Close
Resfredag och att vara på väg hem

Resfredag och att vara på väg hem

Det är min sista dag i Lissabon och jag är snart på väg hem till Sverige. Jag har gått i klänning, lapat i mig sol och njutit av en stad som jag har mycket att skriva om framöver. Nu blir det full fokus på hemmaliv ett tag, här är fem saker jag kommer att lägga fokus på de kommande veckorna.

RESFREDAG: 22 september 2017

#1. Göra en fotobok

Resan till Normandie var en födelsedagshelg för min svåger. Att fundera ut vad en femtioåring kan tänkas vilja ha i present är inte enkelt, men varför krångla till det? Jag tog en massa foton under helgen, de kommer jag nu att sortera, redigera och föreviga i en fotobok till födelsedagsbarnet. Det blir ett bra sätt att låta känslan från vår lyckade helg sitta kvar länge.

#2. Fira Thanksgiving

Jag har länge hoppats att jag en gång ska få uppleva en riktig Thanksgivingmiddag på plats i USA och i år blir det nästan verklighet. För ett tag sedan bjöd in mig själv och resten av familjen till min halvamerikanska kusin och hans fru som numera bor här i Sverige på deras årliga middag med kalkon, pumpapaj och hela konkarongen. Det bådar gott!

#3. Se Eat, Pray, Love

När höstmörkret faller lockar vårt biorum mig till annat än att bara podda (japp, där nere sitter jag alltid när det vankas nya avsnitt av Att resa-podden). Jag har redan paxat Eat, Pray, Love med min favorit Julia Roberts i huvudrollen – men finns det några andra reseinspirerande filmer jag bör se? Tipsa mig gärna!

på väg hem
Har ni några bra tips på filmer med resor som tema?

#4. Gå på gala för Stora Influencerpriset 2017

Jag är fortfarande alldeles lycklig över att jag och Lisa blev nominerade till Stora Influencerpriset 2017 i kategorin ”Årets Business”. Med tanke på att bland annat Isabella Löwengrip och Kenza är nominerade i vår kategori lär det bli tufft att ro hem någon guldmedalj. MEN! I min lilla värld vann jag och Lisa i samma stund vi blev nominerade. Det betyder att vi gör avtryck och att vi faktiskt är grymma på det vi gör. I mitten av oktober vankas gala och det lär bli en hejdundrande föreställning!

en vecka
Bröllopsgäster i Norrtälje förra sommaren. Foto: Mimmi

#5. Fira tioårig förlovnings/bröllopsdag

Den 14 oktober har jag och Tobias varit förlovade i tio långa år och i slutet av december är det bröllopsdag, vilket jag redan har nämnt här i bloggen. Det här måste givetvis firas på något sätt. Vi har spanat lite på Krägga Herrgård (där Tobias friade!), men priset på 2.700 kronor per person för en övernattning, middag och frukost känns lite väl saftigt. Å andra sidan firar vi inte tioårsjubileum så ofta. Vi får se var vi landar, kanske blir det min favorit Nynäs Havsbad igen? Då har vi i alla fall nära hem!


För dig som är nyfiken på fler veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

12 comments

 1. Hallå kan vi ses någon dag när jag bytt tjänst och livet är mer fokuserat? Jag vill ha blogg/jobbdag med dig på nice cafe!

 2. Det låter som väldigt fina höstplaner. Och jag ska försöka boka resa till Sthlm så förhoppningsvis ses vi där :)))

  1. Det hoppas jag verkligen att vi gör!

 3. Tracks, The Way, Wild, Walter Mitty och Hector and the search for happiness tycker jag är bra.

  1. Några av dem har jag sett (men blir förvirrad av engelska titlar), ska genast spana. Älskade Walter Mitty!

 4. 2700 = 270:-/år. Inte så farligt eller?
  Hade varit kul att gå och se när ni tar hem priset på galan, och jag är dessutom i stan, men inte på plats. Efterfest där ni visar trofén istället? Ja? 😉

  1. Haha, ja, har vi grejat 10 år kanske vi kan kosta på oss det.
   Efterfest låter lovande!

 5. Åh så gott med Thanksgivingmiddag även om den äts i Sverige. För många år sedan fick jag vara med om en riktig Thanksgivingmiddag i USA och det var en upplevelse. Otroligt mycket god mat! 🙂

  1. Åh, förstår att det måste ha varit häftigt. Som sagt, jag får ta second best… 🙂

 6. Alltså ni är så jäkla bra! Jag håller på (och röstar på) er! Jag vet inte om jag är i stan på galan ännu (trivs ju så bra häruppe i skogen) men i så fall så ska jag bjuda er på valfria bubblor för att fira!

  1. Hoppas att du kommer, vore så kul att träffa dig igen! Men ja, förstår om du inte vill lämna skogen – du verkar ha det så innerligt fint där uppe. Kram och tack för pepp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close