Close
Sportlovsvecka (minus lov): Thaimout 2023 v. 8

Sportlovsvecka (minus lov): Thaimout 2023 v. 8

Vecka 8 förknippar jag med sportlov, även om vi faktiskt blir utan något sådant i år. Eftersom våra barn går i skolan under begränsad tid här nere får de klara sig utan ledighet – för att få avnjuta en sportlovsvecka måste man vara helårsstudent på skolan. Sport får våra barn däremot, massor! Den här veckan har det dessutom varit lite extra fokus på just idrott och rörelse av olika slag.

En vecka med sporttema (Thaimout 2023 v. 8)

Mot slutet av veckan vinkade vi hej då till våra vänner från London, men innan de drog hemåt hann vi med en massa roligheter. Som spa till exempel! Alldeles i början av vår grannstrand Long Beach ligger Dreamy Spa….

… ett spa som bland annat erbjuder massage och ansiktsbehandlingar. Lite dyrare behandlingar än vid stranden, men lugnare miljö (och AC!). Särskilt lyxig inramning är det inte, för extra guldkant rekommenderas däremot resorterna Layana eller Pimalai. Den här gången bokade jag Dreamy Spas signaturmassage och efterföljande ansiktsbehandling. Halleluja vad skönt!

slow down Koh lanta

Jag och min kompis Maria tog en promenad hem efter massagen…

… men hann först en lunch på Backyard. Där väntar Bali-känsla vad gäller både meny och inramning.

Laughing bird Koh lanta

Det blev onsdag och dags att se en solnedgång längre söderut på ön. Vi tog med vännerna till restaurangen Laughing Bird där det bjuds på både utsikt och god mat.

Jag beställde in min första pasta på sju veckor, det har fram tills nu känts knäppt att käka spaghetti i Thailand. Måste dock medge att det var riktigt gott.

Laughing bird Koh lanta

Vackra vyer att föreviga!

Dagarna gick och jag lyckades äntligen få till det första yogapasset sedan vi kom hit. Jag skäms lite över det – avsaknaden av yoga alltså – men det finns ju så mycket annat kul att syssla med här.

yoga Koh lanta

Som att springa på stranden till exempel, för att sedan beställa in en god macka i hälsobaren bredvid ”vår” restaurang på Slow Down.

suza hut koh lanta

Sista dagen på våra vänners vistelse möttes vi upp ett gäng på Suza Hut, en schyst restaurang där du har sanden mellan tårna genom hela måltiden.

suza hut koh lanta

Tobias tog in indisk mat, och i vanlig ordning ångrade jag min beställning eftersom hans mat alltid ser mycket godare ut än min. Ett mysterium är det, som bara kan lösas genom att jag smakar på hans mat också.

Den här veckan har det pågått ett stort padelmästerskap här i krokarna. En viss ägare av Nynäs Padel gjorde en stabil insats tillsammans med partner Söderlund, vilket ledde till att de tog hem hela segern. KUL med en massa publik, kom på mig själv att sakna ”vår” hall lite extra.

Lanta Toughest Koh lanta
Foto: Slow Down

Det blev fredag och därmed dags för ännu ett stort sportevenemang. Lanta Toughest bjöd på flera olika klasser för små och stora, i syfte att samla in pengar till en ny fotbollsplan här på ön. Det simmades, sprangs och kämpades med hinderbana kantad av gladiatorer. (Yes, Tobias fick hoppa in och göra en insats. Han såg inte missnöjd ut med den uppgiften.)

Nelly både deltog i loppet och hejade på som publik…

Lanta Toughest Koh lanta
Foto: Slow Down

… när storebror Sebbe och skolkompisarna tog sig fram med möda, besvär och kämparglöd.

Efteråt väntade diplomutdelning under högtidliga former – självaste borgmästaren på Koh Lanta var ju på plats! Julia gjorde förresten ett galet bra lopp, jag är ständigt imponerad av hennes envishet.

Senare på kvällen var det dags för prisutdelning igen, den här gången när Tobias och Anders fick ta emot medaljer och skumpa för padelvinsten. Efteråt väntade finmiddag vilket gjorde att både jag och Nelly dagen till ära rotade fram varsin klänning och borstade håret. Pristagaren i fråga behövde ingen borste eftersom han snaggade håret hos en frisör på ön tidigare i veckan. Jag gillar, barnen ”tycker det ser konstigt ut”.

Idag är det söndag, och vi har hängt hela dagen med vänner som nyss landat från Sverige för att avnjuta ett par veckors sportlov. Jag hann med en sväng på gymet, och knäppte den här bilden på väg ut därifrån. Det är lätt att bli hemmablind, men det här är alltså vår bakgård. Palmerna, de böljande kullarna på andra sidan vägen, elsladdar i rullar – jag trivs så bra här!

Kvällen, och veckan, avslutades med hela familjen plus vänner inne i Saladan med bästa sortens plockmiddag från diverse gatustånd. Nu laddar vi för måndag och därmed ytterligare fem veckor i Thailand. Jag känner mig långt ifrån klar med vårt liv här, men börjar sakta men säkert att planera in både privat- och jobbresor hemmavid till våren. När det ryktas om vårsol, semlor och snödroppar i Sverige känns det inte lika hemskt att mitt undermedvetna mer eller mindre ofrivilligt börja räkna ner dagarna tills vi spenderar vardagen i Nynäshamn igen. Vi trivs ju tack och lov bra där också!


Omslagsbild från padelbanorna på Slow Down, Koh Lanta. Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close