Close
Tävla och vinn en jordglob

Tävla och vinn en jordglob

Jag älskar jordglober, både headern till min blogg och mina visitkort stoltserar med ett foto på den lysande jordglob jag fick i julklapp förra året. I samarbete med jordglob.se har jag nu nöjet att tävla ut inte bara en, utan fyra (!) jordglober till er läsare.

Efter att ha skrivit mitt inlägg om julklappstips till globetrottern kunde jag inte riktigt släppa tanken på de fina jordgloberna jag hittade på jordglob.se. Efter att ha kontaktat webbsidan med förhoppningen om att få tävla ut en av skönheterna till er läsare i julklapp, kan jag glädjande meddela att det ligger inte mindre än fyra glober i potten. Varsågod, tävla och vinn!

Första prisJordglob Atmosphere Vision Almond (värde 1269 kr) Vacker jordglob i guldfärg och silver. Från Atmosphere, en av världens främsta tillverkare av jordglober. Diameter 30 cm.

Andra prisJordglob Atmosphere Bamboo (värde 949 kr) Atmosphere Bamboo är en vacker jordglob i lite mindre format. Diameter 25 cm.

Tredje prisJordglob National Geographic Carbon Executive (värde 679 kr) Den här jordgloben är täckt av National Geographics klassiska världskarta i ljusa färger som efterliknar klassiska kartor på pergament. Diameter 30 cm.

Fjärde prisJordglob Duorama liten miniatyr (värde 219 kr) En liten jordglob i samma stil som de stora Duorama från Columbus. Diameter 12 cm.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du
1) nämner en av de platser jag just nu drömmer om att besöka framöver och
2) berättar om ett av dina finaste reseminnen

Tävlingen avslutas den 18 december 2014. Vinnarna utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Berätta gärna vilken av jordgloberna du föredrar om du har turen att vinna. Lycka till! Tävlingen är nu avslutad. Vinnarna presenteras här!

(Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag)

71 comments

 1. Tror du drömmer om Antarktis 😉 Ett av mina finaste var när jag skumpade runt i en rysk gammal minivan på Mongoliets knastrande stäpp tillsammans med mina fem bästa tjejkompisar. Nitton år och utsläppta på grönbetet. Allt var möjligt, världen låg för våra fötter. Nu behöver jag en jordglob så jag kan få fantasiresa lite oftare!

 2. Vilken kul utlottning! Flyttar nästa år och hade varit fint och få inreda med en fin jordglob.
  1) Du drömmer om Kina – och jag hoppas du får att åka dit en dag. Jag var där 2001 och det var fantastiskt! Och maten.. OMG!
  2) Jag minns en resa jag och en vän gjorde 2007, vi tog en restresa till Bulgarien och hamnade i Sunny Beach. Ja, det var väl inte den mest spännande platsen på jorden (om man inte vill festa) men där fick vi chansen att ta en avstickare till Istanbul. Vilken stad! Helt underbar. Så hade vi inte farit till Sunny Beach hade jag kanske aldrig upptäckt Istanbul. 🙂 Dit vill jag igen!

 3. Jag, precis som du, drömmer om Kina. Trots att listan är lång och det finns
  så mycket att se, ligger Avatarbergen i Wulingyuian högt på listan. Något
  som prickats av och som jag absolut skulle göra igen, är safari i Serengeti
  i Tanzania.
  Med Jordgloben Atmosphere Bamboo skulle jag minnas gånga resor och
  drömma om framtida resor!!!

 4. Du drömmer om att resa till *trumvirvel*………. Antarktis!

  Jag måste säga att ett av mina finaste resminnen är när Martin och jag åkte tåget till Machu Picchu. Tåget tuffade och jag fotade (som en galning). Något speciellt med just Machu Picchu tåget är att det åker i sektioner ner, så helt plötsligt stannar tåget och man börjar rulla bakåt.. det åker liksom zic zac i serpentinvägar på vissa ställen för att det är så brant.

  Jag äääääälskar att åka tåg och utsikten var fantastiskt. Upptäckte dock efter ett tag att det var något som inte stämde med fotona. Det var liksom en fläck på dem , allihopa. Vanemänniska som man är slet jag fram putsduken och kämpade. Det hjälpte inte. Vad skjutsingen, tänkte jag i mitt stilla sinne, innan jag upptäckte det..

  Kika här och få reda på vad det var vetja.. http://instagram.com/p/pHWg7IPc46/?modal=true

 5. Kul med en tävling! Jag håller med, de är superfina! Synd bara att det alltid är så dyrt att köpa.
  Jag kommer ihåg när jag var liten och satt och snurrade varv efter varv på jordgloben i mina föräldrars vardagsrum. Då drömde jag om platser långt borta, men jag kunde ju aldrig drömma om att jag nu några år senare faktiskt skulle få ett sånt här spännande liv! Idag var första gången (under denna utlandsvistelsen) som jag drömde en dröm helt på kinesiska. Är inte livet fantastiskt?
  1) Jag drömmer om en resa jag ska göra om några veckor till Södra Indien. Jag ska få hälsa på min pojkväns familj för första gången och uppleva hur det är att vara en del av en indisk familj. Sen kommer jag och min kära göra en romantisk resa till Kerala. Räknas det fortfarande som ett drömresemål även om det är en dröm som snart går i uppfyllelse?
  2) Mitt bästa resminne är en resa jag gjorde en vinter till norra Kina. Vi reste med ett stort gäng kinesiska vänner och bodde alla tillammans i en alldeles för liten lägenhet hos en väns släktingar. Det var inte en speciell resa för att vi SÅG så mycket av landet, utan pga att vi kom så NÄRA. Det var vackert både att lära känna mina kinesiska vänner så mycket djupare och också de som vi bodde hemma hos. Det var verkligen unikt och jag längtar ofta tillbaka efter den resan.

