Efter två veckor i Blekinge var det igår morse dags att hoppa på tåget mot Stockholm tillsammans med mina småtjejer. Efter en styck avverkad surtant på tåget (och nej, jag pratar inte om mig själv) ligger jag ett dygn och en flygbokning senare i min hotellsäng på Arlanda. Det känns som en lagom smygstart på reseåret som kom av sig.

Jag drömmer fortfarande om ett direkttåg mellan Karlskrona och Stockholm, det skulle göra mitt liv så ofantligt mycket lättare. Att behöva byta tåg i både Emmaboda och Alvesta i sällskap av en ganska, tja, bestämd liten tvååring är inte ett ultimat upplägg. (Och nej, särskilt billigt är det inte heller – jag fick betala 1266 kronor för mig och två barn under sju år, enkel resa.) Man skulle gott kunna tro att det är jag som är surtanten i sammanhanget, men den här gången finns det en annan person som förtjänar titeln mer än mig själv.

tåg med barn

När hon för en gångs skull sitter still gäller det att hala fram kameran!

Tågresan gick faktiskt över förväntan den här gången, med undantag från tågbytet i Alvesta. Ungefär här får Nelly för sig att vi är färdiga med att åka tåg, vilket hon demonstrerar väldigt tydligt när jag ska försöka få in henne i det tredje och sista tåget för dagen. Hon skriker i högan sky, samtidigt som jag kämpar med att lösa logistiken med henne på höften, en tung ryggsäck på ena axeln och en handväska i armvecket – i kombination med en styck tjurig Julia och hennes kärvande kabinväska.

För att komma till våra platser är vårt muntra ekipage så illa tvungna att gå igenom den tysta avdelningen. Vi stannar där i ungefär 45 sekunder skulle jag tro. Passagerarna framför mig i vagnen går i snigelfart, Nelly gallskriker, jag svettas floder – och mitt i kaoset möter jag hennes blick. Surtanten. Hon, som demonstrativt håller för öronen, och ser på Nelly som att hon vore smittad av pesten. Ungefär här vill jag stanna och förklara exakt hur och vad jag känner inför tanten och hennes beteende. Att hon mer än gärna får hjälpa mig med en av mina tunga väskor – istället för att ytterligare elda på mitt redan urusla humör genom sina fasoner. Men nej, jag biter ihop och knallar vidare till nästa vagn med en uppgiven suck.

På Stockholms central väntar Tobias med bilen och plötsligt känns allt ganska okej igen. Ännu bättre blir det när fredagskvällen ägnas åt att surfa, och boka (!), flygbiljetter till Zagreb/Kroatien i sommar.

resfredag

Och så blev det lördag, och dags för medlemsträff för Svenska resebloggar på Clarion Hotel Arlanda. Så här ligger jag nu, mätt och belåten i min hotellsäng efter en trevlig kväll med andra resebloggare, och tänker att livet är ganska gött trots surtanter på tåget. Men en sak ska ni veta, att nästa gång någon demonstrativt håller för öronen när min unge skriker… då ska den personen få höra hur det låter när jag skriker.

utsikt clarion hotel arlanda

Over and out från Arlanda!

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Lisa / livet från den ljusa sidan
  http://livetfrandenljusasidan.se

  Världen skulle vara bra mycket härligare om folk hjältes åt istället. Herregud, barn måste få existera och det var ju inte så att du demonstrativt uppmuntrade henne att skrika just där och då. Suck!
  Nästa gång tror jag vänliga kommentaren ”jag ber om ursäkt men det här är enormt jobbigt för oss och vi måste hem, om du möjligen skulle kunna hjälpa mig istället, så” skulle göra stor effekt.

  Väl kämpat!

  Och åh vad jag hade velat vara där med dig och er! Nästa gång! Kram

  mars 12th, 2017 9:14
  Reply
  01
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Ja, som alltid kom jag på massor av bra grejer att säga – fast då var det alldeles för sent.

   Vi saknar dig här!

   mars 12th, 2017 13:08
   Reply
   02
 • Linda, 155cm.se
  http://155cm.se

  Aaaah, ni har bokat! berätta mer, vad, när, hur, vilka?

  mars 12th, 2017 10:43
  Reply
  03
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Haha, du kommer nog få höra. Vi vet inte så mycket mer än så i nuläget. Utgår från Zagreb och så får vi se – både Slovenien, Ungern och Bosnien lockar! Vi reser med en annan barnfamilj som vi brukar hänga med på våra resor.

   mars 12th, 2017 13:10
   Reply
   04
 • Evy Knoph
  http://www.restanten.blogg.se

