Close
Same same but different

Same same but different

Söndag, måndag eller fredag? Det är lätt att tappa räkningen på vilken dag det är. Same same but different som de säger här i Thailand. Det enda jag vet med bestämdhet är att vi har haft ännu en fin vecka här på Koh Lanta.

moppe

Dags att tanka upp moppen igen. Med hjälp av en röd tratt och en spritflaska fylld med bensin kommer man ganska långt! Längs vägen vimlar det av små pitstops där man kan fylla på tanken, priset ligger på ca 30-40 baht (dela med fyra för att få priset i svenska kronor). Det är ännu billigare att tanka på bensinstationerna i miniformat som finns utplacerade här på ön.

elefant

För ett par dagar sedan körde vi förbi elefantfarmen som ligger i närheten av oss. Förra gången vi var här provade killarna i familjen att rida på en elefant. Den här gången säger magkänslan, och den här filmen, att vi bör låta bli.

Lanta_sang

En av de märkligaste resorterna på ön, Lanta Sang Kha Ao, ligger på södra spetsen av Koh Lanta. Stället har alla förutsättningar i hela världen för att vara bäst i klassen, men… jag vet inte. När vi går omkring på området känns det både öde, rejält eftersatt och nästan lite kusligt.

Diamond_cliff

Nej, det går ingen nöd på oss. Särskilt inte när vi befinner oss på ett av våra favorithak: Diamond Cliff Beach Restaurant nere vid Klong Nin. Den pärlan kan vara lätt att missa, gör inte det!

nelly

Full koncentration. Dag ut och dag in, oavsett vilken strand hon befinner sig på. Japp, same same but different.

fireshow

I veckan gjorde jag debut som deltagare i den här eldshowen på The Indian Bar som ligger på vår strand Klong Dao. (Har du Instagram hittar du klippet under @resfredag). Jag är nöjd med min insats, men lär få öva lite till innan jag kommer upp i de här killarnas kaliber.


Jag hoppas att ni får en fin sportlovsvecka! Sebastian får inget sportlov här nere (barnen här hade dock studiedag i måndags), men verkar ganska nöjd med livet ändå. Det tror jag det.

12 comments

 1. Det är same same but different här med. Allt går i samma lunk, ungefär. Tunnelbanan krånglade imorse så vi stannade hemma på en söndag, troligen inte för att tunnelbanan krånglade utanför att vi fick en anledning att spela tv spel hela dagen istället för att besöka kompisar. Martin sitter klistrad nu. Vi tog en kvällpromenad runt kl 17 för att se solnedgången över Edsviken. Folk åkte längdskridskor över viken. Vi kollar på amazed för att vi är för rädda att ens gå ut på isen.

  Filar på ett gästblogginlägg hos Daniela och läser alla favvobloggarna. Ni ser ut att ha det trivsamt i Thailand! Det ser iaf riktigt varmt ut!

  1. Tv-spel låter härligt, och en solnedgång över Edsviken är säkert minst lika fin som en över Andamanhavet. Kul med gästblogginlägg, ska kika! Jag har varit ute och snorklat hela dagen, sitter och halvsover framför datorn. Trivsamt – absolut! 🙂

 2. Den tillvaron förstår jag att ni njuter av! Härliga bilder.

  Här i Strängnäs har vi redan haft sportlovsvecka. Men stockholmarna har veckan som kommer. 🙂

  1. Tack Anna! Ja, det märks även här i Thailand att det är sportlovsveckor hemma i Sverige – mer barnfamiljer på plats. Hoppas allt är fint med dig! Kram

   1. Aha, ja, det kan jag tänka mig! tack, det är fint här. Jag har massor med jobb, vilket jag gläder mig åt. Men nog längtar jag till april och min Romresa. Kram

 3. Läste du om svensken som hade en moppe(?) olycka i Thailand – oförsäkrad – och nu ligger på sjukhus i Thailand med livsuppehållande apparater som kostar 20000/ dygn, och familjen har snart inte råd längre..
  Hemsk historia.
  Min man var i Thailand för hundra år sedan (30) med en kompis som råkade ut för en moppeolycka och spräckte skallen (!) De var glada då att min svärmor tvingat dem bägge att ta försäkring. Han kunde i alla fall flygas hem.
  Tror många inte tänker på hur det kan bli utan har någon sorts tro att ambassaden /staten hjälper till om olyckan skulle vara framme.

  1. Usch ja Åsa, jag läste det. Försäkring är verkligen livsviktigt, bokstavligt talat…

 4. Kanske märker ni snart att tyskarna har två veckors påsklov 😉 Vet inte hur heta tyskarna är på Thailand, de är ju glada i att resa men håller sig väldigt mycket i Europa känns det som?
  Ni ser för övrigt ut att ha det finfint 🙂 Våren är här nu i Bayern så snart åker vinterjackorna ner i förrådet och tygskorna åker fram!
  /Linnea

  1. Ska vänta in den Stora Tyskanstormningen, haha! Det är inte jättemycket tyskar här på Koh Lanta faktiskt, men de jag träffar är väldigt trevliga. Jag har fått tillfälle att öva min tyska flera gånger, faktum var att jag nyligen käkade frukost på ett tyskt café/bageri som finns här på ön. Ibland får jag sådana sjuka cravings på riktigt tyskt BROT, då går jag dit! 🙂

 5. Blanda ihop dagarna känner jag igen, same same but different känns längre bort. 🙂 Lyssnade på resepodddn igår vilket satte igång en del intressanta samtal!

  1. Haha, ena dagen Taiwan, nästa Nya Zeeland och den tredje i Sydamerika. Ni lever en sanndröm! Skulle gärna höra mer om vilka intressanta samtal som resepodden satte igång!?? /Hälsar nyfiken i en strut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close