Close
Veckans fem om återfunnen träningsglädje

Veckans fem om återfunnen träningsglädje

Med hjälp av sol, dagsljus och pepp från min omgivning verkar det som att träningsglädjen är tillbaka. Här är några faktorer som har hjälpt mig på vägen.

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om Vagabondform och mina tankar om den under 2018, där jag efterfrågade tips om hur jag skulle hitta tillbaka till träningsglädjen. Jag fick pepp från alla möjliga håll och sakta men säkert har träningen åter igen blivit en naturlig del av mitt liv. Jag har saknat den, träningen, men jag har framförallt saknat glädjen som den ger mig. Som bonus börjar nu sommarens vandringsplaner att ta form på riktigt.

RESFREDAG: 23 mars 2018 om efterlängtad och återfunnen träningsglädje

#1. Nya löparskor

Jag köper en del träningskläder på second hand, men skulle inte våga äventyra mina (problem)fötter genom att gå i begagnade skor. Jag sliter lätt ut ett par löparskor om året och lagom till påsk brukar jag uppdatera skogarderoben under reorna. Det här året var inget undantag, den här gången kom jag hem med ett par Asics. Jag köpte också en liten vattenflaska jag kan ha i handen i hopp om att använda den på långpass framöver. (Se omslagsbild.)

#2. Trådlösa träningslurar, Plantronics
hörlurar plantronics backbeat FIT 500
Plantronics BackBeat FIT 500.

För några veckor sedan fick jag ett par Plantronics hörlurar i pressutskick som har boostat träningsglädjen på ett materiellt plan. Modellen heter Plantronics BackBeat FIT 500 och är, till skillnad från andra träningslurar jag har testat, en on-ear variant. Hörlurarna är trådlösa (kopplas enkelt ihop med telefonen via bluetooth) och vatten/svettsäkra, har 18 timmars batteritid och har också brusreducerande öronkåpor. Jag har använt dem i gymmet och under yogapass för att helt stänga ute ljudet och gå in i mig själv och träningen. De sitter bekvämt och känns inte för tunga på huvudet.

Jag skulle däremot inte våga ha den här modellen när jag är ute och springer eftersom jag då behöver vara uppmärksam för omgivande trafikljud och för all del också höra vårens fågelkvitter genom musik/podd. I de fallen använder jag hellre mina AfterShokz (men jag vet också att Plantronics har en likande modell specifikt för utomhusträning som heter BackBeat FIT Training and Boost.)

#3. Varierad träning
Tjejklassikergänget + bonusspelare på Badmintonstadion.

För några år sedan gjorde jag Tjejklassikern ihop med två kompisar. Vi håller fortfarande kontakten i stort sett dagligen och fortsätter att peppa varandra om både träning och livet i allmänhet. Som en kickstart på året bestämde vi oss för att träffas en gång i månaden och köra en ny träningsform varje gång vi ses, vi har hittills hunnit med längdskidor och badminton. Nästa gång vi ses ryktas det om jumping, och framöver har vi planer på hot yoga, klättring och kajak. Ett sådant här upplägg kan jag verkligen rekommendera för att hitta tillbaka till och/eller underhålla träningslusten! Dra ihop ett kompisgäng och bestäm träningsdejt en gång i månaden – med nya träningsformer varje gång.

#4. Facebookgrupper
vagabondform skidor
En av grupperna fick ut mig på ett pass med längdskidor för några veckor sedan.

Facebook är bra på mycket, inte minst att agera peppcentral när jag behöver det som mest. Jag har några grupper där jag ständigt får inspiration, dels min privata lilla Tjejklassikergrupp som jag nämner ovan, men också Facebookgruppen Vagabondform som jag, Lisa och Sofia drog igång förra året (alla kan söka om att gå med i gruppen!). Jag får också ta del av mycket hejarop och träningsglädje i vår syskonchatt.

#5. Träningsdagbok

träningsdagbok vagabondform

Jag är målinriktad och klarar inte ansvaret det innebär att lulla runt utan struktur. Har jag inga konkreta mål, planer eller ramar slutar det med att jag gör noll och ingenting. När jag fyllde år fick jag en träningsdagbok av min kompis i födelsedagspresent (tillsammans med lite isländsk lakritschoklad, balans är viktigt!) och nu fyller jag flitigt i sidorna varje dag.

Den här träningsvåren bådar gott!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

6 comments

  1. Heja träningsglädjen 🙂

    1. Som jag har längtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close