Close
Resfredag mot Sturkö och veckans fem

Resfredag mot Sturkö och veckans fem

Så kom (res)fredagen, den efterlängtade. Idag åker jag ”hem” igen och passar i vanlig ordning på att lufta veckans fem punkter här på bloggen. Jag önskar er en finfin helg, själv ska jag njuta järnet av blotta känslan att vara tillbaka på Sturkö och i Karlskrona.

Resfredag mot Sturkö och veckans fem

#1. Hemlängtan deluxe och villavagn

sturkö sommar
Sturköperfektion.

Jag var ”hemma” i Blekinge i början av december, alltså för ett halvår sedan. I min värld hade det lika gärna kunnat gå ett århundrade, det är på tok för länge med 6 månaders-intervaller. Den här helgen blir en milstolpe för vår familj, en spännande sådan. Vårt Blocketfynd tillika nyinköpta villavagn kommer att transporteras från Oskarshamn till Sturkö – och nu är det upp till bevis! Kan en villavagn verkligen vara ett alternativ till mina innerliga drömmar om en egen stuga i Bredavik? Jag får återkomma med rapport.

#2. Tåginspiration

tåg i sverige med barn

Min personliga FB-profil får sällan någon omtanke från mig nuförtiden, däremot blir jag alltid lika glad när det dyker upp minnen i mitt flöde. För 6 år sedan satt jag tydligen på ett tåg mot Karlskrona med två små lintottar. För varje dag som går, och ju äldre barnen blir, växer tågromantiken. Lätt för mig att säga, nu när kräkpåsarna är ett minne blott. Vill ni ha mer tågromantik kan ni surfa in på Ingers senaste blogginlägg nedan.

Läs mer: 20 av de vackraste platser du når med tåg

Vill ni istället ha konkreta tips på att boka tåg ut i Europa rekommenderar jag det här utförliga guideinlägget inne hos Annie/Vegokäk:

Läs mer: Tågguide: boka platsreservationer med interrail i EU

#3. Flygdebatten (igen!)

Jag vet inte om ni har tröttnat, men debatten om flygets vara eller icke vara kommer ni inte att slippa i första taget (allra minst om ni följer resebloggar). Igår fick jag via FB tips om ett inlägg från den finska resebloggaren och reseprofilen Veera Bianca, som har skrivit ett läsvärt inlägg utan nyanser av svart eller vitt. Läs det!

Läs mer: Future of commercial aviation – is flying coming to an end?

Ett annat inlägg som snuddar på samma tema är min kloka poddkollega Lisa som har skrivit ett inlägg från hjärtat:

Läs mer: Min moraliska kompass

#4. Boktips

I helgen sträckläste jag ”Bränn alla mina brev” av Alex Schulman, efter tips från min storasyster. Jag har sett boktiteln och hört bra grejer, men har av princip inte velat läsa boken eftersom jag tycker att författaren är, eller i vart fall har varit, en osympatisk människa. Eftersom jag litar 100 procent på min systers bokomdöme lånade jag, lite motvilligt ska erkännas, boken på biblioteket.

Och vet ni? Oavsett vad man tycker om Schulman är boken riktigt bra! Boken bygger på verkliga karaktärer och händelser, allt hopflätat av en skicklig berättarröst. Är det nu Alex Schulman blir erkänd på riktigt?

#5. Titanic-utställning i Uppsala!

tips om Uppsala

I tisdags följde jag med viss avundsjuka Destination Uppsalas rapporteringar från valborgsfirandet i Uppsala. Själv satt jag hemma i soffan med en febersjuk Nelly, utan en endaste studentmössa i sikte. Snart får jag min beskärda del av Uppsala ändå, om ett par veckor åker jag i samarbete med Destination Uppsala tillbaka till studentstaden för att besöka Titanic The Exhibition. Det ser jag verkligen fram emot!

Läs mer: Att göra i Uppsala – Sverigeweekend i anrik studentstad


Omslagsbild från Sturkö förra sommaren. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close