Close
2 juni 2017 (om sommarlov och Sverigefokus)

2 juni 2017 (om sommarlov och Sverigefokus)

RESFREDAG: 2 juni 2017 (om sommarlov och Sverigefokus)

#1. Sommaren är officiellt här!

Det har äntligen blivit juni och imorse steg jag och två spända skolbarn upp tidigt för att packa matsäckar till skolan. Långväga utflykter (Sebastians klass skulle spendera dagen på Skansen) är ett säkert tecken på att familjens sommarlov är nära. Helst vill jag stanna tiden här och nu, ett sommarlov är nästan som bäst när det ligger framför en!

#2. Sveriges bästa sommarstad?

För tionde året i rad kör Reseguiden en omröstning för att utse Årets sommarstad (förra året vann Kalmar, tätt följd av Halmstad och Västervik). För ett par veckor sedan släppte Skyscanner en egen lista över tio svenska sommarstäder de gärna besöker under 2017. Finns Karlskrona med på listan? Har påven hatt? Och på tal om sommarstäder, missa inte det senaste avsnittet av Att resa-podden där vi pratar om lämpliga sommarutflykter i Sverige med barn i sällskapet.

sommarlov

Brändaholm, Karlskrona.

#3. ”Freedom to roam”- Visit Swedens succékampanj

Jag har sällan sett så många av mina vänner dela reserelaterat innehåll på Facebook som under den senaste tiden. Föremålet för hajpen är Visit Swedens succékampanj där de marknadsför hela Sverige genom AirBnb genom den här briljanta filmen. Turismnytt skriver mer om kampanjen här:

”- Tillsammans med Airbnb vill vi nå ut till fler resenärer globalt. Genom att lyfta fram friheten i den svenska naturen hoppas vi skapa nyfikenhet för Sverige och få fler att resa hit”, säger Jennie Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.”

#4. Tyskar och norrmän på svenskt midsommarfirande

Midsommarafton brukar vara en kall och regnig historia – själv är jag inte jätteledsen över att vi kommer att befinna oss i Istrien (Kroatien) den dagen. Tydligen finns det dock andra nationaliteter som gärna tar sig till Sverige lagom till midsommar – enligt ett pressmeddelande från Booking.com lär det främst vara tyskar och norrmän som har bokat övernattning över just midsommarafton i år.

sommarlov

Midsommarafton 2013. 

#5. Sommarkonserter på Gröna Lund

Under mina första år i Stockholm var det en självklarhet att ta del av sommarkonserterna på Gröna Lund, men sedan barnen kom har det liksom inte blivit av. Om några år är jag säkert på banan igen, men fram till dess vill jag uppmana alla som har möjlighet att faktiskt passa på att besöka i vart fall en av de femtio sommarkonserterna här i huvudstaden.


Fler listor finns på Resfredag vecka för vecka.

4 comments

  1. Älskar Visit Sweden kampanjen!

    1. Men den är SÅ bra!

  2. Jag tror tyvärr inte det är så att alla norrmän i Sverige under midsommar är där för firandet. Jag har vid tre tillfällen genom åren fått meddelande från norska bekanta som har råkat boka en helg i Sthlm på midsommar och har varit helt förtvivlade över att alla butiker och restauranger är stängda. Tydligen billigt med hotell i Sthlm den helgen….

    1. Oj, är det så det är alltså? Haha, kanske ska passa på att köra en Staycation i Stockholm nästa sommar då – har ju en dröm om att stanna på hotellet en hel dag utan att ”tvingas” ut… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close