Close
Jullov i Dalarna (och vidare till Göteborg)

Jullov i Dalarna (och vidare till Göteborg)

Juldagen är snart till ända, julklapparna är öppnade och mellandagskoman har infunnit sig.

Natten mot julafton landade vi hos släkten här i Göteborg efter några första dagars jullov i Dalarna. Under julafton lät jag kameran vila, den fick däremot jobba desto mer uppe i Orsa Grönklitt. Jag hade förmodligen kunnat fota sönder kameran där uppe. Glittrande snölandskap liksom tigger om att bli förevigade på bild! Den långa versionen får vänta tills jag har mer tid att sitta framför datorn, men här kommer några bilder från de senaste dagarna.

Jullov i Dalarna (och att ladda inför julafton)

jullov i dalarna

Vyerna utanför vår stuga gjorde sig lika vackra morgon som kväll (en kvällsversion från en annan vinkel hittar ni på omslagsbilden här).

jullov i dalarna

Iscensatt tänker ni? Nja, sanningen är att Nelly allt som oftast hängde vid fönstret för att spana på tomten. För jo, vi såg ett helt gäng av den varan i fjällen.

jullov i dalarna

Det är en enorm skillnad att åka på skidresa med en uppsättning barn utan en enda blöja, nappflaska, amningskupa, barnvagn eller gravidmage i sikte, jämfört med tidigare år (vilka såklart också hade sin charm).

jullov i dalarna

Vi kan numera åka tillsammans hela familjen, det här fotot har verkligen varit en målbild för mig: Jag, skidliften och utförsåkningen: hur gick det till slut?

jullov i dalarna

Och kolla här, jag fick också med mig Sebastian ut i skogen på en tur med längdskidor. Han var väl sådär entusiastisk efteråt och jag skrattade gott åt vår konversation:

Jag: – ”Sebastian, det är väl jättebra att du lär dig åka längdskidor! Jag fick åka mycket i skolan när jag var liten.”

Sebastian: – ”… men du vet, tiderna förändras mamma. Du är född på 1900-talet.”

jullov i dalarna

Skoterutflykterna var väldigt uppskattade…

jullov i dalarna

… likaså kvällarna framför brasan (fast det borde väl vara 1900-tal om något!?).

jullov i dalarna

Och så gick dagarna – fyllda med knarrande snö, minusgrader, snöfall, varm choklad, skidbackar, pulkarace och spelkvällar. Kvällen innan julafton lämnade vi fjällvärlden bakom oss med sikte mot Göteborg. Och ja, vi är rörande överens. Snart firar vi jullov i Dalarna igen!


Resan till Dalarna gjordes i samarbete med Visit Dalarna. Läs mer här: Orsa Grönklitt: familjevänlig vinterupplevelse i Dalarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close