 6. Du drömmer precis som jag om Patagonien! Åh, tänk om vi kunde åka dit på bloggresa ihop!
  Jag har många, många fina reseminnen men det allra finaste är nog när jag var en vecka på Rhodos med mina kusiner, mamma och mostrar och sista kvällen var det helt fantastisk fullmåne och vi “ungdomar” övertygade damerna att ta ett nakendopp. Hand i hand allihopa vandrade vi ut tre mödrar och tre döttrar, rakt ut i ett ljummet medelhav i månsken. Och folk säger charter är tråkigt…

 7. 1. Just nu går du och dagdrömmer om en resa till … Antarktis, för att få uppleva arktiska ögonblick.
  2. Svårt att nämna ett fint reseminne. Men jag väljer då jag befann mig i Australien och vi var några som seglade från Cairns till Port Douglas. Himlen var härligt blå, vattnet likaså och i vattnet framför båten hoppade några delfiner. I bakgrunden ljöd “I am sailing” med Rod Stewart, inte min favoritlåt eller artist. Men där och då passade låten och musiken in. Vi njötav stunden, livet och varandra.

  Om jag har turen att vinna väljer jag jordgloben: Atmosphere Bamboo

 8. 1. Tror du drömmer om Antarktis. 🙂
  2. På Bali då vi skulle besöka vattenfallet Git Git. Men två underbara barn, Iluh och Kadek, bara utan vidare följde med och sen visade oss runt bland flertalet vattenfall. Och det knappt att kunna ett ord engelska. Dom vandrade med oss i tre timmar och utöver vattenfallen visade dom allt från kakaoträd/kakaofrukt, nejlika, kaffeplantor, papaya mm. De var de absolut bästa guider vi någonsin kunnat få.

 9. Du drömmer om att besöka Antarktis, vilket jag helt och hållet kan förstå! 🙂

  Ett av mina finaste reseminnen är när jag och min sambo åkte till Norrland och hälsade på ena delen av min familj. Det var runt påsk och vädret var perfekt, sådär lagom kallt med solsken. Vi åkte skoter till skogen för att grilla korv och umgås. Det var min sambos första gång i Norrland och det kunde inte ha varit mysigare! Ibland så behöver man inte alltid åka kors och tvärs över världen för att skapa fina minnen 🙂

  Jag håller tummarna för att jag vinner National Geographic Carbon Executive jordgloben. Fastnade verkligen för den!

 10. Du drömmer om att åka till Balkanländerna.

  Det bästa reseminne som jag har är när jag var i Turkiet. Det var min första riktiga utomlandsresa. Jag bor i (kalla) Norrland, som inte har så många riktigt varma sommardagar. Därför var det så underbart att få uppleva Turkiets värme, medelhavet med de härliga stora vågorna och den fantastiska turkiska maten! Jag längtar hela tiden tillbaka dit. Jag skulle vilja vinna “Jordglob National Geographic Carbon Executive

  1. Glömde skriva min mailadress!
   sarlieus_91@hotmail.com

 11. En av dina drömresor går till Kina.

  Mitt bästa reseminne är när jag åkte till Australien. På tre veckor så hann jag uppleva väldigt mycket, men det som jag minns allra bäst är när vi besökte platserna där de spelade in McLeod’s Daughters. Vi åkte runt med en guide och hon berättade massor av intressanta fakta från inspelningarna. Det var väldigt häftigt att ha fått se alla de platserna som tidigare bara existerade i tv-serien för mig.

  Om jag vinner så vill jag helst vinna National Geographic Carbon Executive jordgloben.

  1. Hej, jag råkade glömma min mail
   tony.gunnare@gmail.com

 12. 1) Balkanländerna … åh, jag vill också dit.

  Mitt reseminne:

  Envisa flugor surrar i den värmedallrande luften längs en indisk landsväg. 22 år gammal har jag fått äran att uppleva Indien på riktigt tack vare en indisk vän. Vi är på väg till något tempel, och blir sittande i hettan längs vägrenen i timmar i väntan på assistans när hans föräldrars gamla bil brakat ihop. Vi äter vår medhavda lunch, drakstark potatiscurry, naan & yoghurt. Efteråt svalkar vi oss med lassi och chai ur en gammal termos. Några kor går bekymmerslöst omkring och kommer fram och nosar nyfiket på oss. Jag NJUTER av det enkla i livet.

  Hälsningar
  Paola Allegrini

  paola.allegrini@ymail.com

 13. Jordglob National Geographic Carbon Executive skulle jag nog välja – men nummer 1 & 2 är lika fina!

  Mvh
  Paola Allegrini

 14. 1) nämner en av de platser jag just nu drömmer om att besöka framöver… Du drömmer om antarktis.
  2) berättar om ett av dina finaste reseminnen… Jag var till Cypern med mormor när jag var 5 år, fint barndomsminne…

  Jag skulle vilja vinna Jordglob Atmosphere Vision Almond om jag vann.
  sleazylepard@hotmail.com

 15. 1. Jag har förstått att en av de platser du drömmer om är Kina 🙂 Fantastiskt land.
  2. Mitt finaste reseminne är från USA 2009. Åkte dit med mina närmaste vänner för att spela musik i Nashville. Det var en helt otrolig upplevelse, vi träffade så många underbara människor som kom att bli vänner för livet 🙂
  Glad tredje advent!
  Anna (annagrevillius@gmail.com)

 16. Kina är en av platserna du drömmer om.

  Mitt finaste resminne är när jag flög ner och besökte sambon som jobbade i Nice. Vi hade varit tillsammans i ett halvår och han skulle dit och jobba i fem månader. Jag är sjukt flygrädd och grät hela vägen ner, men det var det värt. I Nice sa han första gången att han älskar mig. Idag har vi varit tillsammans i 11 år och har två underbara barn. Jag kommer aldrig ångra att jag trotsade min rädsla och satte mig på planet.

  nanis_@hotmail.se

 17. Antarktis är även min dröm. Dels ogillar jag solsemestrar och värme och det vore kul att åka till ett ställe dit nästan ingen åker.

  Mitt finaste resminne är, som en av få tror jag, faktiskt en resa i Sverige. Visserligen åkte vi lika långt som om vi tagit oss igenom nästan hela Europa, fast inom Sverige, för att få ge oss ut på en lång vandring i de svenska fjällen. Det var visserligen inte många möten med andra människor, eftersom vi gick lite off-season. Men jag och min älskade då blivande hustru lärde däremot känna varandra ännu bättre och ännu djupare och fick tillsammans våra första riktigt fina djur- och naturminnen att leva på under tråkigare tider.

  Med vänlig hälsning,
  Jerker Nilsson – jerker@mac.se

 18. Du drömmer om att åka till alla platser som ännu inte är skrapade på din scratch map. Fast just nu extra mycket om Kina.

  Mitt absolut finaste reseminne är från Hawaii. Vi var på Big Island och åkte till besökscentret på berget Mount Mauna Kea. Vi körde bil genom molnen för att komma dit, och det var ju speciellt i sig. Det mest fantastiska var dock när det blev helt mörkt och stjärnhimlen visade sig. Där ovan molnen är det ju så klart stjärnklart varje natt, och det finns få platser på jorden där stjärnorna syns så tydligt, eftersom det inte ligger några störande städer i närheten. Det var en helt underbar upplevelse – det kändes som att befinna sig mitt i rymden.

  1. Om jag vinner skulle jag bli riktigt glad över den fina Athmosphere Bamboo, och i andra hand National Georaphics jordglob.

 19. Hej!
  Du drömmer bland annat om Kina och Patagonien.
  Min vackraste resa var till något så “vanligt” som Zakynthos i Grekland. De vackra vyerna, stränderna, löpturerna och snorkligen. Helt fantastiskt! Sedan efter att ha varit i Milando och Bergamo i september iår så inser jag vad den resan bara växer och växer, miljön och kontrasten mellan storstad och bergsbyn, helt magiskt. Är en riktig naturmupp som även älskar storstaden och design men drömresan är fortfarande Kanada eller Nya Zeeland, dock kan den där dagsutflykten hemmavid ibland vara helt fantastisk den också. =) Min sambo har länge pratat om att vi skulle ha en jordglob här hemma, för att i vardagen bli påminda om våra spännande resor. Jag fullkomligen älskar atmosphere Bamboo så vore en riktigt perfekt match. / Jeanette missjeanettes@hotmail.com

 20. Du drömmer om Antarktis!

  Ett stort ögonblick för mig var när jag äntligen efter lång planering och intensivt sparande begav på min drömresa till USA och fick se Golden gate i verkligheten.

  “Minns mycket väl vilka affischer jag hade på mitt rum under tonårstiden. Förutom de mer självklara som snygga skådepelare och pojkband, fanns en bild på Golden Gate. Jag vet inte varför jag valde at klippa ut denna bild, men jag minns tydligt att min blick ofta fastnade på den röda magnifika bron, oftare än vad den fatsnade på Brad Pitts ögon eller Tom Cruise perfekta leende.

  fter 12 timmars flygresa från London satt jag som klistrad vid fönstret när vi närmade oss landning. Det var den röda bron som jag letade efter, men utan resultat. Första dagen i SF och nu kunde jag inte vänta längre. Dags att hyra cyklar och äntligen få se Golden Gate! Trodde mig ha valt den perfekta dagen och det var viss besvikelse, då Golden Gate var helt täckt av tjock smog. Det ända vi såg var de röda brofästena högt uppe i skyn. Mäktigt och fascinerande!

  Det var en härlig känsla att cykla över bron. Den var mycket större än vad jag hade föreställt mig samt betydligt högre! När vi cyklade var det delvis så mycket smog att vi knappt såg nästa brostolpe. Vi hörde att en stor båt signalerade och körde under oss, men vi kunde inte se den. Läskig känsla att höra något så stort, så nära – men inte kunna se! När vi närmade oss andra sidan lättade smoggen.

  Från vårt hotellrum upptäckte jag med stor glädje, att vi kunde se en skymt av Golden Gate! Det hade jag inte sett första dagen eftersom bron då var täckt av smog. De andra dagarna lyste bron rött och klart av solens strålar. Hade gärna varit där även en klar och fin dag, men samtidigt var det häftigt att i verkligheten få uppleva det kända fenomenet smog i SF. “

  Jag önskar mig jordglob 1, 2 eller 3 av “resetomten”.

 21. Du drömmer om Kina!

  Ett riktigt fint resminne som jag ofta tänker på är när vi var i Thailand i två månader förra vintern, med våra två små barn. När vi var på Sivalai på Koh Mook, tog jag, maken och sonen ficklampor med oss och gick ner på stranden precis nedanför vår bungalow där lillasyster sov. Så gick vi där i kolsvarta kvällen, i vattenbrynet och lyste ner i vattnet med ficklamporna. Vi såg fantastiska saker, sjöstjärnor, koraller, och krabbor. Det var ju oerhört spännande också att gå där i mörkret, särskilt för vår fyraåring.

 22. Hej!
  En av dina resedrömmar är Antarktis! Då är du modigare än mig!

  Ett av mina finaste reseminnen är när jag och min man var i Sydafrika. Vi hade bestämt oss för att besöka den botaniska parken Kirstenbosch eftersom vi var ganska nyinflyttade i vårt hus och hade blivit otroligt trädgårdsintresserade bara på några månader. Vi tillbringade hela dagen där. det fanns så mycket att se och det var skönt att bara strosa omkring och njuta av den makalösa utsikten. Sent på eftermiddagen köpte vi en stor picknickkorg och slog oss ned på sluttningen. Mörkret sänkte sig sakta och stjärnorna tändes en efter en.. Vi njöt av den goda maten och det svala rosévinet hade tagit slut. Plötsligt hördes musik längst nere i den naturliga amfibieteater som vi satt i. Vi hade inte tänkt på hur sluttningen fyllts på med mer och mer människor som så som vi hade filtar och korgar med sig. Plötsligt ryste jag till i hela kroppen och det var nästanså att jag fick gåshud där i den ljumma sydafrikanska kvällen. Tonerna av Scatterlings of africa hördes vida omkring. det var Johnny Clegg & Savuka som hade börjat spela. Det var en överraskningskonsert som inte många visste om. Minnena av Sydafrika är många och vackra, men det här är allra starkast!
  Skulle jag ha turen att vinna så vill jag helst ha Athmosphere Bamboo.

