Close
Reseplanering pågår!

Reseplanering pågår!

Efter alldeles för många månaders stiltje, uppgivenhet och allmänt vakuum börjar jag så smått känna igen mig själv igen. Den senaste veckan har jag bläddrat i kalendern, planerat, mejlat och bokat resor på löpande band. Nu sitter den, sommarplaneringen, och jag tror att det kan bli riktigt bra. Här kommer veckans fem med givet tema om planerade resor framöver (med start redan i helgen, hurra!).

Reseplanering pågår – fem sommarresor i Sverige 2021

#1. Vandringsresa Biosfärleden (Läckö Kinnekulle)

I snart tio år har jag varit del av en träningstrio som träffas med jämna mellanrum för att röra på oss tillsammans. Vi har bland annat betat av Tjejklassikern, Backyard Ultra-lopp i Blekinge, kajakpaddling i Dalarö och ett hel uppsjö med vandringsleder både i närområdet och längre bort i Sverige. I helgen ger vi oss ut på ett roligt vandringsäventyr i Västsverige för att vandra en del av Biosfärleden, en nästan 14 mil lång led som sträcker sig mellan Mariestad och Läckö Slott. Resan görs i samarbete med Destination Läckö Kinnekulle, häng gärna med på Instastories!

Läs mer: Kortresa i Sverige – tips i Hälsingland, Gästrikland och Gävleborg

#2. Sommarlov i Blekinge

Jodå, nedräkningen har börjat till vårt sommarlov i Blekinge. Tobias och jag får försöka pussla ihop veckorna så gott det går eftersom vår padelhall håller öppet hela sommaren. Utöver några kortare familjeäventyr hoppas vi få ihop ett par veckor tillsammans hela familjen på Sturkö, därutöver kommer jag stanna så länge det bara går med barnen.

Läs mer: Semester i Blekinge – guide med tips för en lyckad resa

#3. Familjeresa till Östergötland

bucketlist för resor i Sverige Östergötland
Sankt Anna skärgård, Östergötland.

Egentligen skulle vi ha spenderat Kristi Himmelfärds-helgen i norra Östergötland, men corona ställde till det för oss (som för så många andra). Efter kontakt med hotellen kunde jag skjuta på bokningarna några veckor och vi kommer istället att åka några dagar i juni. Resan kommer att resultera i ett Svenska Pärlor-inlägg här i bloggen, i samarbete med Visit Östergötland. Kul uppdrag!

Läs mer: Östergötland med barn – 10 besöksvärda stopp

#4. Syskonroadtrip i Bohuslän

marstrand Sveriges vackraste stad
marstrand fisk

I veckan spikade jag rutten och alla boenden till en resa i Bohuslän där förväntningarna är höga, både på grund av sällskap och resmål. Den här delen av Sverige är fantastiskt på många sätt, och den här gången ska jag uppleva den sedvanliga västkustenmagin med ett par av mina syskon. Jag tror och hoppas att Väderöarna blir precis så bra som jag föreställer mig, har bokat ett lovande paket med övernattning, mat och båtresa.

Läs mer: Att resa till Bohuslän – en återkommande sommartradition

#5. Skåne med familjen

skånelänga
Familjeresa för att hälsa på släkten i Skåne.

Sist, men inte minst, har vi planer på en familjeresa till Skåne. Den här rutten är inte helt spikad än, men vi kommer i vart fall att utgå från Helsingborg och äntligen ta oss an en bit av Kullaleden. Det blir toppen!

Läs mer: Samlade tips om att resa till Skåne


Hur ser din sommarplanering ut på ett ungefär? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från Sturkö.

2 comments

  1. Kul att läsa om detta! När ni västkustar er, stanna till på Rörö och ät en bit mat hos Eriks kompis Per som driver deli och krog där i sommar

    1. Vilket bra tips, tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close