Close
Att skräddarsy sin resa med hjälp av en reseexpert

Att skräddarsy sin resa med hjälp av en reseexpert

samarbete resfredag

Allt oftare får jag frågor relaterade till att skräddarsy sin resa från vänner och bekanta om deras kommande äventyr. De frågor som är allra mest vanligt förekommande är vilken destination jag rekommenderar folk att åka till, var jag hittar information om platserna vi besöker, bryderier om transport samt hur jag och min familj spikar resrutt.

Jag ställer nästan alltid motfrågan ”Vad vill du/ni ha ut av resan?” Först då kan jag komma med tankar och idéer om hur, när och vart frågeställaren bör åka. För de som därutöver vill ha tips och råd att skräddarsy sin resa efter egna önskemål rekommenderar jag hjälp från annat håll.

lokal guide skräddarsy sin resa
Peru, 2005.

Ofta har den person som ställer frågan redan ungefärliga ramar om vilken tidpunkt som är aktuell och ett hum om vart i världen han eller hon vill åka, vilken typ av resa personen vill uppleva samt en mer eller mindre konkret budget. I andra fall finns varken tid eller kunskap att ens tänka tanken på att själv sätta ramarna för en skräddarsydd resa. För jo, det tar tid att planera en resa! Slutresultatet av en personlig reseupplevelse är dock värd besväret, det kan jag gå i god för.

peru
Jag och mamma tillsammans med vår fantastiska guide i Peru.

Att resa med hjälp av en reseexpert

Under min och mammas resa till Peru för många år sedan bokade vi en paketresa som tilltalade oss. Mamma hade drömt om Peru sedan hon var en liten flicka och var angelägen om att få en heltäckande bild av landet, vilket gjorde att vi vände oss till en resebyrå med svensk specialistexpertis för att få ut maximalt av vår upplevelse. Efter många telefonsamtal med vår svenska kontakt hade vi därutöver med oss deras lokala guide under nästan hela Peruvistelsen. Han gav oss ovärderlig insikt om landet och dess historia som vi aldrig hade kunnat läsa oss till. Vår guide mötte upp oss på flygplatsen i Lima och följde sedan med oss under stora delar av resan, där vi besökte allt från Machu Picchu till vassöarna på Titicacasjön. Vi skrattade och grät om vartannat när vi fick höra historier om både honom själv och om landets oerhört fascinerande historia. Jag vill verkligen slå ett slag för att prova ett sådant här upplägg, det vill säga att få hjälp av en svensk rådgivare som i sin tur har en tät kontakt med lokala experter för att få ut det mesta och bästa av en resa. Hade jag och mamma åkt idag hade jag förmodligen velat skräddarsy resan ännu mer efter våra personliga önskemål, även om resan då absolut uppfyllde våra högt ställda förväntningar.

Att skräddarsy sin resa med Voyage By Me

Ett exempel på en resesajt som kan ge hjälp att skräddarsy din resa är den svenska sajten voyagebyme.se där konceptet är att boka en prisvärd och personlig resa online tillsammans med en reseexpert som bor i destinationslandet. Den som bokar har under processen tillgång till en svensk rådgivare med över 20 års erfarenhet inom resebranschen. Den svenska experten fungerar som personlig rådgivare och är ett stöd under hela bokningsprocessen, medan den lokala experten gör att tipsen du får kommer från någon som har kunskap om det aktuella resmålet och som hjälper till med uppslag på saker att se och göra bortom de sedvanliga turistfällorna.

På resesajten designar du först och främst din resa efter de önskemål du har, därefter får du hjälp att skräddarsy resan. Det betyder att ingen resa blir den andra lik mot bakgrund av att arrangörerna utgår helt från dina önskemål och tankar. Som exempel på skräddarsydda resor av det ovanligare slaget har Voyage By Me bland annat organiserat fotoresa till Kuba och bröllop på Sri Lanka. Fotoresa till Kuba förresten, det vore väl verkligen något att satsa på framöver!?


Inlägget om att skräddarsy sin resa är skrivet i samarbete med Voyage By Me, men tankar, åsikter och bilder är mina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close