  Ååå det där får mig att tänka på när jag flög ensam med mina barn ca 1/2 år o knappt 2 år gamla ca 89.. blev lite chockad av att behöva lämna tvillingvagn redan i incheckningen…o på frågan om det fanns något att transportera barnen i då blev svaret bara …nej.. så där gick min tilltänkta shopping åt h…..e.. med en unge i varje arm på dom långa banden o gångarna var dagens höjdpunkt ändå den (tror jag) engelsman med portfölj jag mötte som sa ”God bless you my dear” :-). Nu är dessa småttingar 28 o 29 o riktigt trevligt resesällskap :-).

  mars 12th, 2017 12:57
  Reply
  05
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Ja, tänk att du fortfarande kommer ihåg den meningen efter alla dessa år! Härligt att höra att det finns glada gubbar på resande fot och inte bara surtanter, haha!

   mars 12th, 2017 13:13
   Reply
   06
 • Dryden – Traveler’s Edition
  http://www.dryden.se

  Avgå alla surtanter! Och bra kick i röven, ska genast hem och boka Balkan också. 🙂

  mars 12th, 2017 17:37
  Reply
  07
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Haha, AVGÅ! Ja – hem och boka.

   mars 12th, 2017 19:17
   Reply
   08
 • Dryden – Traveler’s Edition
  http://www.dryden.se

  …och kul att ses igen!

  mars 12th, 2017 17:38
  Reply
  09
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Tack detsamma. Verkligen – det här får vi göra oftare.

   mars 12th, 2017 19:17
   Reply
   10
 • LinizTravel
  http://liniztravel.com

  Fy för surtanten! Att du orkade bita ihop!!! För mig flyger det snabbt ur munnen! Ofta surtanter bakom mig på Ica när nåt blir fel i kassab el dyl… då skyller jag på personalen 😉 kul m Balkan!!! Imponerande m bilresa! Jag oroar mig resan för vår resa till västkusten i bil U påsk…. lååångt! Hoppas resebloggträffen var kul!!!! Kramar

  mars 12th, 2017 18:22
  Reply
  11
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Jag hade inget val, hade nog börjat lipa om jag hade öppnat munnen. Våra barn är vana vid att åka bil ofta och långt, vi hoppas att det håller i sig till sommaren! Kram

   mars 12th, 2017 19:18
   Reply
   12
 • Johanna
  http://www.vandraren.se

  åh sånna personer! Härligt att allt ändå vände och att du kom och var med på Arlanda! Så kul att ses igen! 🙂

  mars 12th, 2017 19:03
  Reply
  13
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Åh, TACK för allt fix av er. Så himla fint och härligt att komma iväg och ses.

   mars 12th, 2017 19:18
   Reply
   14
 • Ditte
  http://dittemitti.se

  Tänk dessa ”surtanter” för tyvärr är det ofta just damer som kan konsten att få till detta med surhet. Så trist! Och var finns generositeten och hjälpsamheten?
  Väldigt roligt att ses på Arlanda och hoppas du kunde pusta ut och lämna surtanten åt sitt sura öde.
  Kram!

  mars 13th, 2017 12:52
  Reply
  15
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Ja, visst är det märkligt… Men detsamma Ditte, SÅ kul att ses. Kram!

   mars 13th, 2017 19:16
   Reply
   16
 • Emelie
  http://emeliestravels.com

  Tråkigt med sura miner, men desto roligare med Kroatien! Kul att träffa dig i helgen, ska börja lyssna på din podd på jobbet 🙂

  mars 13th, 2017 20:45
  Reply
  17
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Åh – hoppas att du gillar…. Verkligen kul att träffa dig också!

   mars 13th, 2017 23:07
   Reply
   18
 • Joakim
  http://www.ewenson.se

  Den där tysta avdelningen alltså, den genererar material nog för att skriva en bok om det hela. Dels alla de som tolkar den så fruktansvärt bokstavligt att man blir närmast mörkrädd, de som likt surtanten blir närmast aggressiva utav att folk andas. Sen har vi de som tolkar tyst avdelning som skitbra avdelning för att prata i telefon, för alla andra är ju tysta.

  Sen har vi alltid den gången då tyst avdelning i 1a klass blev överbokat utav barn på trafikstörningsbiljetter. Det var en helt egen form av skoj. Verkligen. Lovar!

  mars 14th, 2017 1:13
  Reply
  19
 • Caroline
  http://semesterochmat.blogspot.se/

  Nä men fy vilken otrevlig tant, själv skulle man ju fråga om man kunde hjälpa till på något vis. Förhoppningsvis finns det fler av sådana som mig än sådana som Surtanten du mötte på.

  mars 14th, 2017 16:24
  Reply
  21
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Ja, ibland förundras man! Bra påminnelse för mig själv att agera gott när jag ser liknande situationer.

   mars 14th, 2017 17:52
   Reply
   22

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *