Close
Velovelo och deras cykeläventyr i Att resa-podden

Velovelo och deras cykeläventyr i Att resa-podden

Tro mig när jag säger att ni måste lyssna på det senaste avsnittet av Att resa-podden, trots det burkiga Skypeljudet från en lina i Senegal. Våra gäster Carolina Nordfors och Per Karlström, som många känner under namnet Velovelo, bestämde sig för att cykla jorden runt och har nu varit ute i ungefär ett år av fyra.

Igår under en middag med två vänner var jag ivrig att berätta om alla klokskaper som Per och Carolina delade med sig av under vårt samtal i podden, men faktum var att mina kompisar inte ville höra på grund av spoilervarning. De såg med andra ord fram emot att själva lyssna på avsnittet och det tycker jag att ni också ska göra! Låt mig gå tillbaka till det här blogginlägget om några veckor (när ni har hunnit lyssna) och uppdatera det med mina tankar om Pers och Carolinas resa. Det jag däremot kan säga är att inspiratörerna bakom Velovelo i sin tur blev inspirerade av ett annat gäng äventyrare som jag ser upp till: Mary af Rövarhamn/Symary (som numera har bosatt sig i vackra Marstrand). Trots att jag inte har träffat Per och Carolina i verkligheten kunde jag känna deras ödmjukhet hela vägen från den stundtals svajiga Skypelinan i Afrika. Sådana här människor borde det finnas flera av i världen!

Vill ni följa parets fortsätta cykeläventyr kan ni göra det på deras blogg velovelo.seInstagram och på Youtube-kanalen. Paret har också medverkat i tv-programmet Kalles sex liv i avsnittet Jorden runt på fyra år.

velovelo

velovelo

velovelo
Samtliga bilder i inlägget är tagna av Per och Karolina/Velovelo.

Så här lyssnar du på vårt podcastavsnitt om att resa jorden runt på cykel:


Ni som lyssnar på Att resa-podden, vilket är ert favoritavsnitt hittills? Min personliga favorit är, förutom det här avsnittet, Helena Olmås beskrivning om den 300 mil långa vandringen genom Nya Zeeland. 

2 comments

  1. Som jag älskade detta avsnitt. Om man nu får säga så själv, men när man har gäster får man väl det.
    Så himla himla inspirerad, och jag har också suttit på flera middagar och andra sammanhang och pratat vidare och Per och Linas klokheter. Fantastiska!

    1. Det FÅR man säga Lisa, all cred till våra eminenta gäster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close