut strålning.
  Charter är nog inte min grej heller, för rastlös för att ligga på stranden eller vid poolen en vecka. Kombinerar hellre stad och havsbad, kanske Barcelona är nåt för mig?
  Supresa, skidresa, dykresa, och Kina går fetbort! Är inte den sportiga typen, Kina lockar inte och är man ute för att uppleva är det ju bra om man är klar i huvudet så man minns var man varit och sett! Att gå full på konserter och dylikt begriper jag inte heller att folk gör.

  1. Åh, kul att läsa dina tankar också om de här typerna av resor. Tack för att du delar! Finns det fler typer av resor som du har noll intresse av?

   1. Maria Svensson says:

    Ja, eftersom Aspöfärjan gungar lite idag pga vädret, ska jag inte ut på större vatten i mer vindstyrka än svag bris! 🐠
    Bussresor är åxå en grej jag aldrig vill göra mer. Hatar åka buss och tar knappt bussen till stan.
    Lifta är jag åxå främmande för, men en rolig grej hände nyss; På väg till färjelägret på Aspö passerar jag två småspringande personer med stor kamera och tung ryggsäck och viftande tummar. Jag tänkte att de har kort om tid till färjan, så jag frågade om de ville åka med. De ville de och de var ett par från Gdansk på besök i staun och på ön! Vad som var riktigt kul, var att i baksätet ligger en reseguide om just Gdansk som jag hämtade på biblioteket i morse. Paret verkade väldigt nöjda med mitt val av bok! 😄

    1. Wow, så coolt med Gdansk-sammanträffandet! Du får se det som ett tecken på att du MÅSTE dit.

 5. Vilken intressant/kul lista. 🙂
  Ja du Tjernobyl säger jag också blankt nej till. Många må säga att det inte är farligt, medan andra säger att det fortfarande är det. Men vi hade en vän som reste dit och sen avled i cancer inom ett år… så jag säger verkligen nej tack till att resa dit. 🙁

  1. Ja, alltså alla väljer själva – och har säkert förklaringar till din väns cancer (beklagar verkligen!), men nej. Det finns noll intresse här också.

 6. Festresa lockar mig heller inte och tycker absolut inte att du ska skämmas över att vara nykterist. Jag har blivit ”beskylld” flera gånger för att vara det och då med undertonen att det är så hemskt att jag inte vill dricka alltid. Har liksom aldrig förstått varför alla bara inte kan få välja själv om man ska dricka eller inte utan att få en massa kommenterar och åsikter om det.

  Kina har heller aldrig lockat mig och det har heller inte nåt med Corona att göra. Det finns bara så många andra platser som lockar så mycket mer!

  1. Tack för din kommentar Helena! Ja, märkligt det där med alkohol och den starka normen kring det… Ska bli intressant att se vilka våra nästa resor blir framöver, känns ju i nuläget som att det kan dröja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close