Close
Skolstart och att trivas fint med vardagen

Skolstart och att trivas fint med vardagen

”Skolstart”. Ordet är laddat med förväntan – imorgon smäller det för vår nyblivna sjuåring! Första dagen i ettan är verkligen speciell och jag minns fortfarande fjärilarna i magen som fladdrade runt när jag själv började skolan. På ett sätt känns de här dagarna som en ny (skol)start även för mig.

För resten av familjen innebär skolstart också att fritidsaktiviteterna kör igång på allvar igen efter ett långt sommaruppehåll. Igår var Tobias med de stora barnen på fotbollscup hela dagen och ikväll väntar ännu en fotbollsmatch för Sebbe. Skolstart innebär också att vår semesterkost förhoppningsvis fokuserar på något annat än ogenomtänkta paniklösningar. Att utfordra sig själv och framför allt ungarna under sommarlovet är ett kapitel för sig, jag återkommer med ett helt inlägg om det. (Faktum är att jag alldeles nyss skalade av typ halva fingret i ett energiskt försök att ersätta pastan med klyftpotatis dagen till ära. Suck.)

skolstart
Sebbe börjar 3:an, Julia 1:an och Nelly byter grupp från småbarnsavdelningen till mellanavdelningen. Hurra!

Förutom biten med att utfodra familjen känns det väldigt skönt att vara tillbaka i vardagen. Både jag och Tobias har redan varit igång med jobb sedan två veckor tillbaka. Kvällar och helger har vi däremot fixat och donat flitigt här i radhuset, allt i syfte att hemmet ska vara i toppform inför barnens skolstart imorgon. Sebbe och Julia har fått varsitt eget rum istället för att dela, Nelly har fått en egen hörna i vårt sovrum och sover numera i sin egen säng på nätterna (!), ”hobbyrummet” är utrensat och så har vi äntligen inrett vår nysnickrade veranda. Jag har kommit på mig själva att gå och le hela helgen, nu börjar äntligen vårt hem i Nynäshamn bli precis som vi vill ha det. Här ser jag med nöje fram emot att fira vardag i höst!

Min egen skolstart?

skurup

Trots att jag mer eller mindre har jobbat hela sommaren känns det lite som en ny skolstart för mig också. Det var förvisso flera månader sedan jag sa upp mig och började köra mitt eget race, men faktum är att jag inte har haft en enda hel jobbvecka utan någon form av avbrott. Sjuka barn, sjuk själv, studiedagar eller sommarlov från skola och förskola, alltid är det något. (Det långa sommarlovet var å andra sidan det bästa beslutet jag hittills har fattat som min egen chef!) Jag fick nyligen en fråga här på bloggen om hur mina planer och mål som egenföretagare ser ut nu inför hösten. Det är en spännande frågeställning och jag lovar att återkomma med ett helt inlägg om det inom kort.

Nu ska jag återgå till mina eländiga potatisklyftor. Wish me luck!


Berätta gärna om ni har något spännande planerat inför hösten!

7 comments

 1. Heja hösten!
  Er veranda ser för övrigt SÅ fin ut!

  1. Heja den! Och ja, verandan blev bättre än vad jag hade kunnat ana – hammocken är pricken över vårt i.

 2. Vad roligt! Vi renoverar oxå! I veckan kommer en snickare å delar O rum till två medan jag och O åker iväg på
  En mysig resa! Pappan tar förskoleinskolning! När vi var i Belgien öppnade vi upp en vägg så vi fick en större planlösning mellan kök å vardagsrum så ser och fram emot när allt är klart!
  Ett par resor är såklart oxå inbokade!

  Jag är oxå redo för hösten nu efter en härlig sommar!

  Stor kram

  1. Vad kul att ni också kört ett race hemma Lina – förstår att ni längtar efter att allt ska vara klart. Ha en fin vecka!

 3. #kämpa med maten. Själv googlade jag pannkaksrecept idag. För jag har ärligt talat ingen koll på hur många delar av vad det ska vara. Mat är alltid en paniklösning när jag är själv hemma.

  1. Blir väl lätt så när man kilar stadigt med en matbloggare va!? 😉 Lyxen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close