Close
Reseguide Amsterdam: bland kanaler, parkliv och fika

Reseguide Amsterdam: bland kanaler, parkliv och fika

Nu hittar ni min reseguide till Amsterdam hos Travelmarket. Ett av de bästa restipsen för den här staden får vi av vår holländske hotellportier: ”Våga gå vilse!”. Jag och min kusin släpper med andra ord våra krampaktiga grepp om kartan och turistguiderna och promenerar istället runt på måfå bland stadens kanalkvarter.

Amsterdam

reseguide Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

När jag var ungefär halvvägs in i graviditeten med Nelly åkte jag och min (lika gravida) kusin på en weekendresa till Amsterdam. Vi var båda fullt upp i småbarnslivet på hemmaplan och njöt i fulla drag av att kravlöst strosa runt längs kanalerna och stanna för att fika med jämna mellanrum. Vi var där under maj månad och var väldigt nöjda över att vi bokade vårt hotell precis intill Vondelpark (vilket är Hollands motsvarighet till Central Park i New York). För ett tag sedan blev jag ombedd att skriva en reseguide om Amsterdam, vilket gjorde att jag fick en utmärkt anledning att drömma mig tillbaka till vår weekend.

Reseguide Amsterdam

Amsterdams arv som handelscentrum dröjer sig fortfarande kvar i staden. Där handelsskepp och kommers tidigare trängdes möts jag idag av samma kanaler som under storhetstiden, men nu uppblandat med ett myller av cyklar och trendigt folk på språng. Den här staden har allt jag behöver för en lyckad weekend: promenadvänliga gator, fina fikastopp och en skön atmosfär. Det sista jag säger till min kompis när vi åter igen hoppar på planet mot Stockholm är ”Hit måste vi åka igen!”, vilket är ett gott betyg från mig som ogärna åker tillbaka till platser jag redan har besökt.

Reseguide Amsterdam, här hittar du resten av artikeln hos Travelmarket: Storstadssemester i Amsterdam – de bästa restipsen


Jag har hört att flera mindre städer i Holland är ”ännu bättre” än Amsterdam – bland annat Utrecht och Groningen. Eftersom jag själv inte har varit där kan jag inte uttala mig, vad säger ni läsare?

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close