Close
Studera i London – när syskon öppnar världen på glänt

Studera i London – när syskon öppnar världen på glänt

Inlägget om att studera i London är skrivet i samarbete med EF Education First. 

Vilka är era främsta inspiratörer i livet? För mig har det alltid varit mina syskon. De får mig att vidga mina vyer, tänka ett extra varv och inspirerar mig ständigt på alla möjliga områden.

Jag är nummer fem i en syskonskara på sju barn. När jag växte upp såg jag upp till mina syskon som kungligheter och gör det fortfarande. När jag var yngre fanns det en syster som tog för sig i livet lite mer än de andra. Hon stack till USA och pluggade konst (och flyttade nästan till Ryssland på kuppen), kom hem, träffade en kille från Stockholm och åkte senare för att studera i London genom ett utbyte med universitetet. Det här var mitt under Spice Girls storhetstid och när syrran kom hem från London hade hon buffaloskor, trasiga jeans, ny cool frisyr och chokerhalsband. Jag tänkte att hon var ungefär coolast i världen och drömde om att gå i hennes fotspår. Utlandsstudier och en världsvan attityd – det var mål värda att sträva efter!

Studera i London (och när mina syskon öppnade världen på glänt)

London street

Ett efter ett åkte mina äldre syskon utomlands under längre perioder. Efter min syster åkte iväg för att studera i London åkte även min storebror över för att arbeta utanför London under två år. Han skickade hem CD-skivor med coola popband jag kom att höra talas om långt senare här i Sverige, engelskt godis och långa brev med utförliga beskrivningar om alla äventyr han var med om.

London

I våras åkte jag iväg på en weekend till London och Brighton med den storasyster som tidigare bott där + vår lillasyster. Nu fick jag se London genom en före detta Londonbos ögon!

studera i London

En av platserna hon tog med oss till var Camden Market…

London Camden

… för att visa de färgstarka kvarteren med sina småbutiker och allmänna hipsterkänsla. Trots att jag har varit i London flera gånger tidigare var det premiärbesök för mig.

studera i London
Modern Tate med mina systrar Kajsa och Mimmi.

Jag lät min världsvana syster än en gång ta kommandot och följde bokstavligen talat i hennes fotspår genom Storbritanniens huvudstad. Hon må ha gjort sig av med både buffaloskor och chokerhalsband, men hon är fortfarande världens coolaste.

Mimmi – tack för att du (och resten av syskonskaran) gläntade på dörren till Den Stora Vida Världen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close