Close
Tävla och vinn en jordglob

Tävla och vinn en jordglob

Nu har ni åter igen chansen att vinna en av de inredningsprylar som jag gillar allra mest – en jordglob! Den här gången tävlar ni om en korkklädd variant på stativ.

korkklädd jordglob

Den här tävlingen presenteras i samarbete med CoolStuff, kika gärna in på deras hemsida för att hitta fler roliga och praktiska reseprylar. Dagens vinst består av en korkklädd jordglob på ett stativ (värde: 1 195 kr) där du kan markera dina resor, vare sig det är resor du har gjort eller resor du drömmer om att göra, med hjälp av medföljande häftstift.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. Vad heter podcasten om resor som jag har tillsammans med min vän Lisa?
 2. Vilket ställe/land på jordgloben drömmer du om att kunna markera med ett häftstift och varför?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 6 mars 2016.  Lycka till! Tävlingen är nu avslutad. Vinnare blev Minett, stort grattis!

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.


*Vinsten i form av en jordglob skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. (Foto: CoolStuff)

76 comments

 1. Calle Nordenvall says:

  1. Att resa – podden
  2. Jag och min fru har alltid drömt om att åka till Tokyo, att få uppleva sushi i världsklass, innovativ teknik som ger känslan av en annan värld och att få ta vår dotter till Disneyland är bara några delar som gör drömmen vacker.

 2. svar: Att resa-podden

  Skulle vilja åka till New York och se på frihetsgudinnan och samt testa deras mat.

 3. 1. Att resa – podden
  2. Min stora dröm är att få åka till Antarktis! Jag är galen i dokumentärer därifrån och hoppas verkligen att nån gång få åka dit och uppleva djurlivet och naturen själv istället för ifrån soffan! Att få se valar, pingviner, späckhuggare, fåglar och sälar! Och isberg, isflak, höga berg och glaciärer!

 4. 1. ”Att resa – podden”
  2. Jag är en ung lärare som drömmer om att få använda upp alla häftstift i min skola. Detta är nog en dröm som jag delar med dig och samtliga läsare av denna blogg. Framför allt skulle jag vilja resa till le Cinque terre i Italien.

 5. Den heter Att Resa-podden 🙂

  Island är mitt drömresemål! En natur som skiljer sig radikalt från vår och ett resemål ingen jag känner har varit på!

 6. 1. Att resa- podden
  2. Nya Zeeland, framför allt för naturen som är allt ifrån öken till snötäckta berg. Vilken drömresa det skulle vara!

 7. Att resa – podden

  Hawaii har alltid varit en dröm, sen jag var liten och såg filmer och serier som utspelades där. Underbar natur, härliga stränder och mycket roligt att hitta på. (Inbillar jag mig)
  Nu har även lilla grabben fastnat för samma resmål, för ”där finns riktiga vulkaner pappa”. Det stora intresset just nu.

  Ha det fint!
  Tommy

 8. Podcasten heter Att Resa – podden!

  Jag är otroligt sugen på att få sätta ett häftstift rakt ned i Brisbane, Australien. Anledningen är att min svåger bor där och att det alltid varit ett mål att få uppleva detta spännande land tillika världsdel på andra sidan korkgloben 🙂

 9. Podcasten heter ” Att Resa – Podden ”
  Jag vill sätta ett häftstift vid Maldiverna – en ö-grupp dit både jag och maken längtar !
  Men det är bråttom – för öarna sjunker mer för varje år – för att sen försvinna i havet !

 10. 1) Att resa podden!
  2) Det finns så många platser kvar att utforska, men en som mitt hjärta klappar lite extra för är nog faktiskt den inte så långväga Hurtigrutten. Norge är något helt spektakulärt vad det gäller natur och det vore helt magiskt att kunna göra en resa så långt bort, men ändå så nära.

 11. 1. Svaret är : ATT RESA-PODDEN

  2. Jag skulle gärna sätta ett märke någonstans utanför Europa som USA (var som helst) eller i något tropisk land.
  Men jag skulle också passa på och säga att en sådan jordglob skulle passa perfekt på förskolan där barnen kunde markera länder de kommer ifrån och samtala om mångfald och olikheter i kulturer osv.

