Close
Skidkläder, Stockholm marathon och avresedag!

Skidkläder, Stockholm marathon och avresedag!

Inlägget är skrivet i samarbete med Ridestore.se.

Fredag igen, efter julhelger, nyårsfirande och en första trevande start på 2019.

Här kommer årets första veckosvep medan vi förbereder de sista detaljerna inför kvällens långresa mot varmare breddgrader. 

RESFREDAG om skidkläder, Stockholm marathon och avresedag!

#1. Skidkläder från Ridestore.se

Det känns lite konstigt att stuva in vinterkläderna i garderoben redan nu, vintersäsongen har ju knappt börjat i Sverige! Å andra sidan fick de jobba hårt under våra dagar i Dalarna och ja, det kommer fler vintrar i det här landet framöver. 

skidkläder ridestore

Via ett samarbete med webbutiken Ridestore.se fick vi chans att testa kläder från Ridestores sortiment av skidkläder och snowboardskläder inför vår vinterresa norröver. Det fanns mycket snyggt att välja på, men till slut föll valet på en ny mundering till Tobias.

skidkläder ridestore

Kläderna är snygga, praktiska och bekväma, anorakjackan passar lika bra i skidbacken som under kalla vinterdagar i stan. Jackan heter Dope ”Annok” Snowboardjacka och kostar 1799 kr (länk Ridestore) och byxorna heter Dope ”Iconic” Snowboardbyxa och kostar 1399 kr (länk Ridestore). Detta set fanns i flera olika färger, vårt val stod mellan den vinröda varianten ”Burgundy” och den gröna – som vi i slutändan valde. Tobias är 194 cm och väger ca 98 kg och kunde utan problem ha XL i både byxor och jacka.

skidkläder Montec

På Ridestore.se finns också skidkläder från varumärket Montec, som vi fastnade för till vår mellandotter Julia. På bilden ovan bär hon skidjackan Montec Dune W Skidjacka Dam (i färgen Atlantic) – och till det ett par skidbyxor med hängslen Montec Fawk W Skidbyxa Dam Atlantic  (alltså samma färg som jackan).

Montec Fawk W Skidbyxa Dam Atlantic
(Bild på skidbyxorna från Ridestore.se)

Vår Julia är 10 år och har vanligtvis storleken 158/164. Vi beställde skidkläder i storlek XXS till henne. Byxorna är lite långa, men blir toppen med pjäxor.

#2. Att rensa huset och tankarna

I takt med att skidkläder tvättats och sorterats parallellt med sommargarderoben inför tre månader i Thailand, har också huset rensats och städats inför uthyrningen. De senaste dagarna har jag lovat mig själv att jobba ännu mer med ordning och reda under 2019. En stor del av grundjobbet med att rensa och strukturera här hemma är redan gjort, låt mig fortsätta på samma spår när vi kommer hem!

#3. Årets första träningsdejt…

Tyresta nationalpark

I onsdags prioriterade jag in en efterlängtad träningsdejt med mina goda vänner mitt upp i packningsångesten. Förra gången vandrade vi i Tyresta nationalpark, den här gången möttes vi upp på Eriksdalsbadet för att simma. Kvällen avslutade vi med att snacka ihop oss om nya tankar, drömmar och mål inför 2019. Många av dem var träningsrelaterade och för egen del kommer mycket av mitt träningsfokus ligga på att uppfylla en grej jag har funderat över lääääänge.

#4. … och att börja ladda för Stockholm marathon

yoga i Thailand

JA, jag har anmält mig! Min före detta PT hörde av sig och frågade om jag ville haka på henne och springa den 1 juni, och innan jag ens hade reflekterat på innebörden av mitt svar hade jag tackat ja. Egentligen är det inga konstigheter, efter att ha kikat tillbaka på min treårsplan stod faktiskt ett marathon på önskelistan det här året. Under hela 2018 har jag sprungit ett par gånger i veckan – men långt har det inte blivit. Jag har legat på bekväma 5 kilometer och känt mig ganska nöjd så. Löpturerna har jag varvat med yoga, som jag för första gången har kommit att uppskatta på riktigt. Nu har jag ett träningsprogram att följa och det är inget nådigt sådant. Passet på nyårsdagen slutade på 13 (!) kilometer, och löprundan gick faktiskt oväntat bra. Jag behöver mina (tränings)mål, annars funkar jag inte. 

#5. Avresedag mot Thailand

relax beach koh lanta relax bay

Kommande träningspass kommer jag att få avnjuta i den här miljön. Jag får nypa mig i armen över att vi faktiskt är på väg igen. Vår tredje thaimout på en ö jag ständigt längtar tillbaka till. Hej Koh Lanta, snart kommer vi!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Så glad för din skull. Heja! ❤️

  2. Oj, sjukt kul med Stockholm Maraton, jag ska följa din resa dit! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close