Close
Thailand i podcastformat

Thailand i podcastformat

Vi svenskar har uppenbarligen en förkärlek till solparadiset Thailand. Inte minst min egen familj, som har checkat ut från vardagen i Sverige för att spendera tre månader på Koh Lanta. Efter drygt en månad på plats i värmen har det blivit dags för mig och Lisa att prata om Thailand och lite närmare om vår thaimout i podcastformat.

Faktum är dock att Thailand inte riktigt lyckades imponera på mig första gången jag landade i Bangkok för en hel massa år sedan. Bangkok var det sista stoppet på min jorden runt-resa och mentalt började jag redan bli ”färdig” att åka hem. Jag uppskattade i och för sig pulsen i Bangkok, men veckan nere i Hua Hin var inget vidare. Vid det laget hade jag upplevt den ena paradisstranden efter den andra över hela jorden. Jag var helt enkelt bortskämd! Det var inte förrän andra gången jag landade i Thailand, på Koh Lanta och kringliggande öar, som kärleken slog till på riktigt. För jo, idag kan jag på riktigt säga att jag älskar Thailand.

att_resa_podden

thaimout

Varför thaimout och varför Thailand?

Som ordet ”thaimout” antyder handlar det för mig om att ta en paus från vardagskarusellen. Att stanna upp, att hinna andas och ha en chans att reflektera. Här kan jag unna mig lyxen att komma bort från måsten och krav. Dessutom upplever jag att vår tid tillsammans gör oss till en starkare enhet som familj.

Det här är andra gången vi spenderar en längre tid på Koh Lanta. Första gången, 2011/2012, stannade vi under ett halvår i samband med vår andra föräldraledighet. Planerna började vi faktiskt att smida redan 2009, när vi satt på en strand i Tunisien. När det var dags för vår tredje föräldraledighet hade jag förhoppningar på att prova ett annat land, men min man var orubblig. Och tur var väl det. För vet ni? Koh Lanta är precis lika underbart nu som sist vi var här.

trimaran5

Thailand i podcastformat

Här kan du lyssna på podcastavsnittet 007 – Att resa till Thailand (Thaimout). Du kan också klicka in och lyssna direkt på iTunes. Har du några frågor eller funderingar om podcasten får du gärna lämna några rader här på bloggen, eller mejla mig och Lisa på hej (at) attresapodden.se. Vi finns numera även på Instagram under @attresapodden.se

trimaran7

Lästips

Jag har skrivit, och skriver löpande, om vår longstay i Thailand på bloggen under kategorin Thailand. Min poddkollega Lisa har varit hur mycket som helst i Thailand och skriver mer om sina erfarenheter här: Det älskade Thailand – min historia och allt om ”Thaimout” i poddform.

I podcasten pratar vi en del om budget, och jag nämner att vi har en budget på ca 20 000 SEK/månad för hela vår familj (2 vuxna och 3 barn), exklusive boende och skolavgift. Vi har sparat länge inför vårt äventyr och vill kunna unna oss både utflykter, god mat och roliga aktiviteter. Men det behöver inte kosta skjortan att åka på en längre semester till Thailand, läs det här inlägget från min bloggkompis Ämma och inspireras!


Vårt sjunde avsnitt av Att resa-podden sponsras av Travellink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close