Close
Tredje advent: Tävla och vinn sweatshirt och mugg

Tredje advent: Tävla och vinn sweatshirt och mugg

Det har hunnit bli tredje advent och därmed dags för en ny lucka i Resfredags adventskalender.

Tredje advent: Tävla och vinn sweatshirt och mugg från The Outdoor Collective

2014 bestämde sig ett litet gäng på Höga Kusten för att försöka ändra den stereotypa bilden av hur vi vistas i naturen. De ville mer än att ta sig från punkt A till B, och istället skapa en bredare vision av begreppet ”outdoor”. Detta ledde senare till projekt i en fantastisk utemiljö, som exempelvis ArkNat, Utefest och Sounds like Sweden – vilka alla har sin bas uppe vid Höga Kusten:

Nature knows no boundaries and nor do we.

Even though we might have different backgrounds, been born in different countries, have different professions, colors of skin and speak different languages we are joint by one shared passion – the love for the outdoors.

#WeAretheOutdoorCollective

Ett av mina flitigast använda klädesplagg det här året är en blå sweatshirt från The Outdoor Collective. Tröjan, och även andra produkter såsom muggar, kepsar och väskor, finns att köpa både på nätet och i FriluftsByns fysiska butik vid Skuleberget, Höga Kusten.

skuleskogens nationalpark höga kusten

Nu har du chansen att kamma hem en bit av Höga Kusten, och The Outdoor Collective, i form av en sweatshirt och en mugg. ”Sweatshirt No. 1 Blue” är lagom varm och passar att dra på sig året runt. Själv tycker jag att den här tröjan är det perfekta plagget att ha på mig under resande fot, min variant har fått hänga med till allt från Abisko till Ecuador. Stålmuggen Escape Mug är ett bra sällskap på vandringar och utflykter (vi hade med vår mugg och fyllde på vatten direkt från en porlande bäck i Skuleskogen). Mer information om produkterna hittar du på The Outdoor Collectives hemsida.

Vinstvärdet för dagens lucka är 1.050 kr (800 kronor/sweatshirt och 250 kr mugg).

höga kusten annika
Sommar i FriluftsByn, Höga Kusten.

För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. Vad heter nationalparken som ligger vid Höga Kusten?
 2. Motivera varför just du vill vinna den här luckan, och glöm inte att ange vilken storlek du vill ha på tröjan om du vinner (finns XS upp till XXL).

Tävlingen avslutas vid midnatt den 21 december 2019. Tävlingen är nu avslutad, vinnaren blev Isabelle Iglesias Lindberg. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Dagens vinst skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. (Omslagsbild från Abisko.)

45 comments

 1. Skule nationalpark

  Vill vinna denna fina vinst och om jag skulle ha turen att vinna skulle jag vilja ge vinsten tull min dotter Cassandra Pettersson som skulle uppsatta den stort! Vore en perfekt present till henne efter en lång säsong med träning och tävling i rytmisk gymnastik med bland annat vinst av Riksserien 4/4 segrar och bästa svenska på VM i Baku tex

 2. Barbro Larsson says:

  Svar: Skuleskogens nationalpark
  Storlek Medium är välkommen till mig.
  Skulle bli en trogen vän till mig i ur och skur, förvandla tillvarons moll till dur. Följa mig över stockar och stenar som smör, kläder för utevistelse som sig bör.

 3. 1. Skuleskogens Nationalpark. Det vet jag eftersom jag är uppvuxen där.

  2. Man skulle kunna tro att jag sett det mesta i Skuleskogen, men det finns alltid nytt att upptäcka. Jag drar gärna på mig tröjan ch tar med mig muggen på nästa vandring!

 4. Hannah Engström says:

  1. Skuleskogens nationalpark

  2. Jag har bestämt mig för att ändra på en del mindre bra vanor och göra mer av det som gör mig glad. Som att vandra i naturen, koka kaffe över eld och dricka ur den här snygga muggen. Och att mysa i sköna o stilrena och praktiska kläder som den fina sweatshirten. Gärna en i storlek S 😊

 5. Catharina Adolfsson says:

  Skuleskogens Nationalpark
  Om jag har turen på min sida, så vill jag ha storlek M
  Detta paket skulle få följa med mig på äventyr, stora som små här hemma och ut världen!

