Close
Jullov i Stockholm: 5 lämpliga barnaktiviteter

Jullov i Stockholm: 5 lämpliga barnaktiviteter

Japp, vinterledigheten närmar sig med stormsteg och veckans fem blir därför en lista med fem förslag på lämpliga aktiviteter till jullov i Stockholm. Ungefär så här hade vår familj (barn i åldrarna 11, 9 och 5 år) kunnat lägga upp ett jullov på hemmaplan, och därmed fått en alldeles lagom mix av kultur, lek och rörelse.  

Jullov i Stockholm: 5 lämpliga barnaktiviteter

#1. BOUNCE i Kungens Kurva

bounce kungens kurva
bounce kungens kurva

Våra barn älskar lekland av alla sorter, en av storfavoriterna är BOUNCE i Kungens Kurva som är paradis för alla hopptokiga barn. På det här stället finns drygt 50 trampoliner sammankopplade plus en massa studsmattor längs väggarna. På jullov (och andra ledigheter) rekommenderas att boka biljetter på förhand eftersom efterfrågan är så stor. Inträdespriserna skiljer sig åt beroende på vilken typ av biljett du vill ha, här finns bland annat tidsbegränsade biljetter för en respektive två timmar samt familjebiljett.

Hitta hit: Tunnelbana till Skärholmen, därefter buss 173, 865, 740, 737 eller 710 till Månskärsvägen alternativt buss 740 till Kungens Kurva. Det går också en gratisbuss från Centralstationen till IKEA i Kungens Kurva, därifrån är det en kort promenad till Bounce.

#2. Museum på Gärdet

etnografiska museet med barn
etnografiska museet med barn

Jag tycker om att ta med familjen på museer under loven, då bjuds ofta på extra roliga aktiviteter, teman och utställningar. (Att det också är mer folk att trängas med kommer dessvärre på köpet.) I Stockholm finns flera barnvänliga museum samlade vid Museiparken på Gärdet, inom några hundra meters avstånd hittar ni bland annat Polismuseet, Tekniska Museet och Etnografiska museet.

Hitta hit: Buss 69 mot Blockhusudden / Kaknästornet, hoppa av vid hållplatsen Museiparken.

Läs mer: Etnografiska museet med barn

#3. Familjebad på Tyresö Aquarena

tyresö aquaarena familjebad

Om resten av familjen får välja är ett besök på badhuset en given aktivitet under jullovet. Stockholm har många badhus att välja mellan, men vi har hittat vår personliga favorit i Tyresö Aquarena. Fräscht, trevligt och skön temperatur både i vatten (28-33 grader) och i luften.

Hitta hit: Simvägen 2, Tyresö (Buss 813C från Vattugatan i Stockholm city till Tyresö centrum)

Läs mer: Tyresö Aquarena – ett av Stockholms bästa familjebad?

#4. Promenad i Gamla Stan

julmarknad i gamla stan
att göra med barn i Stockholm

Det går aldrig att vara för mycket turist i sin egen hemmastad! Gamla Stan under vintertid är magisk, för både stora och små. Smala gränder, överpyntade skyltfönster och den ena byggnaden vackrare än den andra. Jag tröttnar faktiskt aldrig! Enda nackdelen är väl att vi i princip blir ruinerade när det är dags att äta på någon av de dyra restaurangerna/ fiken.

Tips: Har du lite äldre barn? Spana då in konceptet med Spökvandring i Gamla Stan, det finns tider att boka under hela jullovet.

#5. Skidor i Hammarbybacken

hammarby skidbacke
Pressfoto Skistar.

För att underhålla de senaste årens framgångar i skidbacken skulle våra barn behöva mer tid på skidorna. Och ja, här i Stockholm finns faktiskt möjlighet att åka skidor med utsikt över Globen! Om vi inte redan hade haft några skiddagar inplanerade norröver i år hade ett besök i Hammarbybacken stått högt upp på listan över saker att göra på våra barns jullov i Stockholm. Flottsbrobacken hade också fungerat som ett bra alternativ. Mer information finns på Skistars hemsida om skidåkning i Hammarbybacken.

Hitta hit: Buss 74/tunnelbana/tvärbana: hållplats Sickla kaj (därefter 5-10 minuters promenad).


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close