Close
Vattenpark Koh Lanta: Rattana Waterpark

Vattenpark Koh Lanta: Rattana Waterpark

Jag är den första att erkänna – vattenparker är inte riktigt min grej. Inte alls faktiskt. Resten av familjen är däremot av en helt annan uppfattning, vilket innebär att jag får anpassa mig och hänga med. Rattana Waterpark är en relativt nyöppnad vattenpark på Koh Lanta, närmare bestämt på Lanta Noi.

Shark pool.

Förra veckan hämtade vi upp barnen och ett par av deras kompisar efter skolan och åkte till Rattana för att se om vattenparken motsvarade familjens förväntningar.

Vattenpark Koh Lanta

#1. Var ligger Rattana Waterpark?

Rattana Waterpark ligger på Lanta Noi, drygt fem minuters bilfärd från Saladan. (Man behöver alltså köra över bron från Saladan till grannön.)

Adress: 288 M.1 T. Kohlanta Noi A.Kohlanta J.Krabi, 81150 Koh Lanta

#2. Vattenpark Koh Lanta: pooler

Förvänta er inte samma standard som svenska vattenparker – Rattana Waterpark känns som en enda stor uppblåsbar hoppborg med tillhörande uppblåsbara pooler. Den stora huvudpoolen Crocodile Pool är förvisso inte uppblåsbar, men är också en plastbassängsvariant med påbyggda ”läktare” längs båda långsidorna.

  • Crocodile pool: 130 cm. ”Huvudpoolen”, även den med en uppblåsbar del där tre rutschkanor leder ner i vattnet.
  • Shark pool: 45 cm. Lite oväntat hänger de stora barnen mycket här.
  • Squid pool: 45 cm. Nellys favorit, även den med en rutschkana.
  • King Kong pool: 60 cm. Något djupare än Shark pool och Squid pool, här finns också uppblåsbara badringar att leka med.

Utöver Crocodile pool finns alltså officiellt tre andra poolvarianter. Dessa tre är i sin tur fördelade på sju småbassänger. I anslutning till barnpoolerna finns även några lekparksprylar utplacerade – även de i plast.

#3. Vattenpark Koh Lanta: faciliteter

Inne på vattenparkens område finns tio stycken små hyttliknande ”salas”, med fläkt i taket. Längst ner i parken finns en länga med toaletter och duschar, indelat i dam- och herravdelning. Det finns också fungerade WiFi på området. Inte snabbast i världen, men helt okej.

Efter att ha betalat inträde och kommit in på området möts vi av liten resort, Rattana Resort, med mindre stugor som ser helt okej ut. Under vårt besök ekar det dock väldigt tomt och vi ser inga resortgäster på plats.

packning till badland

#3. Så tyckte vi om Rattana Waterpark

Nelly, 4 år: Jag gillade My Little Pony och djuren. Det var kul att bada! (Djuren och figurerna hon hänvisar till står uppradade längs gången in till vattenparken, vilket blir ett mycket uppskattat inslag för yngre barn.)

Julia, 8 år: Det var roligt och mysigt. Det som var extra bra med vattenparken är att det fanns många grejer att klättra på. Det var också bra att det fanns en affär så att vi kunde köpa fika. Det som var dåligt var att det inte fanns några omklädningsrum.

Sebastian, 10 år: Jag tyckte det var roligt att vara på vattenparken, men det var mindre än vad jag hade förväntat mig. Jag hade velat ha ”vanliga” vattenrutschbanor och inte uppblåsbara grejer. Det var skönt att det inte var så mycket folk där, vi fick typ parken för oss själva.

Tobias, 44 år: Mitt första intryck är att det är rent, fint och påkostat. Bra att det finns skugga att vara på. Något negativt? Vattenparken ser vid en första anblick stort och pampigt ut, men efter tag märker man att allt är ungefär samma sak.

Annika, 38 år: Barnen hade riktigt kul, vilket var huvudsaken, men det känns alltid läskigt med uppblåsbara prylar. Säkerheten är det som bekant lite sisådär med här i Thailand. Stället var däremot fräschare än vad jag hade förväntat mig. Jag tror dock det räcker med ett besök för egen del – även om Tobias och barnen säkert åker dit igen.

Alltid lika roligt att tolka thai-engelskan!

#4. Vattenpark Koh Lanta: praktiska detaljer

  • Viktigast i vår packning var UV-kläder, solkräm och handdukar.
  • Fika finns att köpa i butiken där du också betalar inträde (enligt skyltarna ska du inte ta med egen matsäck in på vattenparken). Det verkar planeras en restaurang på området, men det fanns ingen sådan på plats när vi var där i januari 2019.
  • Inträde kostar 150 baht/vuxen och 100 baht/barn. För personer som bara ska vistas på området utan att bada kostar det 50 baht. Det går bara att betala med kontanter.
  • Vi haffade en täckt bil utanför Saladan och betalade 200 baht för resan till vattenparken. När vi kände oss färdigbadade, efter drygt 2,5 h, messade vi chauffören som kom och hämtade oss.
  • Enligt skyltarna på området är parken öppen mellan kl 08-20. FB-sidan menar dock att parken är öppen mellan kl 09-17 under vardagar och kl 09-18:3o under helger. När vi var där (under en veckodag) började personalen demonstrativt tömma poolerna på luft runt kl 17:30, vilket var deras sätt att säga att det var dags att åka hem.
  • Här hittar du Rattana Waterpark på Facebook.

Här finns fler tips på saker att göra på Koh Lanta.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close