 6. 1. Skule Nationalpark
  2. Jag vill gärna vinna tröjan och muggen för att förmedla känslan och stoltheten över att bo och finnas i närheten av denna fantastiska nationalpark.
  Storlek M passar perfekt 😊

 7. Eva Kristina Åsell says:

  SKULESKOGENS NATIONALPARK. Vilket äventyrspaket med det kommer man långt. Hoppas turen står mig bi. Storleken är XL.

 8. Skuleskogens nationalpark
  Jag behöver ett basplagg av god kvalitet. Denna sweatshirt är riktigt snygg också. Och en mugg behövs alltid.
  Storlek XL

 9. Marike Vikström says:

  Skuleskogens nationalpark
  Önskar strl M
  Mellansonen ska jobba över jul och nyår – 65 mil härifrån. När han är hemma och vill koppla av drar han sig undan bebyggelsen och tillbringar några dagar i en liten stuga i skogen. Tröjans och muggens budskap är som klippt och skuret för honom

 10. Skuleskogens nationalpark.
  Hoppas på att vinna en tröja i strl L (om de inte är stora i storleken). Längtar efter att ta med mig familjen på vandring till Höga kusten. Nu börjar barnen bli stora nog att uppskatta vandring, så i sommar bär det förhoppningsvis av norrut. Fram till dess hoppas jag få känna mig nära naturen i denna fina tröja 🙂

 11. Skuleskogens Nationalpark

  Hoppas på att vinna en mugg som jag suktat efter men inte unnat mig och vilken bonus att också få en tröja i stlk M. Realist som jag är skulle muggen och tröjan användas oftast i sporthallar ivrigt påhejande de sportande barnen men också på promenader med goda vänner i naturområdena i Stockholm och med familjen på vandringar i vår och sommar. Förhoppningsvis kommer vi iväg till Skuleskogen också för att klättra, vandra och hänga.

 12. Skuleskogen är svaret.

  En tröja i large skulle göra mig glad. Skulle använda den under en avkopplande skogspromenad.

 13. Tröjan skulle bli en julklapp till en man som jag nog skulle kunna bli lite förälskad i lagom till jul.
  Jag hoppas att han kan ha den på sig på framtida resor med mig, det vore väldigt kul. (stl XL)

 14. svaret är Skuleskogens nationalpark

 15. Blir semester i Sverige sommaren 2020. Verkar som att Skuleskogens nationalpark är ett ställe vi ska planera in. Storlek L är önskemålet om det skulle visa sig att turen är på min sida.

 16. Hej! Här är mina svar:
  1) Skuleskogens nationalpark.
  2) En kopp i stål som stötar tål – perfekt på färden mot resans mål! Sweatshirt i blått – kan det bli mer flott? (Stl: L)

 17. Vilda, vackra och världsunika Skuleskogens nationalpark – en bit av Sverige som verkligen gripit tag i mitt hjärta!
  Tröjan drömmer jag om att bära vid framtida guldstunder i naturen och på kommande äventyr såklart, men kanske framförallt som en värmande kram dagar då längtan ut och efter gemenskapen bland likasinnade är stark men det inte ges tillfälle att sticka ut på tur eller samlas kring elden. Vore en dröm att vinna detta superpris!
  (Storlek M)

 18. Isabelle Iglesias Lindberg says:

  Skuleskogens nationalpark heter parken och efter ditt inlägg blev jag väldigt nyfiken på ett område som gått mig förbi.
  Varför jag ska vinna? Jo du förstår…

  I september i år gjorde jag en vandringsresa till Dolomiterna. Där och då, 2685möh trillade poletten ner. Tänk att det skulle ta 45år innan jag insåg vad naturen ger mig. Långt ifrån trånga gym och trängsel. Det var som att hjärnan fick ro att tänka klara tankar. Mitt nyårslöfte i år kommer se annorlunda ut än vad de tidigare, ”gå ner i vikt, träna mer osv ” gjort. I år ska jag addera saker. Som nya alptoppar, tid i Tyrestaskogen jag har bakom knuten och minst ett nytt naturmål i Sverige. Träna för glädje, hjärta och styrka. På alla plan. Tröjan och muggen skulle vara en fantastiskt duo att ha med på resan.
  /isa

  (Är en strl 42 i vanliga fall så kanske en L om jag har turen med mig att vinna)

  1. Hej Isabelle, det låter som ett klokt nyårslöfte tycker jag – och jag tycker också att du ska med dig duon på dina nya äventyr. Du vinner den här luckan, grattis!

 19. 1) Skuleskogens Nationalpark
  2) Jag ska ÄNTLIGEN till Höga Kusten nästa höst (Höga Kusten Trail) och åååå som jag har längtat efter att besöka den platsen. Vore så härligt att ha en tröja och en morgon- och kvällsmugg att påminnas om detta under året.

 20. Monica Augurell says:

  Skule nationalpark
  I denna kommer jag vara snyggast i skogen! Storlek xl

 21. Elisabeth Johnson says:

  Skuleskogens nationalpark. Ska man i Skuleskogen marschera, ska man sig rätt ekipera. En tröja, blå och elegant visar att här kommer en entusiast, som inte lämnar Skuleskogen i en hast. Tröjan har ett tryck, som visar att detta inte är någon hastigt påkommen nyck.

 22. 1. Skuleskogen
  2. Har inte upptäckt Skuleskogen , men både tröjan (M) och muggen är varm välkomna att följa med mig på det äventyret.

 23. 1 Skuleskogens Nationalpark
  2. Jantelag, släng dig i väggen är du snäll,
  för detta inlägg kan det hända att jag får skäll!
  Ty, i Sverige passar det sig inte att säga att man är bra,
  men det har jag bestämt mig för att strunta i, ja!
  Jag är mamma och väldans bra, så det så!
  Jag leker, stöttar, uppmuntrar och håller på!
  Förtjänar inte det att firas lite extra ibland, så säg?
  Som med fantastisk sweatshirt (i Medium) och mugg, endast till mig?

 24. Skuleskogens nationalpark
  Jag bor i Norrbottens inland och kan heltklart relatera till vildmarkens storhet. Hade använt produkterna med stolthet och muggen hade varit fantastisk till kokkaffet 🙂 Strl S

 25. Skuleskogens nationalpark
  Min dotter får denna vinst om turen är med mig. Helt i hennes smak. Väldigt användbart och sweatshirten blir säkert bara skönare med tiden. Att bära i svampskogen runt knuten eller på längre turer. Stl XL.

 26. Svar: Skuleskogens nationalpark
  Perfekt tröja att ha på backpackerresan! Muggen till innan på jobbet när jag försöker spara ihop pengarna! Skulle vilja vinna storlek S !

  1. Skuleskogens nationalpark. Det perfekta vinstpaketet för en fin löpar- och vinterhelg på Höga Kusten i februari. Ses på stigarna i Skuleskogens nationalpark!

 27. Skuleskogens nationalpark.
  Storlek M skulle passa bra – och bli flitigt använd på lediga helgers långpromenader.

 28. Amanda Åkerberg says:

  Svar: Skuleskogens nationalpark

  Jag har sådana fantastiska minnen från Skuleberget. Jag var där med min familj när jag var väldigt liten och kommer fortfarande ihåg när vi på vanskliga ben nådde toppen och såg ut över landskapet. Min bror fick svindel men jag tycker bara det var spännande. Det är ett av de bästa minnena jag har från min mamma, som nyligen gått bort. Om jag skulle vinna den här tävlingen kan jag bära henne nära i form av sweatshirten och tänka på lilla mamma när jag sitter med en kopp te. Det skulle inte bara vara två saker utan en länk till gamla minnen som betyder väldigt mycket.

  Min storlek är XL.

 29. Skuleskogens Nationalpark och stl L

 30. Skuleskogens nationalpark
  Jag har gärna en tröja som passar. XxL är den storleken uppe i nu.
  Jag har varit sjuk och sängliggande väldigt länge men i sommar hoppas jag på att klara en liten vandring efter skåneleden, om jag sover på vandrarhem istället för vindskydd kan det gå. Förhoppningen är att tröjan ska få se världen och vandra i såväl fjäll som havsnära i takt med att kroppen håller för mer. Visst lär den bli stor i takt med att jag kommer i form igen men det gör ingenting, det blir en extra påminnelse om resan jag gör på flera nivåer <3

 31. Rätt svar: Skuleskogens national park
  Motivering: Vill gärna vinna tröjan för att använda vid min utmaning att sova under bar himmel minst en natt varje månad. Har avklarat maj- till december. Ser nu fram emot januari-april. Blev många nätter i maj, juni och juli. Underbart. Min storlek är L

 32. 1. Skuleskogens nationalpark

  2. resfredag.se och The Outdoor Collective i kombination,
  kan ge mig en snygg, praktisk och glädjande sensation.
  Så en L vore välkommen här
  och jag den med glädje och stolthet bär.

 33. 1. Skuleskogens nationalpark
  2. En snygg sweatshirt i storlek XL skulle passa till min man som älskar att vara ute i naturen och ströva även när han inte jagar. Det vore trevligt att få överraska honom med dessa julklappar.

 34. Evelina Lundén says:

  Skuleskogens nationalpark
  Jag älskar mottot på sweatshirt och mugg. Om jag är den lyckliga vill jag ha en i XL. Lever och andas för skog och natur och vill bära tröjan i skogen som i stan för att man ska få upp ögonen för vår natur som ger en livsglädje.

 35. Skuleskogens nationalpark
  Storlek S
  Jag älskar att naturen gör att man inser att det finns större saker i livet. Det finns något mer, och här får jag vara, andas och leva. För mig är promenader i skogen, vid havet, bland det bästa man kan göra för att rensa hjärnan.

 36. 1. Skuleskogens Nationalpark
  2. Jag vill vinna i storlek M. Vi är väldigt ofta utomhus och gärna i skogen. Då vill man gärna ha en tröja som passar i den miljön och såklart så är det ett plus att den är snygg.

 37. 1. Skuleskogens nationalpark.
  2. Jag ska flytta strax och vill gärna ha något nytt till det nya hemmet – som en mugg. Efter flytten kommer jag att vandra mycket i omgivningarna för att bekanta mig med området och då kommer tröjan väl till pass. Storlek M, tack.

 38. Hej!
  Nationalparken heter Skuleskogens nationalpark.
  En snygg tröja kan bäras i alla väder,
  matcha med mjukis, jeans eller läder.
  Koppen får man använda när det kommer en skur,
  vinner jag har jag en väldans tur!
  (Önskar stl. M)

 39. 1. Skuleskogens nationalpark

  2. Jag älskar att vara ute i naturen och jag älskar marinblått!
  Att vandra i skogen och lyssna till fåglarnas kvitter, se söta ekorrar som skuttar från gren till gren, plocka några blåbär och stoppa i munnen, höra susandet av de mäktiga höga tallarna – det är för mig en stor njutning.
  En annan härlig njutning är för mig att sitta på en sten vid havet; se solens strålar som glittrar i havet, vågorna som slår in och bryts mot stenarna vid stranden. Lyssna på sjöfåglarnas glada läten.

  När jag strosar i skogen och när jag sitter vid havet och njuter vill jag ha den jättefina och sköna tröjan på.
  Jag önskar få ha med mig en korg med kaffetermos och några kardemummabullar, sitta på en mossbeklädd sten i skogen eller på bryggan vid havet och dricka mitt kaffe i den fina muggen. Det är livskvalitet.

  Vinner jag så önskar jag storlek XL!

 40. Skulle skogens nationalpark
  För uteliv här vid Polcirkeln upp i Tornedalen önskas kläder och accessoarer som håller alla mått. Kaffet serverat ur denna kopp, och bättre har du nog aldrig mått. Matchning intill Torneälven brus och vatten, denna vinst är bästa skatten!

 41. Camilla Sandmark says:

  Vilken fantastisk vinst! Och den skulle gå vidare till en lika fantastisk pappa om jag vann! Det är han som har lärt mig att respektera naturen. Att vara nyfiken, lyhörd och förstå sambanden. Det var han som lärde mig vad alla vilda blommor heter, alla träd, hur de olika fåglarna låter och var man hittar mest svamp.
  Min pappa gillar att ta dagliga turer i skog och mark, både med och utan mig, och den här tröjan skulle hålla honom varm och muggen är oöm och bra att ha i ryggsäcken. Snygga är de dessutom och i hans favoritfärg!

  Och svaret på frågan är: Skuleskogens Nationalpark

 42. Annika Nilsson says:

  Skule nationalpark!
  Wow! Vilken fantastisk vinst! Jag älskar Höga kusten från djupet av mitt hjärta! Trots att jag är inbiten skåning, så blev Höga kusten en del av mig efter några fantastiska år då jag hade förmånen att få bo och leva där. De kallade mig en skånsk norrlänning vilket jag tog som en stor komplimang. Att då få äran att bära denna fina tröja och dricka kvällste ur dessa fina muggar skulle vara som att nästan vara uppe vid Höga kusten igen! Hoppas! Innerligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close