 12. 1. Att resa-podden. 2. Mina drömmars resmål är Nya Zeeland! Den vackra naturen och det fantastiska djurlivet, något som jag vill uppleva! Vill vara där minst en månad, kanske längre, det finns så mycket att se! Jag hoppas att jag kan fara iväg på resande fot efter mina studier, just nu är det bara skolan som gäller. När jag redan är där nere skulle jag också vilja fara över till Australien och uppleva landets fantastiska kultur.

 13. Att resa podden. Jag skulle gärna vilja resa till Andalucien och uppleva naturen och kulturen där.

 14. Att resa podden. Jag skulle vilja åka till Peru och Machu Picchu och gå Inkaleden.

 15. Svar. Att resa- podden.
  Jag hade velat resa till någonstans i U.S.A kanske Los Angeles. Hittils har man inte kommit längre en Danmark ?

 16. Sofie Millheimer says:

  1. Att resa- podden.
  2. Att få stå på ett platåberg i Venezuela har varit min dröm sedan barnsben. Det skulle kännas som att vara ”on top of the world”…..

  1. Släng iväg ett mail till robban.c@home.se om du känner Robban (från Pickos) Sofie

 17. Birgitta Andersson says:

  Pdden heter: Att resa – Podden.
  Överst på önskelistan står Australien 🙂

 18. Decibell Sahlén says:

  1. Att resa – podden
  2. Första stället jag skulle vilja sätta en nål på är Svalbard, för att sedan åka vidare med båt därifrån och nåla Grönland samt Island (igen). Inom några år så vill jag ha nålar runt hela jordgloben 😉 men just Svalbard-Grönland-Island är en runda som är högst upp på min rese-lista!

 19. Att resa Podden

  Jag skulle vilja sätta en prick på Tonga i söderhavet, en plats som hotas av havshöjningen pga klimatkrisen. Jag vill passa på att besöka denna paradis ö innan det är försent!

 20. 1. Att resa – podden

  2. En resa till Etiopien! Jag skulle vilja se stenkyrkorna i Lalibela som är uthuggna i berget och de enda i sitt slag och besöka krokodilmarknaden vid Chamosjön. Dessutom Och åka till Murulleområdet för att få se människornas specialitet i området nämligen kroppsmålning. Folket använder lera och pigment från lokala växter för att måla fantastiska mönster på ansikte, bröstkorg, armar och ben. Karomännen formar och färgar också sitt hår till fantastiska frisyrer, ofta prydda med strutsfjädrar. Tänk vilken oförglömlig resa!

 21. Att resa Podden blir svaret.

  Resmålet för nålen blir Island en natur som där finns inte här. Det är annat än sol,bad svett och lathet på en strand det. Sådant kan man uppleva i Sverige på sommaren.

 22. Att resa – Podden

  Underbart att börja med att sätta in en eller två nålar för mig och min fru på det fantastiska Hawaii. Med ett varierat klimat och med ett stort utbud av spännande äventyr som besök av vulkaner och tropiska vatten känns det mer som en dröm än något som kan förverkligas. Tänk att få följa i ”James Cook´s” fotspår från 1700-talet.

 23. 1. Att resa – podden
  2. Har alltid velat åka till Kuba, vill så gärna uppleva att ta en Kubansk kaffe på ett kafé i La Habana och samtidigt avnjuta en cigarill för att sedan sitta och insupa den Kubanska atmosfären.

 24. Att resa-podden! Åhh, måste jag hitta ett – finns ju sjukt många platser jag vill åka till! Island för att rida och köra motorcykel, Grönland (igen) för att uppleva Illuliset, Nya Zealand för magiska vyer och Raya Ampat för otroligt vacker kajakpaddling och genuin Eco-homestay!

 25. Att resa-podden! Jag skulle så gärna resa till Svalbard. Kan inte tänka mej ett vackrare ställe på jorden. Jag vill också se valar i frihet, och tänk om en isbjörn lufsar förbi. Är också nyfiken på tystnaden, hur låter den.

