Close
Värme eller kyla – vad föredrar du?

Värme eller kyla – vad föredrar du?

Det var en lång vinter i år. Jag har frusit, huttrat, gnisslat tänder och svurit både högt och tyst. Kylan kan vara befriande och härlig på sitt sätt, men jag dras mer och mer åt värmen. Är det pensionären i mig, eller bara Blekingeblodet från söder som talar?

Häromdagen delade en vän några fantastiska bilder från en väldigt lyckad skidresa i Europa. Uppdateringen var euforisk. ”Skidor är det bästa som finns”, fick vi veta. En annan bekant svarade att känslan vid barnbacken kanske inte riktigt är lika härlig – ”där smakar istapparna salt av alla tårar”. Jag skrattade högt och kände en omedelbar koppling till saltsmakande istappar. Här kommer veckans fem, den här gången en minilista tillägnad värme och kyla under både resor och vardag.

Värme eller kyla under resor och vardag

#1. Bada kallt eller bada varmt?

kallbad i Helsingborg

Varje gång jag sjunker ner i en jacuzzi och känner den behagliga värmen omsluta kroppen funderar jag över dumdristigheten (både min egen och andras) i att vilja bada kallt. Samma sak gäller duschvattnet. Jag är bekväm av mig och tycker helt enkelt inte om att frysa.

kallbad i Helsingborg

Tips! Trots min aversion mot kallbad vill jag någonstans innerst inne vara en sådan där som kallbadar. Kanske är jag lite avundsjuk på alla som trotsar sin bekvämlighet? Min härligaste kallbadsupplevelse hittills fick jag på Kallis i Helsingborg, mycket tack vare den karismatiska och peppiga Mia Jansson som är anläggningsansvarig på Kallis och Pålsjöbadet.

#2. Skidresor eller strandresor?

Orsa Grönklitt Dalarna

Jag tänkte skriva skidresor eller solresor, men inser att en riktigt lyckad skidresa innehåller både skidor och sol. Faktum är att vår familj har haft ett antal skidresor som varit oerhört fina från start till slut. Sådana resor när allt stämmer kan innebära vintermagi i sin renaste form. Men i längden? Då kammar strandresorna hem min röst.

Tips! Varje gång jag tycker det verkar lite jobbigt att åka skidor med barnen tänker jag på Emmy/Explorista, vars barn typ är födda i skidbacken. Följ henne för inspiration om äventyrliga familjeresor!

#3. Varma eller kalla drycker?

Att göra i Katalonien

Varmt när det är kallt och kallt när det är varmt. Svårare än så behöver det inte vara.

#4. Snöskoter eller fyrhjuling?

åre skoter

Här vinner faktiskt snöskoter. Känslan att susa fram över snön är befriande på något utomjordiskt sätt, även om det öronbedövande ljudet kan kännas just öronbedövande.

Tips! Tycker du att livet på en snöskoter verkar kul bör du följa Sara Rönne, som till och med har en egen bloggkategori om Snöskoter, jakt & fiske.

#5. Surfbräda eller snowboard?

helsingborg surfleken

Här skulle jag helst svara varken eller, räddhågsen som jag är. Men måste jag välja blir det surfbräda, av den enkla anledningen att jag aldrig har stått på en snowboard. Surfing har jag faktiskt gett några tappra försök i min ungdoms dagar.

Tips! För alla surfintresserade kan jag rekommendera Christines blogg 29 grader. Hon befinner sig i skrivande stund på Bali där du kan räkna med ”surfies” istället för ”selfies”.

Så. Nu är det din tur att svara på frågorna!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

5 comments

  1. Vilken härlig lista! Kändes väldigt passande att jag skulle klicka mig in här när jag själv sitter och huttrar, haha. Började frysa ännu mer när jag såg din bild från kallbadet, det ser ut att blåsa rejält där! Mina svar hittar du här om du vill läsa: https://ohdarling.org/varme-eller-kyla

    1. Kul att läsa din version Helena!

  2. Jag är 100% du i det här fallet! Förutom på sista frågan, där väljer jag definitivt ingetdera. Låt mig åka rutschkana istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close