Close
Resfredags topplista: Maj 2017

Resfredags topplista: Maj 2017

Resfredags topplista: Maj 2017

# 1. Bästa reselåten: Jag har en förmåga att snöa in på både artister och låtar. Den här månaden är det Laleh som har spelats om och om igen, speciellt låtarna ”Work” och ”Bara få va mig själv”.

# 2. Månadens roadtrip/resa: Den här rubriken var inte svår att svara på. Kampanjresan med mina nordiska bloggkollegor till Katalonien var så himla bra, rolig och fin på alla möjliga sätt! (Bilden ovan är från Cadaqués, en av många vackra besöksmål på resan.)

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Jag hade själv ingen möjlighet att vara med på Travel Massive-eventet på ESL i början på månaden, men det brukar alltid vara lyckat att vara med på sådana träffar för att mingla med andra i resebranschen.

# 4. Bästa resegodiset: Den sockerfria månaden gick alldeles utmärkt för samtliga i familjen, men nu är det fritt fram för godispåsar i bilen igen. Jag fick med mig några Marianne-kolor från mamma på hemresan från Karlskrona, mint och choklad är verkligen en vinnande kombination.

# 5. Största resemissen: Kan ni gissa eller? Det handlar om ett färdmedel som börjar på T och slutar på -ÅG. Jag har haft sådan maximal otur med mina tågresor den senaste tiden och känner pulsen stiga bara jag tänker på det. Den här veckan har jag åkt till mina jobbmöten med en timmes marginal för att inte utmana ödet. Jag kan inte skylla på någon särskild aktör, alla möjliga verkar ha gaddat ihop sig mot mig!

# 6. Oumbärlig resepryl: För några veckor sedan var jag i Riga på pressresa med Sony för att bland annat recensera ett par brusreducerande hörlurar (MDR-1000X). De fick följa med mig på flyget till Katalonien. Det var ett rent nöje att sätta på mig dem och lyssna igenom ett gäng avsnitt av en ny favoritpodcast med Sofi Fahrman & co: Trettio Plus Trevar.

syskon

Fyra av sju syskon: jag, Tina, psykolog-Kajsa (!) och Hans.

# 7. Maj månads mest inspirerande resenär: Den här månaden hyllar jag min lillasyster Kajsa som har gjort sin livs resa – igår blev hon färdigutbildad psykolog. Jag är så otroligt stolt över henne och hon inspirerar mig på många sätt genom sina vägar genom livet!

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Inte en specifik resa egentligen, men efter att ha skrivit det här inlägget om valfri destination i USA började åter igen drömmarna om att flytta dit med familjen att göra sig påminda. Tre månader vore väl rimligt med tanke på allt visumstrul, men det skulle vara bättre än inget.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Att göra i Costa Brava: här finns något för alla – det inlägget gör mig glad och får mig att vilja åka tillbaka typ imorgon!

karlskrona

Vackra Björkholmen, Karlskrona. Foto: Elina Bernpaintner. 

# 10. Topp tre resminnen: 1) Jag ska inte tjata om Katalonien här också, ni kanske redan har förstått att jag var nöjd med den resan? Jag vill istället lyfta lördagen vi äntligen tog båten ut till Landsort utanför Nynäshamn. Åh, vilket vackert ställe. 2) Den här månaden har jag sett till att träffa personer som jag har saknat i mitt liv. En kväll spenderades med mina kusiner i Vitabergsparken, en annan tillsammans med vänner och god mat på Pane Vino. 3) Helgen som gick var jag hemma i Karlskrona och fick en äkta försmak av sommaren. Öliv, barfotafötter och familjemys, det behövde jag.


Nu kör vi full fart mot svensk sommar, äntligen! 

7 comments

 1. Vilken härlig resmånad 😉 åh ja hoppas regnet försvinner å sommaren kommer på riktigt igen!!! Kramar

  1. Ja, vi behöver sommar nu – verkligen!

 2. Har också märkt att jag träffar folk allt mer sällan. Lunchade med en kompis i veckan som jag inte träffat sedan februari och hade en hel del att prata ikapp. Skulle hinnas med på en timme. Vi bor i samma stad. Vad fan?

  1. Kan ha något att bero på ditt jobbtempo kanske!?? Jag har varit en usel vän på senaste tiden, men tänker att allt har sin tid. Kram på dig!

   1. Ja, det är väl så. Ett jobb 8-17, ett annat resten av tiden. Kanske borde tänka om en sväng. Kram!

 3. Har ju glömt att kommentera det nya fina utseendet här inne! Stilrent, snyggt och proffsigt – matchar verkligen det intryck jag har av dig. 🙂

  1. Åh – tack snälla, vad glad jag blir! (Ska också vidarebefordra berömmet till Elina som har hjälpt mig.) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close