Close
Resfredag och höstspaningar i Sverige

Resfredag och höstspaningar i Sverige

Veckorna rusar på och oktoberregnet strilar i backen, men vad gör väl det när skogen är som absolut vackrast? Här kommer några höstspaningar från veckan som gick.

I dag är det fredag och om några timmar ska jag dra på mig en lånad galaklänning och gå på Stora Influencerpriset 2017, där Att resa-podden har äran att vara nominerad i kategorin Årets Business i sällskap av ett gäng storfräsare. Jag ser verkligen fram emot att mingla med både vänner, bekanta och kändisar! Men först kommer veckans höstspaningar och tips, långt bort från glitter och glamour:

RESFREDAG: 13 oktober 2017 och höstspaningar

skogsutflykt höst

#1. Höstkänslor i Särna

Förra helgen träffades ett gäng resebloggare upp i Särna, Dalarna, för att fota loss. Mina flöden fylldes av vackra bilder från Katarina/Äntligen vilse, Katarina/Bucketlife, Helena/Oh darling och Rania/Northbound Journeys, vilket i och för sig inte är något ovanligt i sammanhanget. Det här inlägget hos Daniel/Dryden blev en personlig favorit och är värt att läsa!

#2. Lämnade stressen i Stockholm och flyttade till släktens gamla lada

I veckans intervjuades Katarina/Bucketlife som jag nämner ovan av Dalademokraten i en artikel med rubriken Lämnade stressen i Stockholm – nu har Katarina flyttat till släktens gamla lada. Artikeln är dessvärre låst för ickeprenumeranter, men kontentan är tydlig. Det går att byta inriktning i livet för den som vill! Hösten brukar för mig vara en tid för mycket funderingar om hur karriär, familjeliv och fritid ska vävas ihop så smidigt som möjligt. Mycket av min stress försvann i samma veva som jag sade upp mig och satsade på att köra eget – men visst finns det mer att fundera över framöver!

#3. Lisa ger tips om höstweekends i P4

För den som mot förmodan inte har samma romantiserande känslor för den svenska hösten som jag och många andra finns det fina weekendalternativ ute i Europa. Värmen finns fortfarande kvar på sina håll, turistmassorna är borta och dessutom är både flygbiljetter uppehälle rejält mycket billigare än under högsäsong. I veckan bjöds min poddkollega Lisa in som reseexpert till Sveriges Radio P4 för att ge sina bästa tips för en lyckad höstweekend. Lyssna gör du genom att trycka på den här länken (spola fram någonstans mellan 2:15 – 2:30). Heja Lisa!

skogsutflykt höstspaningar

#4. Fikatips på höstutflykter

I veckan som gick tog jag med barnen på en höstutflykt i närområdet och mumsade på varm choklad och mackor (kan hända att vi också tog med lite överblivna chokladbitar). Jag är inte vidare förtjust i matlagning i allmänhet och har svårt att komma på nyttiga och smidiga alternativ till fikakorgen. I min drömvärld slänger jag ihop något recept från paleogurun Cecilia Folkesson (se hennes mellanmålstips här) eller från Annies Månssons Vegokäk. Men annars? Tips på lättlagat utflyktsmellis mottages ödmjukt!

#5. Kläder efter väder

Under den här perioden haglar barnens veckobrev om uppmaningar att välja kläder efter väder. Hösten är klurig eftersom det ofta är för kallt för sommarkläderna, men ändå på tok för varmt för vinteroutfiten. Jag brottas med samma problem och försöker hitta någon lagom nivå där jag varken fryser eller är för varm. Min skinnjacka med en tjock tröja under är ofta ett vinnande koncept om det inte regnar, då kör jag parkas från Didrikson och stövlar från Tretorn (bästa köpen förra året). Överst på min egen inköpslista just nu är ett par ljusbruna Bodåskängor från Kavat. Den här gången ska jag se till att köpa rätt storlek, min naiva tro att jag fortfarande kan klämma på mig storlek 38 för att ”de råkade vara på rea” är bara dumdristig. Sedan barnen kom har jag fått större fötter och drar nog snarare 40 än 39. Hur är det ens möjligt?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

6 comments

 1. Alldeles för hög igenkänning på sista meningen – börjar så smått inse att 39 är ett faktum, men knappt nog om tex pumps ska vara bekväma.. 🙂

  Älskade också bilderna från Särna, imponeras av Kattas livsomställning (men får kryp i kroppen bara av tanken av så lugn miljö alltid, allt är inte för alla ?) och tyckte Drydens inlägg var underbart.

  1. Nej, tror inte SÅ lugnt miljö är din grej… men du får ju din beskärda skogsdel i Åre!

 2. Jag köper jämt för stora skor för jag tänker att det är bra att ha ett par extra socker i och att jag inte vill ha skoskav. Egentligen har jag 37 (korta och knubbiga fötter) men brukar ta 38 eller tom 38 2/3 ibland.

  1. Du är smart Pilla, till skillnad från mig (och tydligen Lisa också), haha!

 3. Mvh Måste köpa dammodeller på kängor och golfskor för att herrmodellerna jag vill ha sällan finns i 39…

  1. Ja, alltså vi har ju alla skoproblem att tampas med på ett eller annat sätt! Min man har strl 46 (ibland 47) och det finns ALDRIG några fina modeller i hans strl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close