 26. 1. Att resa – podden

  2. Jag har många drömresmål. Madagaskar är ett av dem. Och utanför Madagaskars kust ligger ön Nosy Be. Och utanför den ön ligger en annan ö.

  Den lilla ön, som ligger utanför den lite större ön, som i sin tur ligger utanför den riktigt stora ön, heter Nosy Komba. Dit skulle jag vilja åka. För där finns vackert turkost hav och jättesöta lemurer. Men antagligen blir det inte av 2016. Heller.

 27. Henrik Holmertz says:

  1. Att Resa-podden
  2. Att resa med familjen till Malaysias sköna land,
  och njuta av klimatet, besöka en avlägsen strand.
  Vänliga människor, god mat och silkeslen sand
  är min högsta önskan när jag drömmer mig bort ibland!

 28. 1. Att resa podden
  2. Grönland och staden Nuuk på västkusten. Varför? De har en golfbana och det vore så otroligt motsägelsefullt, unikt och häftigt att åka till Grönland – för att spela golf! Det drömmer jag och min sambo om.

 29. Svar 1: Att resa podden
  Svar 2: Den globen har jag länge önskat mig! Skulle gärna vilja nåla hela globen om jag kunde men ett steg i taget. Jag har många drömresmål men ett jag gärna någon gång skulle vilja till är Madagaskar! De verkar ha så mycket häftiga djur, vacker natur och underbara ständer!

 30. 1. Att resa – podden
  2. Jag hade velat markera Nepal och få se Mount Everest , naturen är alltid något jag älskat och beundrat sedan barndomen och just Nepal har väldigt vacker natur. Hinduerna i Nepal har jag bara hört gott om och jag skulle väldigt gärna vilja träffa detta underbara folk.

 31. Att Resa podden! Såklart!
  Jag skulle vilja nåla fast Borneo på jordgloben! Jag drömmer mig ofta dit bort, mest för drömmarna om att träffa orangutanger och dyka, av det jag har hört, på de fantastiska dykplatserna!

 32. Christian Schale says:

  Hej,

  1 Att Resa – Podden
  2. Jag skulle tillsammans med min 10-åriga son vilja markera Maldiverna på jordgloben. Det är min sons och min gemensamma önskan att en dag kunna ta oss till detta vackra och underbara land, denna fina ögrupp. Dyka på reven, njuta av solen och varandras sällskap. Bäst av allt är att jag hört att det är möjligt nu när ”normala” hotell öppnat på några av öarna. Det är inte längre enbart dyra resorts som gäller. Det som driver mig att tävla och vilja åka till Maldiverna är det faktum att när min son skulle rita en världkarta i skolan, efter vad de lärt sig, så hmnade Maldiverna nästan i mitten, och det talas ofta om dessa öar hemma!

 33. Peter Lindhoff says:

  1. Att resa – podden

  2. Vill gärna åka till Cooköarna, verka vara rena paradiset där samt att det ligger så långt borta från Sverige man kan komma 🙂

 34. Att resa-podden

  Jag drömmer om Island. På min personliga önskelista med nära 100 destinationer ligger Island på min topp 3. Nu känner jag att vi äntligen är nära att åka dit- kanske 2016 blir året då jag får markera denna efterlängtade plats,… helst med en nål på en personlig jordglob!

 35. Stéphanie Ahlström says:

  1. Att resa podden.

  2. Min man drömmer om att åka runt i en stor pick-up truck och äta stora hamburgare i USA. Vi planerar att åka dit om 2 år. Tills dess lever vi på drömmen.

 36. 1. Att resa – podden
  2. Jag drömmer om att få placera en nål på Nepal. Min dröm är att få hjälpa till och jobba ideellt och få hjälpa till.

 37. Emma Bergström Wuolo says:

  Att resa-podden!
  Jag har i många år drömt om att få åka till Japan. Speciellt Tokyo men också att få åka utanför staden och uppleva det magnifika landskapet.

 38. 1.Att resa-podden
  2.Som bagpacker någonstans i Australien sätter jag ned mitt stift- sen är det bara hoppas att jag får lift.