  Camilla
  kubbov30@gavlenet.se

 23. 1) Du drömmer liksom jag om Kina. Det finns så mycket där att upptäcka, jag skulle älska det. Låt oss göra det ihop!
  2) Ett av mina finaste reseminnen är från min halvårsluff i Asien själv som 20-åring. Resan jag bestämde mig för att göra till min omgivnings starka reaktioner. “Jag vet hur det känns mamma…” “DU vet inte hur det känns förrän du själv har en 20-årig dotter som säger att hon ska resa själv till Asien i ett halvår!”. 🙂
  Men som jag växte den där resan. Blev ett starkare jag, ett mer medvetet jag, ett mer insiktsfullt jag. Blev jag.
  En händelse jag minns starkt är hur jag av en händelse hamnade på Sumatra. I KL mötte jag några killar som just kom därifrån. De hade hoppat ner för ett vattenfall (tänk: the Beach) och en av dem, en engelskman, hade skadat ryggen svårt. Han låg nu på sjukhus i KL, och det var därför de var där. Jag åkte till sjukhuset i KL och donerade blod i hans namn. Sedan åkte jag, ihop med en amerikanska jag nyss mött, till Sumatra där vi träffade upp den guide killarna haft (för detta var på tiden före pålitliga e-mail) för att hälsa honom att killens familj nu kommit till KL.
  Guiden och hans vänner tog med oss runt i omgivningarna i Sumatras inland nära Bukittinggi. Vi vandrade längs risfält ner mot en vulkansjö minns jag, och känslan där alltså. Jag glömmer den aldrig. Landskapet öppnade upp sig, risfälten var bördiga och fantastiskt vackra, vulkansjön låg som en magisk prick i alltihop. Vi såg knappt några människor utan bara var. Bara vi – jag, Sharon och några indonesiska killar. I en fantastiskt miljö och situation på grund av en så tragisk händelse. Mäktigt. Och så vandrade vi ner några timmar genom risfält och djungel till den där sjön, där vattnet var varmare än luften och allt bara var tyst.
  Där. Då. Blev jag.
  (Och även på resan därifrån då jag åkte själv – och hade en av mina värsta upplevelser från resa någon gång. Det kan jag berätta om live istället för de minnena är inte lika fina)

  Jag älskar alla jordglobar men framför allt nummer 1 skulle vara helt helt helt underbar i vårt hus. Det var det första jag ville köpa till huset men av någon dålig anledning har det inte blivit av ännu.

  1. (och jag tror också detta är lite anledningen till att jag drömmer så om Bali)

 24. 1. Du längtar till Balkanländerna

  2. Alla mina bästa reseminnen handlar om mat, för sådan är jag. Jag kan inte ens välja ett specifikt sådant… Att som tolvåring komma till Italien och stiga in i ett kök där en nylagad kyckling kryddad med färsk rosmarin och vitlök väntade, det var helt fantastiskt. Den magiska kvällen i Neapel då vi bjöds på den ena rätten mer fantastisk än den andra för att till slut stanna vid sju stycken, den glömmer jag aldrig. Jobbresan till Hong Kong som blev en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga då min arbetsgivare kände till alla smultronställena står ut. Och Thailandsresan med grillade kycklingspett och jordnötssås direkt från grillhållen! Nej, nu får jag sluta. Jag blir alldeles för hungrig!
  Om jag vinner älskar jag Jordglob National Geographic Carbon Executive.

 25. Du drömmer att åka till platser där ingen varit!! Mitt bästa minnen är familjeresa till Polens kust som erbjuder så mycket god, mat, dricka och en fantastisk strand!! Vill gärna vinna nr 1 för den är ursnygg och den kan lätt våra barn lära sig ett och annat av….//Helene M

 26. Du drömmer bland annat om Antarktis. 🙂
  Och ett av mina bästa resminnen är faktiskt nu i höstas, då jag begav mig ut på tågresa i Europa. Ensam. Ingen ville följa med mig, men jag tänkte att om jag inte gör det nu så blir det aldrig av (är ju ändå över trettio …). Så jag åkte iväg själv, var borta i tre veckor. Och jag är inte världens mest sociala person, måste jag erkänna … har svårt att ta kontakt med folk och är inte bra på att småprata och så, så jag var förberedd på en ganska ensam resa. Men i Venedig träffade jag folk från både Kanada och Sydafrika som jag fick bra kontakt med och umgicks med i flera dagar, och det var så väldigt … oväntat, och roligt, att jag förmodligen alltid kommer ha varma känslor för Venedig. Jag växte mycket under den här resan, och fick se mycket som jag annars bara har sett på bild. Jag är väldigt, väldigt glad att jag begav mig iväg. 🙂
  Och när det gäller favoriten av de där jordglobarna, så måste jag erkänna att tredjepriset är det som skulle passa mig bäst.

 27. Du drömmer bla om Kina 🙂 vill jag också gärna uppleva.
  Mitt bästa minne är när vi reste till Thailand med hela familen, mannen bror med familj samt mannens föräldrar. Har aldrig upplevt något så härligt och första gången jag inte hade minsta hemlängtan 🙂 Har i flera år önskat mig en fin jordglob så nu håller jag tummarna 🙂

 28. Hej!

  Jag är gärna med!

  1) Du drömmer bland annat om att besöka Kina.
  2) Mitt finaste reseminne är vår bröllopsresa till Zakynthos, Magnus och mitt.
  År 2003 upplevde vi Zakynthos med dess miljö och kultur och starten på vårt gemensamma liv som äkta makar.
  Värmen, människorna, maten, kulturen och stränderna. Och den finaste souvenir jag fick med mig av en man som ägde en butik på ön är hans ord när han hörde att vi kom från Sverige: “Ni är rika i Norden. Med era årstider, med både kyla och värme. Sol och snö”. Sedan dess bär jag med mig denna rikedom med stolthet! Ha en fin dag och tack för chansen! Vore underbart att få ha hela världen i vårt hem, en riktig önskan till jul! Med vänlig hälsning, Kristiina. krieppola@spray.se

