Close
Att fira födelsedag fredagen den 13 mars

Att fira födelsedag fredagen den 13 mars

Det är fredagen den 13 (jag besparar er från hinten om Corona och datumet) och JAG FYLLER ÅR! Veckans fem får därför bli en snabb tillbakablick över mina fem senaste födelsedagar. Det här med att blogga är ju en himla bra grej vid sådana här tillfällen, det räckte med några snabba scroll på datorn för att friska upp minnet över både festligheter och känslor bakåt i tiden.

(Och förresten, vilken tur att jag är så velig av mig att jag inte kunde bestämma mig om någon fyrtioårsresa…

Läs mer: Födelsedagsresan (och vad hände egentligen med Antarktis)

Att fira födelsedag fredagen den 13 mars

#1) FYRTIO år i Nynäshamn (med Coronainskränkningar)

annika riksdag
Färskaste bilden i mobilen, från mentorlunch på Riksdagen i onsdags.

Eftersom blogginlägget är tidsinställt (datorn får vila idag) vet jag inte mer än att dagen kommer att spenderas med familjen. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att fyrtioårsdagen skulle firas i skuggan av Coronautbrottet, och att aktiviteterna min man har planerat tydligen har fått ändras efter hand mot bakgrund av rådande situation. Jag påbörjar alltså mitt fyrtionde livsår med en känsla av att befinna mig i någon slags dystopisk film. Annars då? Jo, hade det inte varit för hela Coronagrejen hade jag nog bara haft lovord att säga om livet just nu. Fyrtioårskrisandet verkar vara över (ska aldrig säga aldrig) och det känns helt okej att bli… medelålders.

#2) 39 år i Thailand

relax beach koh lanta relax bay

För ett år sedan såg både framtiden och himlen ljusare ut! Vi befann oss på sluttampen av vår tre månader långa thaimout och livet var bra.

Idag har jag ätit lyxig födelsedagsfrukost, simmat i poolen, läst ut en bok, njutit av praliner och svenskt lösgodis och dessutom bokat in en behandling på spa – ni hör ju!

– 39 år

Läs mer: Att fylla 39 år i Thailand

#3) 38 år i Nynäshamn

annika hay

Trettioåttaårsdagen var väl sisådär. Många tankar som fladdrade både bakåt och framåt, med en genomgående känsla av att jag ville tillbaka till rötterna.

I dag fyller jag 38 och för första gången sedan jag flyttade hemifrån kommer det inte att ligga ett handskrivet födelsedagskort från min mamma i brevlådan.

– 38 år

Läs mer: 38 år på jorden och en längtan tillbaka till rötterna

#4) 37 år i Nynäshamn

Sydöstran Foto Maths Olsson

Min trettiosjuårsdag firades med att åka in till kontoret på Stora Essingen och jobba mina sista dagar som förbundsjurist. Jag hade en turbulent tid bakom mig, samtidigt som jag tog ett väldigt stort beslut om att bli egen.

En dryg vecka efter begravningsceremonin fyllde jag 37 år och ytterligare ett par veckor senare gjorde jag min sista arbetsdag som förbundsjurist för att istället påbörja ett nytt liv som min egen chef. Jag minns inte så mycket av den här tiden. Jag vet att jag var stolt och nöjd över att jag äntligen hade tagit steget att faktiskt kunna satsa på min dröm att starta eget, samtidigt försvann månaderna i någon slags sorgedimma.

– 37 år

Läs mer: Att fira födelsedag utomlands (eller inte)

#5) 36 år i Thailand

sjuk i thailand

Jag gick från 35-åring till 36-åring på Koh Lanta i Thailand, däckad av halsfluss. Minns inte så mycket mer än att jag grämde mig över att inte kunna äta det svenska lösgodiset som familjen överraskade mig med.

För en vecka sedan vaknade jag upp till min 36-årsdag med rejäl feberfrossa och tillhörande tusen knivar i halsen (minst). Våra storslagna planer på restaurangfrukost och trerättersmiddag fick helt enkelt ställas in.

– 36 år

Läs mer: Att vara sjuk (och fylla år) i Thailand


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. Maria Svensson says:

  Grattis på födelsedagen och hoppas den blir toppen! Hoppas åxå att du inte behöver vänta för länge på födelsedagsresan!

  1. Tack snälla, fick en väldigt fin dag. <3

 2. Önskar dig en fin födelsedag.
  Kram Titti

  1. Tusen tack! Trots många ändrade planer blev den väldigt minnesvärd och fin.

 3. Grattis på födelsedagen! Hoppas din dag varit riktigt bra!

  1. Tack Ann-Louise. Ja, men har njutit SÅ av helgen – skönt med en liten födelsedagsbubbla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close