Close
Mallorcaguide

Mallorcaguide

Alla pratar om Mallorca just nu. ”Mallis” har tagit revansch från den förlegade Svenssonstämpeln och har seglat upp som ett nytt hett resemål.

För er, som liksom jag, funderar på att åka dit för att se vad ön har att erbjuda kan jag tipsa om Mallorcaguide.se – en nylanserad sajt där ni hittar rykande färsk information och inspiration för att underlätta planeringen inför er resa.

Sa Dragoera Naturreservat (Bild från Mallorcaguide.se)
Sa Dragonera Naturreservat (Bild från Mallorcaguide.se)

Min vän Fredrik Norrbin, en av personerna bakom Mallorcaguide.se, flyttade med sin familj till Mallorca i slutet av 2011,  i samma veva som jag och min man åkte iväg på en Longstay till Thailand. Vi befann oss i samma ungefär samma situation, mitt i livet med två små barn och med en stark längtan efter att prova något nytt. Efter drygt ett halvår i paradiset återvände jag och min familj tillbaka till Sverige, medan Fredrik och hans familj blev kvar på Mallorca. Huset i Stockholm såldes för gott och livet på Mallorca blev Fredriks nya vardag. Just nu jobbar han för fullt med olika spännande projekt på ön, varav ett är Mallorcaguide.se som han driver tillsammans med Erica Persson. En av Fredriks visioner verkar vara att locka fler svenskar till den plats som har tagit honom och många andra svenskar med storm.

Efter att ha kikat runt på Mallorcaguide.se kan jag konstatera att sidan innehåller precis sådan typ av information som jag letar efter inför en resa till ett nytt semestermål. På sidan finns bland annat bra tips om vad det finns att göra för barn och familj, vilka de bästa stränderna är och vart man bör gå för att äta och dricka gott. Dessutom är sidan överskådlig och lättmanövrerad, vilket är en förutsättning för att jag ska klicka mig vidare.

Till saken hör att min svåger (samma svåger som fick oss att flytta till Thailand) under de senaste månaderna har kört en övertalningskampanj för att få mig och min familj att testa en säsong på just Mallorca. Jag inser mer och mer att det börjar bli hög tid att boka en resa för att göra min egen bedömning av denna omtalade ö.

Mallorco, November 2009, Cap de Formentor
Cap de Formentor (Bild från Mallorcaguide.se)

10 comments

 1. Tack för rekommendationen och ett bra inlägg!
  Jag tror maken är rädd att han kommer gilla Mallorca mer än Thailand…:)

  1. Haha Fredrik, jo, det är säkert så. Klart jag rekommenderar dig, bra idéer måste spridas!

 2. Ja, det ser onekligen trevligt ut!

  1. Monnah, ska vi åka dit snart? Nästa systerresa kanske?

 3. Måste gå ut och läsa lite på den sidan känner jag, blev sugen på att resa 🙂

  1. Eller hur Jenny! Jag är ressugen precis hela tiden, och Mallorca ligger verkligen bra till.

 4. Tänk att just nu exploderar verkligen Mallorca, det känns som det är säsong för det. När vi bestämde i höstas att vi kör den lilla outsidern i småbyar var det inget snack och skulle man dit, då var det charter som gällde. Jag lär nog trampa in och läsa på mig en del, för några av de ställen dit vi ska har jag ingen som helst aning om vad som finns runtomkring – en del av charmen.
  Och ja, en säsong på Mallis. Gärna. Faktiskt jättejättejättegärna.

  1. Visst är det häftigt Ämma? Tänkte faktiskt på dig och er planerade resa dit i sommar. Det låter som en höjdare. Jag jobbar hårt på att få Tobias att överväga en säsong där, men han vill gärna till Thailand igen. Nåja, jag är inte helt motvillig att följa med dit heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close