Close
Om Corona (och att beta av alla de där bloggutkasten…)

Om Corona (och att beta av alla de där bloggutkasten…)

Det är konstiga dagar i vår resebloggsvärld kan jag lova. Eller ja, det är konstiga dagar i hela vår värld. Jag och Tobias satt bänkade framför tv:n igår kväll när nyheterna gick ut om att hela Italien försätts i karantän. Hela landet. Bilderna på Roms tomma gator känns så märkliga, allt känns så märkligt, även om det inte direkt drabbar vår vardag här i Nynäshamn. Förra söndagen, alltså för strax över en vecka sedan, spelade jag och Lisa in ett avsnitt av Att resa-podden där vi resonerar kring hela Corona-karusellen. Jag har fortfarande samma tankar som jag dryftar i podden, men vi kan väl konstatera att få hade kunnat spå det här händelseförloppet om Italiens karantän sedan vi spelade in vårt avsnitt.

Lyssna här: 98 – Att resa till italienska alper (och Coronavirus på det!)

Förra lördagen skulle Tobias egentligen ha åkt till Thailand, men ångrade sig i sista sekund. Thailand sköter situationen bra, men nu i efterhand är jag ändå väldigt glad att han stannade hemma i Sverige. Hans backup-plan visade sig inte så pjåkig den heller…

säröhus

… palmen, solnedgången och havet hade ju nästan kunnat vara Thailand. Han bokade efter lite research in sig på Säröhus Konferens, Hotell och Spa som ligger typ mellan Göteborg och Varberg. Omgivningarna och strandpromenaden var tydligen otroligt vackra, och han påstod att vi varit i närheten när jag bodde i Varberg och vi dejtade. Det är inget jag själv minns, men efter att ha sett fotona åker jag gärna tillbaka och blir påmind!

För egen del hängde jag hemma med mitt minigäng, och vi hade en riktigt lugn och fin helg tillsammans. Några större utflykter blev det inte tal om…

picknick på vardagsrumsgolvet

…men det ordnade Nelly på egen hand genom att föreslå picknick på vardagsrumsgolvet.

Så, hur påverkar då Coronaviruset mina jobbdagar? Januari-mars/april är i vanliga fall en väldigt lugn period med få uppdrag i resebranschen för mig, så personligen är det ingen större skillnad mer än att förfrågningarna inför resten av året är ännu färre än vanligt. Dessutom känns det knappast jätteinspirerande att själv pitcha några idéer för utlandet just nu. Jag jobbar vidare med mina förberedelser inför kommande svenska pärlor enligt plan, och känner mig ganska (?) lugn inför sommaren som jag ändå hade tänkt spendera i Sverige. (Jo, jag är medveten om smittspridningen även här, men hoppas inte det går så långt att vi också försätts i karantän!?) Faktum är att jag nu har fått en rejäl boost att att beta av alla de där bloggutkasten med Sverigetema jag har på lager. De svenska slotten, de unika boendeupplevelserna, Kiviks Musteri och tipsen om billig svemester var några av dem – och det finns väldigt många fler utkast, mer eller mindre färdigskrivna, som väntar framöver.

Vad gäller mitt eget ressug är det typ obefintligt för utlandsresor, jag håller mig allra helst hemma (hej Ferdinand!) och följer utveckligen. Min och Nellys resa till Spanien för att hälsa på min syster i slutet av mars känns i princip uträknad – och pengarna vi inte får igen för flygbiljetter (både Thailand och Spanien) känns obetydliga i sammanhanget.

Jag får avsluta med några meningar som jag skrev på Instagram för några dagar sedan, som känns aktuella också idag: ”Jag tror att vi alla har fått oss ännu en tankeställare om hur, varför och vart vi reser – och förhoppningsvis leder Coronakrisen till att vi blir ännu mer nyfikna på att resa i Sverige OCKSÅ – och inte slentrianmässigt utomlands. Jag tycker det är fint och nödvändigt att vi vidgar vår vyer här på hemmaplan, även om jag hoppas att vi väldigt snart kan resa utomlands utan rädsla. De senaste dagarna har stundtals känts surrealistiska, och kommer att drabba (och har redan drabbat) resebranschen mycket hårt på olika sätt – utöver alla som blivit sjuka och faktiskt avlidit.”

Har Coronaviruset drabbat din vardag, och i så fall hur?


Omslagsbild från Sturkö förra sommaren (där sitter jag i och för sig gärna i karantän om det skulle bli så…)

6 comments

  1. Tankeväckande inlägg! Jag jobbar dagligen med kunduppdrag där det handlar om kommunikation kring coronaviruset. Visst är det mycket tankar och osäkerheter man tampas med! Jag har själv en förestående New York-resa i mitten av april …

    Kul att du har många intressanta blogginlägg i pipelinen! Visst finns det så mycket att uppleva här i Sverige också. Den där havsutsikten med palmer och solnedgång såg inte helt fel ut. 🙂

    1. Gissar att du har bråda dagar nu då Anna… det går snabbt i svängarna, hänger knappt med!

  2. Befinner mig i Portugal och eftersom vi bor i vår husbil kan vi dagligen styra var vi ska hålla till. Hem till Sverige är planerat till slutet av maj, hoppas den planen inte grusas pga Corona.

    1. Skönt att själv kunna styra och vara flexibel! Nej, får verkligen hoppas att det klingat av till maj…

  3. Har också tappat suget för utlandsresor trots tidigare storslagna planer. Har inte ens sökt efter resor på flera dagar vilket aldrig annars händer. Nu håller jag bara alla tummar för att vi ska komma iväg på vår Kalifornien-resa i juni. Det kändes inte jätteuppmuntrande när Agnes Wold sa häromdagen att det kommer bli helt kört för USA, och tyvärr tror jag att hon kan ha rätt med tanke på deras avsaknad av allmän sjukvård och betald sjukfrånvaro. En inställd resa skulle inte drabba oss ekonomiskt då vi har eurobonus-biljetter som kan avbokas fram till dagen innan och bara har bokat avbokningsbara hotell, men vi ska träffa en massa släktingar som vi inte sett på flera år så det är den jobbiga biten om vi inte kommer iväg. Men det är ju tre månader kvar så hoppas det ordnar sig tills dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close