 39. Sandra johansson says:

  1: Att resa-podden.
  2. Jag har sedan barnsben en stor dröm om att någon gång kunna åka tillbaka till landet där jag föddes, Sydkorea! Det skulle vara så fantastiskt att få uppleva landet, maten, folket och insupa vartenda ögonblick i ett land där jag har mina rötter

 40. 1.Att resa-podden
  2. Svalbard skulle jag vilja kunna markera på golben;)
  Orörd natur o ren luft att fylla lungnorna med o hämta urkraft o fylla på energi .

 41. 1. Att resa – podden
  2. Socotra Yemen – för att Socotra är oerhört spännande, med många endemiska arter – få har varit där – och ön är känd som ”the most Alien like place on earth”. Visst låter det spännande?

 42. Att resa- podden( jättebra?)Drömresan för mig är att bila i USA , finns inget bättre land tycker jag så många prickar där blir det?

 43. 1. Att resa-podden, världens bästa podd!!
  2. Jag skulle fylla hela jordgloben om jag kunde, men min drömresmål är och har alltid varit Seychellerna. Främst för naturen, djurlivet och maten. Granitöarna är bland det vackraste jag sett och det skulle vara så häftigt att få se det i verkligheten.

 44. 1. Att resa-podden
  2. Jag har många drömresor bland annat att gå på stranden på Hawaii, se Hollywood-skylten i LA, åka skidor i Japan, och strosa runt på gatorna i Berlin en sen kväll med kompisar. Men om jag fick välja en resa skulle de vara en rundresa i Storbritannien och se London, Brighton, Stonehenge och Oxford. Men även en rundresa i Asien vore kul.

 45. 1. Att resa-podden
  2. Färöarna. För jag vill uppleva naturen och se de stora basaltformationerna, rika fågellivet; speciellt få se lunnefåglar. och alla söta får som verkar gå runt överallt. God mat, fisk och kött. Känns som ett otroligt spännande land som inte ligger långt bort ifrån oss. Ska definitivt sätta ett stift där!

 46. 1: Att resa – podden!
  2: Jag har ALDRIG varit utomlands, så att få sätta stift efter stift på den här superfina jordgloben skulle vara som att fylla alla tomma sidor i mitt liv! Mitt första resmål skulle bli Island! Sen kan man bara åka iväg längre och längre och utforska världen allt eftersom!

 47. Maria Frandsen says:

  1. Att resa-podden
  2. Min son älskar havet och har väggarna i sitt rum tapetserade med bilder av hajar och fiskar och kan typ allt! Jag tycker att det är ett sånt fint intresse i en värld där alla bara spelar spel så jag vill uppmuntra det allt jag kan! Därför drömmer vi om att sätta ett häftstift vid Holbox, Mexiko för att simma med valhajar och delfiner. Det skulle vara en livsdröm!

 48. 1. Att resa – podden
  2. Jag drömmer om att kunna markera den franska vulkanön La Réunion som ligger i Indiska Oceanen. Ön är känd för sin fantastiska och speciella natur och ska vara ett riktigt paradis med alla sina vackra vattenfall!

 49. 1. Att resa – podden 🙂

  2. Hade jag fått välja ett land hade jag valt Island alla gånger. Sedan jag var 8 år och jobbade med ”tema Norden” på lågstadiet inriktade jag mig på Island. Sedan dess har jag haft en otrolig längtan att få besöka detta land och jag är så löjligt fascinerad av allt som har med landet att göra. I år, 16 år senare ska jag äntligen åka dit och därför hade det varit extra kul att få trycka dit ett häftstift på den delen av jordgloben 🙂

 50. 1. Att resa – podden

  2. Jag skulle vilja sätta nålen på Namibia och dess vidunderliga vildmark. Där skulle jag tillsammans min man och mina söner vilja sova under bar himmel som på ett tusenstjärnigt hotell. Vandra i roströda sanddyner medan solen går upp över världens äldsta öken och se djurparkens djur i dess rätta miljö.

