Close
Rock Beach Bar (Koh Lanta, Thailand)

Rock Beach Bar (Koh Lanta, Thailand)

Rock Beach Bar, Koh Lanta. Varje gång jag ser en skylt med texten ”Sunset View Point” någonstans i världen ser jag det som en garanti för ett lyckat utflyktsmål.

Rock Beach hittar man på en liten halvö på Klong Daos norra spets. Avsides och relativt ostört från de värsta turistanstormningarna – och därmed ett perfekt utflyktsmål för vår dejt. En liten strandremsa, med betoning på liten, och ett gäng stenar/klippor nere vid havet ramas in av djupgröna djungelklippor.

rock_beach

Koh Lanta är ingen stor ö (27 km lång och 8 km bred) och trots att vi har spenderat mycket tid här finns det fortfarande en mängd outforskade pärlor. Eftersom hela grundtanken med vår långvistelse är att undvika måsten känner vi inget vidare behov av att pricka av alla öns hak.

rock_beach

Vi tar dagarna som de kommer, och när andan faller på provar vi nya restauranger och stränder. Den här gången är det alltså dags för Rock Beach.

rock_beach

Vi började på restaurangen Coco Cape där jag beställde in ”baked prawns with glassnoodles”…

rock_beach

… som dessvärre såg mycket finare ut än vad de smakade gott. Tobias bläckfisk var faktiskt inte heller något att hurra över.

Rock Beach Bar

Ett stenkast bort från restaurangen ligger Rock Beach Bar med utsikt över havet, och baren är den verkliga anledningen till att komma hit.

rock_beach

Någon kreativ själ har lyckats skapa en skön stämning med hjälp av enkla medel som svarta griffeltavlor och färgkritor som visar besökarna hur långt det är ”hem”.

rock_beach

Jag utgår från att det blir riktigt bra med tryck i baren när mörkret faller på, själva sippar vi på innehållet i våra kokosnötter och beundrar ännu en sagolik solnedgång innan det är dags att åka tillbaka till lägenheten för att lägga barnen.

rock beach

Mitt råd är att skippa maten på Coco Cape för att istället gå direkt ner till Rock Beach Bar, beställa in en dricka, dimpa ner på en madrass och invänta solnedgången. Enjoy!

Läs mer: Bästa stranden på Koh Lanta – strandguide med 13 tips

10 comments

 1. Härliga bilder.
  I Huay Yang är det oftast soluppgång som gäller för oss.
  Beundras från vår terass.
  Solen går ner över bergen i Burma.
  En trevlig påsk önskas dig och familjen.
  Titti

  1. Tack Titti, och glad påsk tillbaka! Bergen i Burma låter för övrigt riktigt härligt…

 2. Fina bilder och den där baren såg himla mysig ut. 🙂

  1. Tack Christine! Ja, dit åker vi gärna fler gånger.

 3. Glad påsk! Riktigt så här lyxiga solnedgångar har vi inte, men det är ändå vackert med bergen… Får skaffa lite coola drinkar och dela ut till familj och besökare när det känns som rätt läge! 😀

  1. Ni har en av de vackraste utsikterna i världen med bergen som kulisser!

 4. Tur att du delar med dig av de där underbara dagarna :)…

  1. Eller hur! Får plocka fram de här blogginläggen under nästa vinter när jag ligger med frusna tår under täcket, haha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close