Close
När syskonlängtan resulterar i en Skottlandsbokning

När syskonlängtan resulterar i en Skottlandsbokning

Att ha sina syskon utspridda över land och rike är mer eller mindre jobbigt beroende på vilken period du frågar.

I söndags saknade jag (stor)familjen extra mycket av olika anledningar och började, halvt på skämt, halvt på allvar, att surfa efter flygbiljetter till min syrra som bor i Dundee utanför Edinburgh. Innan dagen var slut hade jag fullföljt en Skottlandsbokning, tänk så mycket roligare livet blir av spontanbokningar!

st andrews castle

Skottlandsbokning

Jag åker till Skottland med jämna mellanrum och hälsar på min syster Tina, senast förra julen, men i min värld ses vi fortfarande alldeles för sällan. Jag missar liksom hennes vardag, och hon min. Den här gången kommer jag att att ta med Nelly och kommer att hänga en vecka hos Tina i Dundee (som ju fanns med i Lonely Planets lista över heta europeiska resmål 2018!). De stora barnen slipper inte undan skolan och kommer att vara hemma med Tobias. Jag gick efter SAS lågpriskalender och bokade flygbiljetter ToR Arlanda – Edinburgh för 2801 kr för mig och Nelly. Att åka tåg hela sträckan kändes inte aktuellt den här gången, Nelly är för liten, men någon gång framöver ska jag minsann ta tåget till Skottland. Kanske med ”mellanlandning” hos min bror i Malmö, min extrasyrra i Berlin och min kusin i London för att få till en löpande släktträff längs vägen!?

st andrews

Hur kommer det sig då att jag återvänder till Skottland gång på gång, förutom det uppenbara skälet att min syster bor där? Hade jag fortsatt åka dit även om hon flyttade därifrån? Jag skulle tro det. Skottland har en enorm dragningskraft på mig, mycket beroende på naturen,  omgivningarna och historiebeskrivningarna, men också mot bakgrund av de små byarna, alla lochs, havet, vidderna, slotten och inte minst alla vänliga skottar. Jag älskar att bli kallad för ”dear” och att se hur min syster småpratar med alla hon möter. Skottarna är ett vänligt folk, och jag ser verkligen, verkligen, fram emot att åka dit – igen!

Men innan dess väntar alldeles strax några dagar på Irland, ett land som i mångt och mycket faktiskt påminner om Skottland utifrån de bilder och filmer jag har sett. Med tanke på att jag bara har varit i Dublin är jag ännu inte rätt person att uttala mig om likheterna i landskapet utanför stadsmyllret, men jag lovar att återkomma med utförliga rapporter framöver.

Läs mer: Att göra i Skottland bland slottsägor och saltstänkta hav


Här hittar ni mer Skottlandinspiration på min blogg och hos Lonely Planet kan ni få mer inspiration i form av film och reportage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close