 29. 1. du drömmer om att få åka till Antarktis
  2. oj har väldigt många fina minnen, ett är när jag var i Turkiet och jag var kanske 10 år, jag var väldigt blyg förr men skaffa ofta “vänner” att leka/bada med. men iallafall den här gången så träffa jag en tjej, hon bodde i Göteborg och vi bada och hade skoj, gjorde olika aktiviteter som finns på hotellen sen tog det roliga slut och vi åkte hem men våran kontakt sluta inte där utan vi skicka brev till varandra och blev brevvänner, tyvärr har vi ingen kontakt idag men när jag läser breven får jag alltid ett leende på läpparna och det får mig att tänka tillbaka. kanske ett litet konstig minne men jag minns hur jag varje dag sprang ut till brevlådan och hoppades att få ett brev .
  alla jordglobar är fina 🙂

  sandbergmalin@live.se

 30. 1. Du drömmer bla om Antarktis…jag också..
  2. Ett av mina finaste resminnen är när jag åkte iväg en vecka med bara min stora pojke och kunde ägna all min tid och uppleva en massa spännande saker bara med honom 🙂

  1. mcbengtsson@hotmail.com är min adress förresten 🙂

 31. 1. Balkan (och så kanske i hemlighet om att uppleva norrsken?)
  2. Första gången jag reste utanför Norden var jag 16 och utan familjen. Jag skulle övernatta på hotell i Newark och flyga vidare nästa dag. När jag drog isär hotellgardinerna på 32:a våningen eller så, och såg ut över en gigantisk motorvägskorsning i storleksordningen av Södermalm, då kändes det som jag stod mitt i en film. Det bruna filtret av avgaser, höghus, bilar, massor av nationaliteter, heltäckningsmattor, runda dörrknoppar istället för handtag och damer som sa “here you go, sweetie”… jag sa till mig själv: Välkommen till världen!
  Inte så underbart som palmer och kokosnötter, men kärt minne eftersom så många dörrar öppnades mot världen där och då. Reslust och äventyrslust och upptäckarglädje och livsglädje och nyfikenhet och en växande respekt för människors olikheter och likheter.

  Alla jordgloberna är varmt välkomna hem till oss.

 32. 1. Patagonien + Antarktis
  2. Det starkaste reseminnet eller egentligen reseögonblicket jag har när jag och min då 5-årige son lämnade ett höstruskigt Sverige, för ett betydligt varmare Turkiet.
  När vi hade landat, fått våra väskor och kliver ut från flygplatsen på väg mot transferbussen, utbryter han:
  “Varmt och sol… Det här är livet!” 🙂
  Det kom så spontant och härligt. Och den lycka jag såg i honom och den lycka jag kände precis då, kommer jag aldrig att glömma!
  (whocan@live.se)

 33. 1) Jag drömmer om att få besöka Jordanien. Jag tror det skulle bli ett riktigt äventyr. Jordanien känns som ett land med mycket intressant historia och även mycket spännande natur.
  2) Ett av mina bästa resminnen var när en kompis och jag reste runt i Sydostasien. Vi reste bland annat runt på ön Java i Indonesien. Planen var att ta oss från Jakarta till Yogyakarta och vi hade ett ganska tight resschema. Dock sammanföll detta med ramadan så i stort sett var alla bussar och tåg uppbokade. Vi lyckades tillslut komma på en buss som skulle ta ungefär 10 timmar. Det slutade med att det tog 40 timmar med nästan inga pauser för mat eller toalettbesök, väldigt för små sätet samt att det regnade in. Så när vi väl kom fram vi var trötta och något irriterade, men på något sätt övertalade vi oss om att åka och prova cave tubing. Det var något att det mest häftiga jag har upplevt. Troligen så blev det extra speciellt för att det hade varit så mycket innan vi kom dit, men det fick oss verkligen att uppskatta det häftiga med grottorna och den otroligt vackra naturen.

  Skulle jag vinna så diggar jag verkligen Jordglob National Geographic Carbon Executive.

  1. (emma.snejder@gmail.com) kan vara bra att få med ^^

 34. Kajsa Håkansson says:

  1. Du drömmer om att resa till Patagonien. Min kompis Cornelia är i Argentina just nu och hon har berättat att alla backpackers hon träffat i BA har sagt att Patagonien var det bästa på hela resan! Hoppas att du kan få komma dit snart och kanske ta med mig ;)?

  2. Mitt bästa resminne var när jag och min sambo Peter reste till Kuba förra sommaren. Det var den bästa tänkbara resan på många sätt, men ett minne har särskilt etsat sig fast. Det var när vi skulle ta oss från Havanna till Viñales (http://www.4gress.com/sights/entry/100313.html) . Egentligen hade vi tänkt ta en turistbuss dit, men mannen som vi bodde hos hade en annan plan. Han tog med oss till stationen tidigt tidigt på morgonen och lärde oss hur kubaner reser. Där stod massor av gamla amerikanare (50& 60-talsbilar), samt hur många kubaner som helst som stod och köpslog om priser. Det fungerar nämligen så att det finns en chaufför som samlar ihop människor som ska till samma plats, ju fler i varje bil, desto billigare blir resan. Jag hade lovat mamma att inte åka bil utan bälte där, men det var lite svårt när inte en enda bil hade bälte… Vi lyckades hitta några andra som skulle till samma ställe som vi. Halvvägs på resan dit insåg chauffören att han blivit lurad av en kvinna (hon ville betala i den lokala valutan och han hade menat turistvalutan när han satte priset). Hon blev utkastad. Det var en underbar känsla att vara mitt i vimlet och komma nära folket och uppleva ett annat liv för ett slag. Att sitta där med rutorna nere och känna vinden i håret och se den underbara utsikten… Jag kände mig som en filmstjärna från 50-talet. Total frihetskänsla!

 35. Patagonien är ett av dina drömresemål, liksom ett av mina 🙂
  Om jag ser till något av mina mest minnesvärda ögonblick är när jag besökte svalbard. Vi befann oss ute i en zoodiak en dimmig förmiddag och kryssade runt isbergen. Plötsligt dyger det upp ett ungt isbjörnshuvud ur vattnet. Den simmar runt dyker upp, dyker ner, på olika platser på ett bekämt avstånd från vår lilla zoodiak. Jag kommer alltid att minnas björnens nyfikna blick och lyckades även fånga honom på en bild som är en av mina absoluta favoriter.
  madelene_rek@hotmail.se

 36. 1. Du vill bl.a. åka till Kina!
  2. Mitt finaste reseminne var när jag och min sambo reste till Gambia. Vi åkte en dag ut till en liten by och fick besöka en skolklass. Vi fick hjälpa till under lektionen och barnen var så glada och fina och uppskattade verkligen att vi var där och vi likaså.
  Jag skulle gärna vinna Jordgloben Atmosphere Vision Almond. Den är verkligen snygg och annorlunda! Den nya tidens jordglob!

