Close
Sommarlista 2018: så ser våra planer ut

Sommarlista 2018: så ser våra planer ut

Även om jag har blivit hundra gånger bättre på att leva i nuet än tidigare är min kalender redan sönderbläddrad inför kommande sommarlovsveckor.

Förra året publicerade jag en sommarlista för 2017 efter inspiration från min poddkollega Lisa. Veckans svep på Resfredag blir kort och gott en uppdaterad version av min sommarlista 2018.

saltö

Resfredags sommarlista 2018

#1. På vilka platser spenderar du din sommar?

I skrivande stund befinner jag mig på Irland, en resa som mer eller mindre spikades redan för ett år sedan. Efter familjens fantastiskt lyckade roadtrip på Balkan förra sommaren hade vi planerat att göra en liknande bilresa ner till Schweiz via Polen, Tjeckien och Österrike i augusti. När allt kommer till kritan tror jag dock att det blir Sverige för hela slanten, med undantag för den här Irlandsresan. Fokus i sommar kommer att ligga på västkusten, Blekinge och för ovanlighetens skull också en sväng norröver, till Östersund.

#2. Hur länge är du ledig i sommar?

Ledig och ledig, begreppet ledighet kan tolkas väldigt öppet när man är egenföretagare. Från och med skolavslutningen i tisdags är barnen helt lediga fram till skolstart, under tiden kommer jag att varva föräldradagar med jobb. Mitt kontor är mobilt i allra högsta grad, vilket gör att jag kan jobba när, hur och var jag vill. Oerhört skönt, men också lite stressande.

dyrön

#3. Skulle du vilka åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Jag har funderat mycket på den frågan. Varje sommar har jag och Tobias varsin ”egenvecka” utan barnen då vi kan göra precis vad vi vill. Här har jag chansen att dra iväg var som helst i hela världen… men det enda jag egentligen vill är att vara med mina syskon. Eventuellt får jag med mig några av dem för att vandra tillsammans, men min gissning är att vi håller oss ganska nära Sturkö. Kanske tar vi en sväng på Blekingeleden. Eller Öland. Eller Skåne. (Jag har ju en alldeles nybakad brorson där nere som jag måste sniffa lite på.)

#4. Hur ser din midsommar ut?

Ja, alltså vem vet? Vi har lite lösa planer på att fira midsommarafton norröver i år, i anslutning till Östersundresan, men inga planer är satta än.

digital nomad

#5. Vad innehåller dina bästa sommardagar?

Familjetid, sol, hav, jordgubbar, en löprunda och en hel massa kravlöshet.

#6. Hur bemöter du en regnig dag?

I sommar kan jag nästan hoppas på i vart fall några regniga dagar så att jag med gott samvete kan bädda ner mig i en soffa och sträckläsa böcker. Jag är inne i världens (bästa) läsbubbla just nu och betar av böcker från min dammiga bokhög i en rasande fart.

#7. Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Jodå, en och annan. I söndags spontanbokade jag en Skottlandsresa till mig och Nelly och efter jul kommer vi med stor sannolikhet att bege oss på en långresa till Asien. Hoppas för allt i världen att våra planer går i lås! Å andra sidan har jag njutit, och njuter, oerhört mycket av att spendera mycket tid hemma i Sverige den senaste tiden och känner ett behov av att fortsätta ”boa in mig”.


Hur ser din sommarlista 2018 ut? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

  1. Riktigt kul att ni kommer till Östersund ju! Hoppas stan visar sig från en bättre sida än idag. 😉

    1. Det räknar jag iskallt med!? ?

  2. Intressanta idéer och resonemang!.. Mina planer ser alltid spontana ut… Ditt blick på sommarsemester inspirerade mig att nå nya mål, Tack 🙂

    1. Tack själv för din kommentar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close