Close
Bank Hotel, Tjejmilen, Thule Sleek och stundande val

Bank Hotel, Tjejmilen, Thule Sleek och stundande val

Vi har nått det sista officiella datumet för sommaren 2018. För egen del känns det känns det lika delar vemodigt att lämna sommarmånaderna bakom mig och fint att få dyka in i höstbestyren. September betyder Tjejmilen, nystart i köket och omorganisering här hemma. Jag kör samma upplägg samma år!

Mina veckospaningar fortsätter i vanlig ordning. Just det här inlägget är en mix av nyheter och artiklar från den senaste tiden – vilket innefattar allt från öppningen av Bank Hotel till vår stundande valdag den 9 september.

RESFREDAG om Bank Hotel, Tjejmilen, Thule Sleek och stundande val

#1. Bank Hotel
bank hotel
Pressbilder från Bank Hotel.

Nyaste hotellstjärnan på Stockholmshimlen är boutiquehotellet Bank Hotel på Arsenalgatan. Hotellet, som tillhör Stureplansgruppen, har 115 rum/sviter som är inredda i jugendstil. Hotellet har fått sitt namn efter sina lokaler i det gamla bankpalatset på Arsenalsgatan i Stockholm och bankvalvet, som fortfarande finns kvar i källaren, kommer under hösten att byggas om till ett galleri. Jag träffade representanter från hotellet på Travel News Market i höstas och fick då höra att hotellet skulle öppnas under våren. Bygget har dock dragit ut på tiden, men den som väntar på något gott… fick vänta till den 22 augusti. Bilderna från Bank Hotel ser riktig snygga ut och det förvånar mig inte att hotellet jämför sig med grannarna Diplomat, Lydmar, Nobis och Grand. (Jag såg för övrigt att Isabella Löwengrip var en av de allra första hotellgästerna att checka in på Bank Hotel.)

#2. Tjejmilen 2018 – att springa för flickors rättigheter

tjejmilen plan Sverige

Imorgon kommer jag åter igen att ge mig in till Gärdet för att springa Tjejmilen i Plan Internationals tröja med texten ”Jag springer #förhenne”. Tjejmilen har i flera år samarbetat med Plan International och Plan är förmånstagare till Tjejmilen. Det innebär bland annat att löparna kan lägga till en förhöjd startavgift om 50 kronor och därmed springa med rosa nummerlapp för att uppmärksamma flickors rättigheter. Jag är stolt över att kunna titulera mig Flickafadder och att jag även i år får springa tillsammans med Plan-gänget. Den här organisationen gör skillnad!

Läs mer: Tjejmilen 2018: Tusentals tjejer sluter upp och springer för flickors rättigheter

#3. Thule Sleek
Thule Sleek
Thule Sleek.

I vår familj är snart barnvagnstiden förbi, men det hindrar mig inte från att tipsa vidare om Thules nya barnvagnssatsning Thule Sleek som lanseras här i Sverige den 8 september. Vi köpte en begagnad Thule Chariot till Julia och Nelly, och har därefter kört (och sprungit!) omkring Nelly i en Thule Glide 2. Med Thules slogan ”Bring your Life” är det naturligt att de fortsätter lansera produkter som ska passa i en aktiv vardag inne i stadsmiljö, men som också ska fungera i terräng. Största skillnaden med den här Thulevagnen jämfört med tidigare är att Sleek är den första fyrhjuliga barnvagnen, och att vagnen kan göras om till en syskonvagn (med liggdel, syskonsits eller bilstolsadapter).

#4. Det stundande valet…

Samma dag som Sverige går till val, den 9 september, flyger jag och min yngsta dotter till Skottland för att hälsa på min syster. Jag går därmed emot trenden, enligt bokningsstatistik från Resia minskar tydligen avresorna med 22 procent på valdagen. Jag kommer istället att förtidsrösta och kommer att sitta klistrad vid mobiltelefonen från det att flyget landar runt 21-snåret på kvällen och framåt. Vad kommer att hända? Vilka kommer att få styra? Jag velar in i det sista var jag ska lägga min röst. Intressant läsning från ett resebloggares perspektiv hittar ni här: 12 politiska valkrav signerat Resa Medvetet.

#5. … och valuppladdning i Blekinge Läns Tidning

Annika Myhre BLT

Förra veckan blev jag uppringd av en journalist på Blekinge Läns Tidning för att vara en av 100 röster i tidningen inför stundande val. Artikeln är låst, men rubriken och ingressen i kombination med det här citatet sammanfattar ganska väl vad jag ville få fram:

Nu kanske man inte behöver resa iväg, men Annika tror att vi behöver lyfta blicken ibland, så att vi kan se det vi har framför oss med andra ögon. Annars är det lätt att man blir kvar i sin bubbla och får svårare att acceptera det som är annorlunda och de som kommer utifrån.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

  1. Kul med Tjejmilen hoppas vi ses! och Bank hotell ser riktigt nice ut.

    1. Hehe, ser jag en blixt susa förbi är det nog du… Ja, Bank Hotel lär definitivt bli en snackis framöver!

  2. Ja hur ska det gå i detta val och vad ska jag rösta på. Vissa beslut är så enkla, andra så mycket svårare . Kul att du sprider valkraven <3

    1. Klart att jag sprider vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close