  God Jul!
  marialindqvist@hotmail.com

 37. 1. Du drömmer om att få åka till Kina
  2. Ett av mina bästa reseminnen kommer just från Kina. Jag backpackade i södra Kina för att se på sockertoppsbergen i Guilin och det var rätt kallt på vintern och vi hade övernattat på ett hostel utan värme och letade efter frukost. Vi gick rätt länge och vi var frusna in i märgen och jättehungriga. Vi hittade ett litet ställe utomhus där det ångade från grytorna. Vi satte oss ner på de låga bänkarna. Beställde dumplings och nudlar i varm buljong som vi doppade i soja och het chiliolja. Det var den billigaste och godaste måltid som jag någonsin ätit!

  /Lee

  yellowflower75@gmail.com

 38. Du drömmer om Kina. Ett av mina bästa resminnen är från en bilresa till Markaryds älgsafari. En fantastisk dag nära alla älgar och älgkalvar som vi fick mata.

 39. 1) Bland annat Kina drömmer du om att resa till ♥
  2) Mitt finaste resminne är just nu resan vi gjorde i somras till Side i Turkiet. För detta var första gången vi reste med barnen och första gången vi har härliga minnen som vi upplevt tillsammans och som vi kan leva på länge här hemma ♥ Jag har kronisk värk dygnet runt, så därför känns det extra roligt att jag orkade ta mig iväg och slippa vardagen här hemma och njuta av min familj i denna underbara miljö. Side är fantastiskt vackert. Älskar havet med alla underbara stenar vi gick och plockade. Alla underbar växtlighet och den mysiga och trevliga atmosfären som var där. Kunde varva lek och bad med sevärdheter och njuta av värmen. Skulle absolut kunna återvända dit igen.

  Om jag har turen att vinna, så vill jag vinna tredje pris.
  Har en dotter på 13 år som är väldigt intresserad av historia och geografri och
  en son som nyss börjat skola och härligt kunna ha en glob, stående här hemma
  och kunna kika var allt är, istället för på karta på nätet.
  Hoppas innerligt ♥

 40. 1. Kina står högt upp på din lista.
  2. Mitt finaste reseminne är nog ifrån min senaste resa till Australien där jag var 1 år med min sambo. Vi delade många minnen med nyfunna vänner. Men höjdpunkten på resan var Barriär revet. Att få se något så vackert var helt magiskt. Känslan när jag hoppade i vattnet och fick se allt färggrant liv som simmade under mig fick tårarna att rinna. Jag sa minst 7 gånger att det här är livet! Därför hoppas jag att vi människor tänker ett steg längre och försöker bevara och ta hand om det som finns kvar av detta vackra rev.

  Om jag vann skulle valet varit svårt! Tycker verkligen allihopa är underbart vackra och jag har länge önskat mig en glob så jag kan få pricka ut vart i världen jag har varit. Men om jag måste välja tror jag nummer två.

  charlotte061@hotmail.com

  Charlotte Håkansson

 41. 1. Till Kina drömmer du om att få resa.

  2. Mitt finaste reseminne är ifrån september då jag var utomlands med min mamma och med min egen lilla familj. Min son älskade att vara där första dagen och ville bada hela tiden men sen drog han på sig en förkylning och ville inte vara ute alls. Min man satt inne hos Lollo & Bernie eller på hotellrummet resten av resan och jag insåg verkligen vilken underbar man jag har. Han vet hur mycket jag älskar solen och hur bra jag mår av den och offrade därför all sin egen tid med solen för min skull. Så himla fint av honom <3

  Om jag har turen att vinna så skulle jag gärna vilja vinna tredje pris 🙂

  /erikanaslund@hotmail.com

 42. gillar många finna platser vill vinna
  vitnos7@hotmail,com

 43. 1. Balkanländerna
  2. Gran Canaria. All inclusive för att samla ny kraft och styrka för ibland är livet tufft.
  /EA
  e-albin@hotmail.com

 44. 1. Du drömmer bland annat om Balkanländerna.
  2. I november 2006 var jag och min fru på en liten tripp till Norge. Hon var gravid men var inte beräknad att föda på fyra veckor till. Men den lilla krabaten, vår äldsta av tre söner bestämde sig för att han ville ut, och det på direkten, i Norge, av alla ställen.
  Efter mycket om och men, och sammanlagt en hel extra vecka i Norge så föddes och spenderade Kalle sina första dygn i Oslo. Det var så klart lite nervöst och stressfyllt men samtidigt det bästa och finaste minne man kan få.
  haurock@hotmail.com

 45. 1. Thailand, Kina
  2. 1997 då jag var på Island red islandshäst badae i varma källor och hade det helt underbart. Dit vill jag igen. Gärna nu med man och barn.

 46. 1. Du drömmer bland annat om att åka till Kina.

  2. Förra året reste jag runt i Vietnam i tre veckor, på egen hand. Blev alldeles förälskad i den asiatiska kulturen och människorna. När jag reser vill jag ta del av den riktiga kultur och vardagsliv människor lever i respektive land – och bort bort bort från alla turister. En liknande resa gjort jag och min f.d. pojkvän till Marocko, vi färdades from the bottom to the top med buss och fick verkligen känna på den marockanska kulturen, äta middag hos byfolket, bli bjudna på marockanskt té och bröd överallt, listan kan göras lång. Trots att vi inte kunde någon som helst arabiska eller franska, gick det utan problem att kommunicera. Den resan var den absolut bästa!

  Nu är min dröm är att få packa väskan och åka till Burma. Det ska vara alldeles fantastiskt där och jag bara längtar tills jag kan boka min nästa biljett!

  Pris 1 och 2 håller jag tummarna extra hårt för, men alla fyra är otroligt fina!

