Close
Gott nytt år!

Gott nytt år!

Från en sekund till en annan blev det 2019.

Jag ville mest kika in och önska er god fortsättning. I brist på både tid och ord delar jag vidare nyårsuppdateringen från mitt privata Facebook-konto:

Under 2018 låg fokus på familj och resor, bästa kombon ever.

Tacksam för ännu ett år till handlingarna. Tacksam för att vi syskon bär vidare våra föräldrars arv. Tacksam för fina vänner, för familj och släkt som alltid finns där, för hälsa och för att jag befinner mig på en plats i livet där jag trivs.

Nu går jag stadigt mot 2019 och tänker njuta till fullo av sista året som ”30-ish”. Om jag mot förmodan glömmer, påminn mig om att tillvara på livet och inte minst på nuet.

Allt gott inför det nya året! /Annika

nyårsafton Myhre
Nyårsafton firade vi själva hemma i Nynäshamn, gott så!

Tack för att ni hänger med mig här på Resfredag, det är så oerhört kul att bloggresan fortsätter ännu ett år. Inför senvåren och sommaren 2019 blir det fortsatt fokus på svenska pärlor och andra äventyr i bloggen, men först får ni stå ut med ett helt gäng uppdateringar från Thailand (och Myanmar). Imorgon åker vi, men nu väntar ett sista packningsrace! Min att göra-lista tar liksom aldrig slut.

4 comments

 1. Gott Nytt År till dig också! 🙂

  1. Tack! Låt oss göra 2019 till ett bra år…

 2. Gott nytt år!
  Tycker det är så kul att följa med på dina/era resor. Kom själv nyligen hem från Sri Lanka där nya året firades in.. nu vill jag bara tillbaka till värmen!

  Jag har en fundering, som jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig med (kan inte tänka på någon annan som egentligen är mer lämpad att fråga) eftersom du är jurist. Det är så att jag själv är juriststudent och jag ÄLSKAR allt som har med resor att göra. Min dröm är att få jobba som jurist i resebranschen! Jag vet däremot inte riktigt hur jag ska ta mig vidare, är fortfarande i ett för tidigt stadium i min utbildning för praktik men vill gärna börja ta kontakt med eventuella arbetsgivare redan nu. Min fråga är; vet du möjligtvis vad jag skulle kunna göra rent konkret och praktiskt som jurist inom just resebranschen? Vad det finns för typer av tjänster? Jag är tex. inte så förtjust i att sitta med försäkringar men däremot skulle jag gärna jobba med avtalsskrivning eller liknande, mot andra länder. Hoppas det inte blev allt för luddigt!

  Tack för en bra och inspirerande blogg. <3

  1. Hej Amanda, stort tack för din kommentar. Låter härligt med Sri Lanka. Jag skulle säga att det finns bra möjligheter att jobba som jurist i (den svenska) resebranschen, men jag tycker att du ska tänka längre än så. Som internationell jurist öppnar sig hela världen – med arbetsmöjligheter på en massa olika ställen. Jag skulle alltså så tidigt som möjligt rikta in mig på internationella studier när du kommer till den delen av studierna där du kan välja valbara kurser. Gör praktik utomlands, se till att plugga valbara kurser utomlands – på det sättet öppnar sig massor med dörrar. Läs också språkkurser vid sidan om studierna om du orkar. Vill du hålla dig till den svenska resebranschen finns jurister på de flesta stora reseföretag, bland annat Ving. Gissar då att stort fokus ligger på avtalsskrivning. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close