Close
Från Sthlm till Gbg, via Nääs Fabriker i Tollered

Från Sthlm till Gbg, via Nääs Fabriker i Tollered

Efter några dagars sjukstuga blev det dags för en #resfredag igen, den här gången i eminent sällskap av min familj. Eftersom hela Tobias släkt bor på västkusten åker vi dit med jämna mellanrum – och nu passade vi dessutom på att ta en hotellnatt i Tollered via ett samarbete med Nääs Fabriker. Bilresan mot Göteborg kan vår familj nästan göra i sömnen vid det här laget, så visst var det extra roligt med en avstickare (och övernattning!) längs vägen.

Från Stockholm till Göteborg, via Nääs Fabriker i Tollered

nääs fabriker

Nääs Fabriker ligger alltså i Tollered, strax utanför Alingsås. Fabriksområdet vid sjön Sävelången är ett helt komplex där det tidigare låg en textilindustri. Första byggnaden i området började byggas 1833, och det är fantastiskt att se hur företagarna som håller till här i krokarna nu för tiden har lyckats bevara och förädla känslan av en levande verksamhet. Här finns, utöver hotellet vi bodde på, butiker, café, frisör, kontor och annat smått och gott.

Jag har haft det här stället på span under en längre tid, och har också nämnt Nääs Fabriker på bloggen: Tips på utflykter runt Göteborg: ”Strax Utanför Göteborg”.

expedition myhre nääs fabriker

Den här helgen lyckades vi dessutom pricka in en av årets mest uppskattade helger här på Nääs Fabriker, med både julbord och julmarknad. Väldigt lyckat, och en perfekt smygstart för första advent.

nääs fabriker

Jag kommer snart att skriva en separat recension av hotellupplevelsen i bloggen, men jag kan redan nu konstatera att det här hotellet spelar i en liga för sig. Industrilokalerna, de enorma fönstren och helhetsupplevelsen med resten av fabriksområdet skapar en speciell känsla. Jag och Lisa har pratat om den där speciella hotellkänslan i podd-sammanhang ett flertal gånger. Vissa hotell har den, andra inte!

nääs fabriker

Tobias var riktigt nöjd han också, inte minst med Badhuset som ligger bredvid hotellet i direkt anslutning till sjön.

julmarknad nääs

Vi hann med en sväng på dagens fina julmarknad också, innan vi checkade ut och körde vidare mot Göteborg där vi har hunnit nästan allt vi ville. Bowling för vissa, paddel för andra, finmiddag hos svärfar, besök hemma hos Tobias bröder i Billdal och ja – nu drar vi faktiskt vidare mot en annan bror i Halmstad. Fullbokad, och väldigt rolig, adventshelg!

Och på tal om advent, missa inte att kika in här på bloggen imorgon. Då kör jag igång årets upplaga av Resfredags adventskalender – med reserelaterade priser i potten varje adventssöndag.


Här kan du läsa mer om Nääs Fabriker Hotell och Restaurang. (Omslagsfoto från bilresan till Göteborg.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close