  Hälsningar
  Maria

  maria.jesena@gmail.com

 47. Nu när teknologin har utvecklats så mycket och det finns större möjligheter med rymdresor så tror jag att ibland så tänker du på hur det skulle vara att resa ut i rymden och titta ner på våran blåa planet där och se hur vacker den är med egna ögon och inte se all den förstörelse som vi åstadkommer våran moder jord.

  Budapest vill jag åka till igen som jag förälskade mig i för tio år sedan och hoppas att i en snar framtid ska kunna ta med mina döttrar och sambo och att dom förälskar sig lika mycket i den underbara staden och kultur. Om man åker upp till National museet så kan man blicka ut över större delen av staden.. Jag var där och blev förälskad men det är inte utsikten som mina tankar dras till utan just museet och all konstverk som finns där inne och en speciel än. Jag vandrade runt där i min ensamhet och beundrade all konst och av någon händelse så råkade jag gå ut i en trapphall, min nyfikenhet drog mig dit, det var lite dunkelt och dammigt i luften men där i ett hörn stod en skulptur av en man tycktes det, när jag vande mig vid ljuset så såg jag att det var en ledsen ängel med en lie över axlarna vilandes med armarna över skaftet och vingarna rakt upp. Det var ängeln Gabriel som föll till våran jord, jag klandrar honom inte, det är vackert här så länge vi tar hand om våran vackra planet och alla hjälps åt!

 48. 1. Kina
  2. Jag har gjort några resor med ungarna sen dom var små och alltid när man reser med barn lär man sig att se på saker och händelser med andra ögon. Ett minne som präglat både mig och ungarna är “tiggarflickan” ca 6 år gammal, alltså jämngammal med mina barn då. Hon satt varje kväll/natt utanför vår stamrestaurang i Patong och fick inte gå hem innan hon fått ihop en viss summa. Ungarna ville hjälpa, så varje kväll den månad vi var där, gav vi de Bath som fattades och såg hennes lycka när hon packade ihop och gick hem för att få lite sömn. Detta hände för snart 20 år sedan och jag undrar ännu hur det gick för henne i livet… Om jag vinner vill jag gärna vinna nr 4.

 49. 1. En resa till Patagonien och Antarktis.
  2. För drygt tio år sedan var jag till Mont-Saint-Michel i Frankrike, dit jag lockats av flera sidor om ön i en guidebok över hela Frankrike. Hela ön med sina gränder och klostret högst upp var fint, men det som gjorde det hela så speciellt är tidvattenupplevelsen. Hade aldrig upplevt tidvatten förut och visste inte hur snabbt det gick och att det var max bara ett tag innan det började dra sig tillbaka. Det var så häftigt att stå och se hur hela den torrlagda bukten fylldes av vatten och parkeringsplatsen skulle man inte ställa sin bil på inför högvatten. Strax utanför den såg jag en säl simma. Jag var helt uppfylld av allt, det enda trista var att jag reste ensam och inte hade någon att dela det med, men ringde till hemlandet och försökte förklara det per telefon. Ska helt klart åka dit någon gång mer och då dela upplevelsen med sambon.

  Jordglob tre gillar jag mest.

  till_mirami(at)hotmail.com

 50. Åhh vilken härlig tävling!!
  * Du drömmer om att åka till Kina.
  * Ett av mina finaste resminnen är när jag fyllde 25 år och kunde bjuda hela min familj på 9 pers på en resa till Barcelona. Bara det att jag kunde bjuda min familj på en fantastisk upplevelse gjorde hela resan, och ingen av oss hade varit i Barcelona. Det blev en resa, och födelsedag att minnas. Schemat var fullspäckat, vädret underbart och jag firade min 25 års dag med mina nära och kära i en stad som har allt. Ska verkligen åka tillbaka 🙂 Jag tycker att jordgloben Duorama är jättefin. ha det gott. emely.drugge@hotmail.com

 51. 1. Jag skulle helst vilja resa till Maldiverna! Ser sååå vackert ut!
  2. Mitt finaste reseminne är näe min familj åkte till cypern och jag fick en sista resa med båda mina föräldrar, när dom är ihop. Det var som ett fint avslut och fin början på ett helt nytt liv

  amandanyman96@hotmail.com

 52. 1. Du drömmer om att besöka folkrika Kina.
  2. Ett besök i Venedig är ett av mina fina resminnen. Venedig var så vackert att besöka på vintern pga alla tjusiga färger i butiker och skyltfönster. Det riktigt värmde upp oss i kylan. Vi köpte med oss flera färgglada slipsar och halsdukar som på sätt och vis förlänger besöket för de har inte förlorat vare sig färg eller lyster trots att det är 7 år sedan. Och så åkte vi gondol förstås, vilket var annorlunda. Plötsligt befann vi oss omgivna av tysta husfasader, vatten och gondoljärens sång i stadens kärna. Kort sagt härligt mine.

 53. 1. Du vill besöka Kina!
  2. Ett fint resminne så här i efterhand var när vi körde flyttbil genom hela Frankrike (från Paris till Toulouse) för att hjälpa dotter och svåger och flyttbilen gick sönder (och vi som inte talar franska!)… Men det ordnade sig och allt kom på plats. I sådana här situationer (vi har varit med om fler äventyr) finns det alltid en vänlig person som hjälper oss trots språkhinder.

 54. 1. Kina vill du gärna besöka (vem vill inte det?)
  2. En vecka på brasiliansk mark, var en resa väldigt stark, med allt från Kristusstatyns välkomnande händer, till brännande sand på heta stränder. För Rio de Janeiro fångade mig likt en förtrollning, med allt från favelans otroliga sammanhållning, till fotbollsfansens passionerade eld och lågor, och såklart Atlantens kraftfullt svepande vågor. Fantastiska intryck för alla sinnen, och upplevelser som resulterat i fina minnen, det har Rio för evigt skapat innanför min pannlob, denna härliga stad på andra sidan av vår jordglob!

  Jag tycker alla glober är väldigt fina och blir jätteglad om jag vinner någon av dem!

  /Niklas niohl@bredband.net

 55. Ing-Marie Polichetti says:

  Du drömmer bland annat om Kina och jag skulle så gärna vilja ha jordglob nummer 4 för en sådan hade vi hemma när jag var liten och jag minns hur jag ofta satt och snurrade den under mitt finger och fascinerades av vår värld och alla platser man sett och de man inte någonsin kommer att få uppleva. Finaste reseminnet är med mannen till hans Napoli, Italien med bland annat Vesuvius, Pompeji och Amalfi på schemat. Om jag blundar känner jag ännu doften av solmogna citroner…..