 51. Camilla Sandmark says:

  1. Att resa- podden.
  2. Christmas Island för det låter så himla mysigt!

 52. 1. Att resa-podden.
  2. Jag vill sätta stift där ”mitt hem” är, men just nu vet jag inte riktigt om det skulle vara Sverige eller Ryssland. Kanske skapar jag ett hem i något tredje land!

 53. Cecilia Eriksson says:

  Svar:

  1. Att Resa-Podden.

  2. Jag fick nyligen veta (efter 22år) att min pappa inte är min biologiska pappa. Jag är tydligen halv-estländsk (?)
  Med tanka på att min pappa o jag knappt har någon kontakt så skulle jag gärna vilja veta mer, alternativt hitta min biologiska pappa i Estland.

 54. Amanda Bach says:

  1. Att Resa – Podden.

  2. Bali. När jag var liten tog min mor med mig till Bali. Hon avled förra året, så nu vill jag åka dit. Det var hennes favoritplats här på jorden. Jag har i många år velat besöka Bali. Snart är det dags! 🙂

 55. 1. Att resa-podden
  2. Jag har alltid velat åka till Toscana! Skulle vara så häftigt att fotografera de böljande gröna kullarna i soluppgången, se lutande tornet i Pisa och självklart övernatta i mysiga Cinque Terre!

 56. Gun Sättermann says:

  Att rea podden
  Till cuba innehåller kultur till scuba.

 57. 1, Att Resa- Podden
  2, Skulle märkt Japan och Usa för det är de två ställena jag alltid har velat åka till ändan sen jag var liten, just att lära sig deras kultur äta deras mat och få se de fina platserna i länderna. Och någon dag så ska jag också åka ditt och att ha en jordglob som denna hade hjälpt mig att märka och uppfylla mina drömmar som en framtida resenär.

 58. Elsa Holmberg says:

  Den heter självklart Att resa-podden.

  Min dröm är att sätta en nål i varje världsdel! Att kunna säga att man varit i varje världen vore så häftigt. Polerna blir en utmaning!

 59. Annika Nilsson says:

  1) Att Resa Podden
  2) Då skulle jag vilja pricka av världens charmigaste bowlinghall! Den ligger i Asmara i Eritrea i östra Afrika! Har hört att redan på landningsbanan, när man flyger in, så möts man av den afrikanska röda jorden, och när man stiger ur planet träffas man av värmen och de kryddiga dofterna direkt. Asmara är huvudstaden, men man kunde lika väl tro att det var en liten by om det inte vore för de charmiga resterna från det italienska kolonialväldet. Och det är i den här kategorin vi hittar bowlinghallen. Trodde knappt att det var sant att det fanns en bowlinghall där, men det gjorde det visst! Har sett bildbevis och hört berättelserna! Landets enda bowlinghall! När du kommer in möts du av en ganska mörk hall, men färgglatt färglagd på väggarna. Golvet ser ut som äkta, knarrig parkett och banorna har sina ”parkett-sprickor” och ojämnheter! Allt i hallen sköts manuellt. Det är inte någon maskin som räknar ut poängsummorna, utan det är smågrabbar, som snabbt som ögat sitter och räknar ut poängen till er. Och gissa om jag blev förvånad när jag hörde att när man kastat sitt klot, så sticker det upp några andra småkillar i gluggen där framme! De måste ha gömt sig i hålet någonstans, och deras uppgift var att rensa bort käglorna som trillat och ställa upp nya när det var dags.
  Oj, vad roligt och charmigt det verkar vara! Så, får jag chansen att besöka Eritrea vill jag spela bowling på en av de endast 6 banorna som landet har att tillgå!

 60. Att resa – podden

  Jag skulle vilja åka med min mamma till Kerala i Indien. Där skulle vi utöva yoga om dagarna och rensa kropp och sinne och bara njuta av livet.

 61. Judith Eugenio Sjölander says:

  Att resa-podden. Jag drömmer om att få se Chile, min mans hemland och därmed landet mina barn har hälften av sina rötter i. Jag skulle vilja att de får se det land de faktiskt är medborgare i och att de får träffa sina släktingar där.

