Close
Tips om Palma: ”världens minsta storstad” på Mallorca

Tips om Palma: ”världens minsta storstad” på Mallorca

Inlägg i samarbete med partner –  ni hör oss prata mer om Sveriges nya butik för resväskor online, resväskor.se, i det aktuella podcastavsnittet.

Efter en lång vinter är svenskarna som vanligt uthungrade på sol och shortsväder. Än dröjer det innan vi kan gå utan strumpor och skor här hemma, men det finns flera populära weekenddestinationer som lockar utanför landsgränserna. En av dem är Palma på Mallorca, som vi djupdyker i under vårt senaste avsnitt av Att resa-podden.

Palma på Mallorca har länge varit en storfavorit för många, av flera olika anledningar: behaglig temperatur, småskalighet (utan att för den sakens skull ge avkall på allt som krävs för en lyckad semester, staden kallas ”världens minsta storstad” av en anledning!), stränderna, maten, nattlivet och inte minst den natur som ramar in hela ön. Numera brukar också vandring, cykling och golf ingå i arsenalen om säkra tips om Palma.

Tips om Palma i Att resa-podden

tips om Palma

Jag har aldrig besökt varken Palma eller Mallorca, men av allt det jag har läst, hört och sett under de senaste åren lär jag inte bli besviken när jag åker dit. Min och Tobias vän Fredrik drog iväg på longstay på Mallorca med sin familj 2011, i samma veva som vi åkte till Thailand. När vi packade väskorna för att flytta tillbaka till Sverige ett halvår senare, stannade Fredrik, hans sambo och de två döttrarna kvar på Mallis. De har nu bott på ön i drygt sju år – det får väl ändå vara det ultimata betyget på att ön är värd att besöka!

Enligt min research lockar lågsäsong mer än högsäsong, vilket jag kommer att ta fasta på när det är dags att boka biljett framöver. Min poddkollega Lisa besökte Palma under en tjejresa och delar i det aktuella podcastavsnittet med sig av en mängd matnyttiga tips om Palma. Vi pratar också mer om vad som finns att göra i övrigt på ön Mallorca, som är en enormt populär destination för bland annat golf-, cyklings- och vandringsresor. Utöver det aktuella podcastavsnittet kan jag också rekommendera fler tips om Mallorca på Fredriks sajt mallorcaguide.se.

Sa Dragoera Naturreservat (bild från Mallorcaguide.se).

Så här lyssnar du på vårt podcastavsnitt med tips om Palma


Foto 1 och 2: Lisa Fahlåker. Har ni personliga tips om Palma får ni gärna fylla på i kommentarsfältet!

4 comments

 1. Jag älskar Palma.

  Var senast där på SPA och käkade god lunch på Palma Sport & Tennis Club:

  http://liniztravel.com/2016/10/26/palma-sport-tennis-club/

  Annars är ju stan mysig och inte alltför stor. Mysig hamn och härlig promenad längs havet!

  Mallorca har ju så många guldkorn.

  Åker dit om dryga 3v igen! Längtar!

  När åker du dit?

  Kramar

  1. Kul med tennisklubben, den pratar vi om i podden. Jag har ingen resa bokad, än, men hoppas komma iväg snart (under lågsäsong). Hoppas du får en fin resa dit!

 2. Stefan Regén says:

  Att äta Fish Taco på Naan Street Food i Santa Catalina är ett måste vid ett besök i Palma! Värt hela resan!

  1. Oj, det får jag absolut skriva upp på listan. Stort tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close