 56. Du drömmer om att bland annat åka till balkanländerna.
  Mitt bästa resminne är när jag åkte med mina föräldrar när jag var 12 till Gran Canaria i tre veckor över jul och nyår, jag och min bror fick vara med i bamseklubben och göra massor av roliga saker, bada i poolen och det var där jag lärde mig älska pistagenötter. Ett minne för livet. Jag äger ingen jordglob men jag vet att det hade varit väldigt uppskattat här hemma, min son älskar nämligen att rita flaggor, det hade varit kul att få peka ut landet där flaggorna tillhör, jag tyckte lite extra om nummer 4.

  Jessica Hellström
  jessica_hellstrom@hotmail.com

 57. Du drömmer om att besöka Kina 🙂

  Mitt bästa resminne är när vi bilade till Spanien för att hälsa på min faster och hennes man.
  Vi hade en stor svart Dodge van och 5 barn med oss i åldrarna 3 till 15 år. Finns hur mycket som helst att berätta om resan men jag kan ta en händelse som kanske inte var så kul då, men som vi skrattat gott åt efteråt.
  Vi hade kommit till Lille i Frankrike och checkat in på ett F1 hotell. Vi tog bilen och körde till en restaurang och åt en god middag. Sedan hittade vi inte tillbaka till hotellet. Vi snurrade runt överallt ( Detta var för 17 år sedan, innan GPS fanns) Lille är en väldigt stor stad med massor av enkelriktade gator att förvirra sig på.
  Efter några timmars planlöst letande var jag så kissnödig att jag bara måste göra det. Jag vågade inte gå in i en gränd så jag satte mig framför bilen och var livrädd att någon skulle komma. Hade ingen aning om det kunde bli dyrt att kissa mitt i stan. Men det gick bra.
  Efter ytterligare nån timme hittade vi en fransman som åkte med oss i bilen och letade upp hotellet, klockan var då fyra på morgonen och som ni förstår var vi väldigt tacksamma för hjälpen av denna okände man 🙂
  mvh Anette Eriksson
  manettan@gmail.com

 58. Drömmer om att få åka till Paris, inte så långt bort. Men har allitd känt mig så faschniead av staden att jag så gärna vill ditt.

  Oj har inte kunnat åka ut och resa så mycket, men var i turkiet med min sambo & min mamma för 2 år sen.
  Var väldigt kul & lärda mig massa, Ett bra land attt åka till om man vill blanda sol & bad med kultur 🙂 my.thulin@live.se

 59. Du drömmer om Kina och jag drömmer om jordgloben bamboo som skulle bli perfekt till min man som doktorerar i träproduktutveckling!
  Bästa reseminnet är när jag och maken gick på food-tour i kuala lumpur och fick uppleva fantastiska smaker!
  Håller tummar och tår för vinst!!!
  / maria_pahlberg@hotmail.com

 60. 1. Du drömmer om att åka till Kina.
  2. Mitt bästa resminne var när jag och min man gifte oss i Las Vegas för ca 3 år sedan – vi hade drömt om det i så många år… och så blev det äntligen av! Det var en härlig känsla när man vandrade genom olika kasinon i brudklänning och pianister spelade “here comes the bride” och gäster applåderade åt oss – det kändes väldigt amerikanskt och klyschigt och alldeles, alldeles uuuuunderbart! 😉

  Håller tummarna!
  Mvh//Malin grodmalin@gmail.com

 61. Åh, då måste ju jag få vara med och tävla! Jag skulle hemskt gärna vinna en jordglob (3 eller 4) som jag kan sitta och drömma mig bort vid under den stundande föräldraledigheten…

  Många av mina bästa reseminnen uppehåller sig i Sverige. I Sörmlands dimtäckta nejder, Blekinges vackra skärgård, Östergötlands frodiga landsbygd, Ölands karga landskap och Dalarnas magiska snötäcke om vintern. Otaliga är de ställen jag fått stanna till på för att ta in naturens under, men allra starkast intryck har nog ändå Höga kustens svindlande vägar och Rotsidans oändliga skönhet lämnat hos mig! Jag brukar utmana mig själv till att åka av de stora vägarna för att åka småvägar mot mitt mål då jag är ute och åker, det har gett mig många fina minnen och upplevelser. Ha det gott! Kram Ella

 62. 1. Kroatien! (Dit ska jag i april, längtar som en tok!)
  2. Det måste varit när jag och min kille besökte den lilla udden Cape Cod utanför Bostons kust. Det är ett ställe med gayprofil, det visste vi men tänkte att hetros säkert var välkomna också. Tydligen har de tema-veckor där under sommaren, något vi missat. När vi kom dit var det gymkille-veckan! 90% av alla på ön var gay och EXTREMT vältränade. De flesta gick runt inoljade på stan i enbart speedos. Min kille och jag var ett par främmande fåglar – men så himla välkomna ändå! Killarna på vårt B&B berättade hemlisar om traditionerna på Cape cod och gav oss allt skvaller om föregående partykväll vid frukostarna. Jag och pojkvännen är inte mycket för festande, vi gick istället upp tidigt varje dag och promenerade runt på udden. Det var väl 40 grader varmt, stekande sol och jag såg de vackraste stränder jag någonsin sett. Det var magiskt! En riktigt udda och fin semester.

  (Mina favoritglobar: National Geographic Carbon Executive och Atmosphere Bamboo.)

  frida_walstrom@hotmail.com

 63. Kenny Johansson says:

  En av dina drömresor går till Antarktiss. Och ett av mina finaste reseminnen är när jag och min tjej åkte till Koh Tao i Thailand. Vi åkte dit mest bara för att ta dykcertifikat, men det slutade med att vi ändrade våra kommande resplaner helt bara för att kunna stanna kvar längre tid på ön. Vi förälskade oss i ön helt enkelt och kan verkligen rekommendera dykningen där!

  Ifall jag vinner vill jag gärna ha Jordglob National Geographic Carbon Executive

  KennyJohansson342@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close