 62. Maria Gimblad says:

  1. Att resa – podden

  2. Det skulle vara fantastiskt att få sätt ett häftstift på Galapagosöarna med deras fantastiska djurliv. Jag är en riktigt djurnörd och hoppas att få se platsen där Darwin upptäckte evolutionen och gynna vår underbara natur genom att blogga!

 63. Anna Hardenheim says:

  Att resa – podden
  Jag drömmer om Egypten, pyramider, faraoner och fantastiska skatter!
  Hoppas på tur!

 64. Alexandra Johansson says:

  Att resa= podden.
  Jag har sedan jag varit fyra år bestämt mig för att göra två saker. Skaffa tatuering och åka till Usa. Resan till usa har aldrig blivit av men jag vill verkligen resa dit och träffa släktingar som jag aldrig har träffat innan som jag är vän med via facebook

 65. Att resa – podden

  Ett av mina drömresemål är Beijing i Kina. Jag skulle vilja se Terrakottaarmén och Kinesiska muren, men även uppleva kulturen där och prova typiska rätter, t.ex. Beijing-Duck

 66. Att resa – podden
  Jag skulle vilja sätta ett häftstift på Borneo. För jag vill uppleva regnskogen, bada på paradisiska sandstränder och äta god mat från flera asiatiska kulturer!

 67. Svar 1 : Att resa-podden

  Svar 2 : Jag skulle vilja uppleva Maldiverna med dess korallblå vatten och lugna miljöer. Alt vilja åka till USA och besöka Disneyland så min lilla dotter och jag får ett äventyr vi sent glömmer!

 68. Corina Cadbrand says:

  1.) Svar: Att resa – podden

  2.) Min dröm är egentligen att kunna sätta häftstift över hela jordgloben. Jag älskar att resa och att upptäcka och har hunnit varit i en del av mina drömresemål redan. Och nu när våra barn börjat bli lite större så hoppas jag kunna börja resa lite mer och lite längre resor igen. Mitt nästkommande drömmål att sätta häftstiftet på – Australien.
  Mycket att se och uppleva, rikt djurliv. Ja mycket som pockar på uppmärksamhet. samt att det alltid var mitt drömland att besöka som barn och har därför ”forskat” mycket om just Australien.

  Älskar spänningen med att resa; spännande kulturer, vackra miljöer, mytologi, nya spännande maträtt.

 69. 1. Att resa-podden
  2. Jag skulle vilja besöka Antarktis, för att få en iskall upplevelse av naturen. Kanske lite korkat, kanske är det att befinna sig på tunn is, då jag egentligen inte gillar extrem kyla.

 70. ” Att Resa – Podden ”

  Ja, ända sedan jag var liten har jag drömt om att en gång få besöka Maldiverna….Jag är nu stor och listan på drömresemål har utökats men Maldiverna är fortfarande nummer ett!

 71. Lina Karlsson says:

  Att resa- podden
  Jag & min sambo tänker ofta på miljön och försöker att undgå att flyga så vi skulle
  med tåget & våra kroppar vilja utforska Lofoten i Norge. Denna här magiska ö som vi
  bor granne med vore fantastiskt att få sätta våra fötter på.

 72. Karin Danielsson says:

  1) Att resa -podden
  2) Min drömresa går till Tibet. Med tanke på vardagarna där jag uppkopplad stressar omkring vore det en dröm att nedkopplad få uppleva lugnet på 4000 meters höjd.

 73. 1. Att resa – podden
  Nära men ändå långt borta – Island vill jag sätta ett drömresehäftstift på.
  Då har jag besökt nästan alla länder i Norden (förutom Färöarna och Grönland).
  Deras natur är så olik vår och alla andras att det lockar mig så mycket att den skulle placera sig högst upp på min rese-bucketlist (om jag hade haft någon).

 74. 1. Att resa podden. 2. Hollywood och Bollywood. Väst och öst i en filmisk blandning.

 75. Kamilla Fredriksson says:

  1. Att resa-podden
  2. Dubai =). Vore härligt att få uppleva!.om ett tusen och en natt men ändå också mordern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close