Close
Tips på 5 instagramkonton som inspirerar just nu

Tips på 5 instagramkonton som inspirerar just nu

Tänk, det blev visst vardag ändå!? Efter att ha känt mig alldeles nedstämd inför det faktum att sommarlovet typ är slut börjar jag istället känna mig försiktigt optimistisk inför det som komma skall. I veckans svep tänkte jag dela med mig av 5 tips på Instagramkonton som inspirerar mig just nu. För, även om min relation till Instagram är komplicerad, finns det såklart många bra grejer med fenomenet också. Personerna som inspirerar mig, inte minst.

Tips på 5 instagramkonton som inspirerar just nu

#1. Jerry Engström/Friluftsbyn

jerry Engström

I samband med mitt jobbuppdrag för SJ blev jag introducerad för Jerry Engström, som blev min kontaktperson för resan till Höga Kusten. Jerry och hans tankar om svensk turistnäring är en av mina största behållningar på Instagram just nu. Han har, tillsammans med sitt grymma team i Friluftsbyn, lyckats skapa något unikt vid Skulebergets fot på Höga Kusten. Jag ser fram emot att följa utvecklingen hos gänget där uppe, samtidigt som jag lär mig ungefär hur mycket som helst genom att följa Jerrys resonemang och engagemang för och om Sveriges fortsatta turistsatsningar.

Här kan du följa Jerry Engström på Instagram (passa på att följa Friluftsbyn också när du ändå håller på).

#2. Karin Pinel

karin pinel

Karin Pinel/Coach Pinel träffade jag via Lovisa ”Lofsan” Sandström, och Karin följer jag liksom Lovisa för att hitta min vilsna träningsinspiration igen. Karin är riktigt cool och rattar båtar, hoppar i kalla bad och lyfter vikter som att hon inte har gjort något annat i sitt liv.

En annan träningsinspiratör/coach som ständigt inspirerar mig är Coach Milla, och hennes förmåga att få in vardagsmotionen i familjelivet på ett naturligt sätt.

Här kan du följa Karin Pinel/Coach Pinel på Instagram. och här hittar du Milla Åkerlund/Coach Milla.

#3. Kristin Kaspersen

Kristin kaspersen

Kristin Kaspersen började jag följa i samband med att hennes mamma gick bort. Jag fick upp någon av Kristins bilder som förslag till följtips, och fastnade direkt för sättet hon uttryckte sin saknad efter mamman. Jag kände igen mig så mycket, och på något sätt har hennes texter blivit en del i mitt eget sorgearbete. Därutöver får hon mig ständigt sugen på att, för etthundramiljonte gången, ta upp yogan igen.

Här kan du följa Kristin Kaspersen på Instagram.

#4. My Feldt

my feldt

Jag minns inte om det var Mina eller Daniela som tipsade mig om My Feldt under min resa till Kristianstad för några veckor sedan, men fastnade gjorde jag i alla fall. My driver ett bageri i Halmstad och jag blir glad av blotta åsynen av henne (och ja, det ska väl erkännas, alla hennes bakverk!).

Här kan du följa My Feldt på Instagram.

#5. Fantasydining/Maria

fantasydining

Maria är min bloggkollega som bloggar om resor och temarestauranger på Fantasy Dining. Under den senaste tiden har Maria jobbat massor med sitt Instagramflöde, och det märks verkligen! Hatten av för hårt arbete, det inspirerar mig att ta itu med min egen instagram-flödes-ångest (finns det ens något som heter så?) någon framöver.

Här kan du följa Maria/Fantasydining på Instagram.

Vilka instagramkonton inspirerar dig just nu?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. Jag som också varit lite instagram-trött blev överlycklig när jag hittade denna snubbe (via Allsång på skansen eftersom det är ett av få svenska program som sänds i finsk tv, ja jag är inte jätteduktig på att hålla mig uppdaterad om vad som händer i svenska medievärlden). HAN ÄR SÅ ROLIG: https://www.instagram.com/danielhallberg/

  Kommer tillbringa resten av året med att kolla igenom alla hans videos.

  1. Men vad sjukt, hade ALDRIG hört talas om honom tidigare – men läste i en blänkare att han skulle vara sidekick till Luuk i något program nu. Kul! På bilden jag såg var han lik Håkan Hellström – får väl börja följa nu då!

  2. Tack för tipset :). Ganska rolig. Börjat följa Will Smith med. Så attans rolig :).

   1. Risk att jag aldrig kommer ha tid till något annat än Instagram efter de här tipsen… hahaha!

 2. Kul med tips! Ska kolla in några av dessa som såg intressanta ut! Vill inte ha för mycket träning i mitt flöde (får lite ångest av det …) men gärna friluftsiga grejor dock 🙂 Har själv städat lite i vilka jag följer (kanske inte så konstigt eftersom vi bytt vem som sitter vi ”Instaratten”) och har sett till att börja följa många husbils- och vanlife-konton vilket verkligen inspirerar till att ta tag i husbilsrenoveringen 🙂

  1. Ja, men det kan vara skönt med en lite städning med jämna mellanrum – för att skapa plats för ny inspiration. Det går liksom i vågor det där, ett tag ville jag BARA kolla på konton om träning. Får liksom overload av resor med jämna mellanrum, haha!

 3. Men oj, ramlade nästan av soffan när mitt namn stod med här. Tusen tack Annika, om du visste vad det betyder. ❤️

  1. Så inspirerande att se hur du jobbat med kontot! Själv får jag typ hjärnsläpp varje gång jag ska lägga upp en bild. Får gå en kurs hos dig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close