Close
Om att längta efter 19 timmar på ett tåg norrut

Om att längta efter 19 timmar på ett tåg norrut

Ungefär samtidigt som jag skrev rubriken till det här inlägget igår messade min man Tobias en skärmdump från Text-Tv:s app. (Finns ens Text-Tv kvar undrar ni kanske? Jo, alltså min andra halva hävdar att ungefär ingenting annat kan mäta sig med den klassikern.)

tågluff

Nyheten handlade om det rekordökande intresset för att tågluffa – tydligen såldes 85 procent (!) fler interrailkort under årets första sju månader jämfört med motsvarande period 2018. Väldigt intressant att se konkreta siffror på utfallet av förra årets diskussioner och debatter.

Läs mer: Tågsemester i Europa – nu vill allt fler tågluffa!

Om att längta efter 19 timmar på ett tåg norrut

För egen del blev det inget interrailkort för mig det här året – däremot kommer jag imorgon att sätta mig på ett tåg norrut för att tuffa (luffa?) iväg på mitt livs hittills längsta tågresa genom Sverige. Och vet ni? Jag längtar efter var och en av de där 19 timmarna mellan Stockholm och Kiruna, för att sedan byta till buss (1,5 h) den sista biten mot Abisko turiststation. Tågresan är mitt tredje och sista uppdrag från SJ för den här omgången – i syfte att skriva om deras kampanj ”Borta bra men hemma bäst / Visa oss ditt fantastiska Sverige”. Trollsjön (Abisko) knep förstaplatsen som favorit över klimatsmarta svenska resmål i relation till utländska alternativ, och nu är det alltså upp till bevis!

Läs mer: Svenska alternativ till utlandsresa och ett roligt jobbuppdrag

ett tåg norrut
Nattåg mot Umeå förra hösten.

Det finns många anledningar till att jag längtar efter timmarna på ett tåg norrut. Efter nästan två veckors mer eller mindre ensamtid med barnen ser jag fram emot att sätta på mig ett par hörlurar, slå upp datorn (eller kanske till och med en bok?) och kura ihop mig i min tågkupé. Timme efter timme, med landskapen susande förbi utanför fönstret – på väg mot en destination som jag har förstått ska vara något alldeles extra. Jag har också planer på att fika i bistron, få lite jobb gjort och sova en hel natt utan att behöva vakna av en elvisp till dotter bredvid mig i sängen.

Som vanligt kan ni hänga med på resan i realtid genom mina instastories på kontot @resfredag. Resan kommer ni även att få läsa mer om här i bloggserien Resfredags Svenska Pärlor.


Övriga orter jag har skrivit om för inom ramen för SJ:s kampanj är Höga Kusten och Österlen.

2 comments

  1. I år köpte vi våra första interrailkort och fler lär det bli. Vår tågsemester gav verkligen mersmak. Lite roligt att vara trendig för en gång skulle. 🙂

    1. Trendig indeed! Dessutom såg er resa HELT fantastisk ut, inte bara trendig… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close