Close
Om en fin vårhelg på ön

Om en fin vårhelg på ön

Jag känner mig alltid lika vemodig när jag hoppar in i bilen och åker från Sturkö. Här är några av anledningarna till att jag gärna blir kvar.

sturkö

Vårhelg på Sturkö

#1. Helgens konstaterande:

sturkö

Det finns ingenstans på hela jorden där jag känner mig mer hemma än på Sturkö. Jag hade förmodligen kunnat stanna kvar där för all framtid, i min rosa sommarlovsbubbla. Det bästa betyget är att mina barn känner likadant!

#2. Helgens gröna explosion:

sturkö

Ju länge söderut vi körde med bilen, desto närmare våren kom vi. I Småland möttes vi av gröna knoppar och i Karlskrona skärgård stod gullvivorna och häggen i full blom. Varje år blir jag lika förvånad över hur stor skillnad de där 50+ milen från Stockholm ner till Karlskrona gör för de olika årstiderna.

#3. Helgens kusinhäng:

sturkö

Våra barn har längtat ihjäl sig efter sina kusiner, det var så fint att se dem tillsammans igen. Högljudda skratt, tissel och tassel – ljuvligt att få del av!

#4. Helgens (årets?) mest efterlängtade runda:

sturkö

Vi hade ingen tur med vädret, det hade vi inte. Det har haglat och regnat om vartannat, men till slut kom vi i alla fall ut på en efterlängtad promenad. Sturkö kvarn är som vanligt ett uppskattat fotoobjekt längs vägen.

#5. Helgens bästa solnedgång:

sturkö

Och på tal om fotostopp: ”-Du ska väl inte fota och blogga om den där vyn igen!?” Min syster skrattade när jag halade upp mobilen för att föreviga bryggan och solnedgången för ungefär femhundramiljonte gången. Jag svarade ”Jodå, watch me” – och här är vi nu. Varsågod att titta, jag bjuder!

#6. Helgens födelsedagsbarn:

sturkö

Det finns alltid anledning att fira någon eller något när vi kommer till Blekinge. Den här gången var det barnens kusin Jakob som fyllde 17. Vi bjöds på födelsedagsbrunch av bästa slag och blev mätta fram till kvällen.

#7. Helgens projekt:

sturkö

Här ser ni den egentliga anledningen till att vi åkte ner till Sturkö över helgen – allt det andra blev bara bonus. Efter flera års diskussion och velande fram och tillbaka är numera en villavagn införskaffad. Tanken är att min familj ska spendera våra somrar på Sturkö i den här (i alla fall fram till detaljplaneringen är färdig och vi får bygglov till en egen stuga). Spännande! Vi hann tyvärr inte få allt på plats innan det var dags att åka tillbaka till Stockholm, men det ger oss å andra sidan anledning att snart åka ”hem” till Sturkö igen.

#8. Helgens tråkigaste:

nelly och mamma sturkö
Ompysslad av Nellan.

Helgen höll på att sluta illa när jag halkade på en blöt sten och ramlade pladask i fredags kväll. Det kändes som att jag vred både höft och vänster knä ur led (aj!), men det känns betydligt bättre idag. Mina planerade löprundor fick, och får, dock stå tillbaka några dagar till förmån för vila, vilket knappast ligger i linje med mitt träningsschema inför maran.

#9. Helgens bästa måltid ”on the go”

kolgrill kalmar

Nyligen skrev jag ett inlägg om Rastplatser i Sverige (och att våga vägra McDonald’s). Vi ska ta Donken-bojkotten på allvar ett tag framöver, och på Tobias inrådan googlade jag istället ”Kolgrill Kalmar” lagom till hungern började slå till. Första Google-träffen tog oss till ett industriområde strax efter avfarten till Kalmar C. I slutet av vägen hamnade vi mycket riktigt på den välbesökta, och familjeägda, Kolgrill Kalmar som serverade en av de bästa kolgrillade tallrikarna jag har fått. I priset ingick salladsbuffé, linssoppa och nybakat bröd innan maten kom ut. Vi betalade strax över 300 kr och fick tre rejäla måltider (varav den kolgrillade tunnbrödsrullen var enorm, jag orkade bara ena halvan). Det får bli dagens tips till er som har vägarna förbi Kalmar!


Hur har din helg varit?

2 comments

  1. Ser mysigt ut! Jag är ju i Portugal nu och det är superkul, men jag saknar att vara hemma i maj och se allt slå ut!

    1. Ja, det är något särskilt med naturen så här års. Dina bilder och filmer från Portugal ser också fantastiska ut. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close