Close
Snapshots från Koh Lanta

Snapshots från Koh Lanta

Även om jag numera uppdaterar Resfredag betydligt flitigare än just på fredagar blir det sällan dagliga blogginlägg. På Instagram försöker jag dock lägga ut minst en bild om dagen. Här kommer några snapshots från vår senaste tid här på ön.

instagram

1. Det finns få saker jag tycker bättre om än att slingra armarna tätt om min man och dra ut på äventyr med skotern, långt ifrån den trafiktäta huvudvägen här på ön. Tobias har en äventyrslust som ofta tar oss ”off the beaten track” som det så fint heter på engelska. Dagens tips: våga utforska ditt närområde!

2. På en av våra utflykter träffade vi på ett gäng nyfikna kor. Våra vänner från Sverige har varit på besök i ett par veckor och deras barn skrattade gott när de frågade: ”Finns det många kor här på KO Lanta!?” Och jo, visst finns det en och annan ko också på Lanta, även om de inte är lika feta som hemma i Sverige. (Koh Lanta kan också skrivas Ko Lanta. ”Koh” betyder ”ö” på thailändska.)

3. Vår överdrivet godaste frukost hittills åt vi för ett par dagar sedan. Döm om min förvåning när det visade sig att stället vi bor på, Slow Down Lanta, serverar frukost i världsklass. Vanligtvis äter vi dagens första måltid hemma i lägenheten, men ibland lyxar vi till det med restaurangbesök även på morgonen. Vid de tillfällena har vi dragit runt hela ön för att hitta Den Perfekta Frukosten trots att den tydligen fanns precis runt hörnet. Hemmagjord granola, lyxsmoothies, grovt bröd och naturell yoghurt = himmelriket för en frukostnörd som mig!

4. Fireshow på Indianen har jag redan nämnt på bloggen, men det är onekligen en häftig upplevelse som kan vara värd att återupprepa i både bild och skrift.

5. Efter två timmars drömbehandling på Dreamy Spa känner jag mig oövervinnerlig. Body scrub, oljemassage och ansiktsbehandling under himmelska 120 minuter, allt till ett fantasibelopp om 1250 baht (ca 300 SEK). I Thailand har de flesta svenskar råd att leka Hollywoodfruar!

6. Vattenmelonshake, blå himmel, bikini och fritt flygande tankar. Förstår ni att jag mår bra här? Flera gånger om dagen kommer jag på mig själv att tänka: ”En sådan här vistelse borde alla få chansen att uppleva…”

7. Sebastian var överladdad inför vår snorkel/dyktur ut till Koh Haa med Lanta Diver. Klockan 06 hittade jag honom i full färd med att äta frukost med ett par simglasögon på huvudet.

8. Den här bilden knäppte Tobias under vår utflykt ner till södra ön och resorten Lanta Sang Kha Ao. Vi lyckades pricka in vår blåsigaste dag hittills, jag älskar att se och höra vågorna slå in med full kraft.

9. Vi gör vad vi kan för att skydda familjen från elaka Denguemygg. Myggnät, myggspray och kläder med långa armar/ben till familjens minsting på kvällarna. Tänk vad mycket besvär de där små krypen kan orsaka om det vill sig illa. Usch och fy!

5 comments

  1. Låter ju riktigt härligt 🙂

    1. Ja Jesper, här är verkligen härligt på alla sätt och vis!

  2. åh, blir så sugen på en water melon shake!!

    1. Jag skulle kunna dricka flera om dagen utan problem… 🙂

  3. härliga bilder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close