Close
Billig semester i Sverige: 5 tips för en billigare svemester

Billig semester i Sverige: 5 tips för en billigare svemester

Det vankas vår och med den en massa lediga dagar. Påsk, Kristi Himmelfärds, Första maj och så småningom hägrar sommarlov och ännu mer ledighet! Jag förespråkar ofta och gärna att du ser dig om på hemmaplan under ledigheten, och är högst medveten om att folk väljer utlandsalternativ eftersom de anser sig få mer för pengarna i exempelvis Polen. Går det överhuvudtaget att få en billig semester i Sverige? Nja. Sverige är väl inte direkt känt som ett billigt land överlag. Det beror såklart på en massa olika faktorer; vilken standard du vill ha, om du har tillgång till eget kök och så vidare. Däremot finns såklart tips på hur du får en billigare semester i Sverige – här är några förslag som jag kan rekommendera.

Billig semester i Sverige: 5 tips för en billigare svemester

#1. Medlemskap i Svenska Turistföreningen (STF)

svenska turistföreningen

Om du avser att resa en del i Sverige kan jag rekommendera ett medlemskap i Svenska Turistföreningen (vilket jag har tipsat om tidigare här i bloggen).

Ett medlemskap möjliggör rabatterade boendeerbjudanden över hela Sverige, just nu upp till 25 procent på utvalda boenden. Som medlem har du dessutom 10 procent rabatt på tågresor hos SJ:s dagtåg- och nattågsbiljetter. Ytterligare en bonus är att medlemstidningen ”Turist”, fullsmockad med Sverigeinspiration, dyker ner i brevlådan fyra gånger om året.

Läs mer om medlemspriser och erbjudanden på STF:s hemsida.

#2. Kulturarvskortet

Tullgarns slott för barnfamiljer

En bra grej för att komma ner i pris för dig som är kulturintresserad är att investera i Kulturarvskortet, vilket ger 50 procent rabatt till cirka 300 (!) kultursevärdheter över hela landet. Kortet kostar bara 200 kronor, och gäller genröst nog för obegränsat antal besök för en och samma person.

Läs mer om kortet och vilka besöksmål det gäller på svenskkulturarv.se.

#3. Medlemskap i SJ Prio

SJ tåg mot österlen

Ett medlemskap i SJ Prio innebär att du samlar poäng när du bokar tågresor med SJ (och handlar i bistron) som du sedan kan lösa in till bland annat tågresor, uppgraderingar eller hotellnätter på svenska hotell. Du får också tillgång till medlemsförmåner som till exempel rabatt på utvalda svenska shower/föreställningar. En annan SJ Prio-förmån som många verkar missa är ”Upptäck din stad”, vilken innebär att du som medlem får rabatter och erbjudanden i 19 städer (18 svenska städer samt Köpenhamn).

Läs mer om SJ Prio-förmåner hos min bloggkollega Cornelia och på SJ:s egen hemsida.

Ett annat sätt att samla poäng är att ansöka om SJ Prio MasterCard, som ger poäng på alla dina köp. (Tänk dock på att detta är ett kreditkort, med allt vad det innebär!)

#4. Medlemskap ICA och Coop

Både Ica och Coop är duktiga på att teama upp med partners för att tillhandahålla fina partnererbjudanden som kan möjliggöra en billig(are) semester i Sverige. Som medlem kan du bland annat få rabatt på föreställningar, SPA-upplevelser, specifika Må bra-helger och olika hotellvistelser över landet.

Läs mer om aktuella partnererbjudanden hos ICA. respektive hos Coop.

#5. Håll koll på gratisnöjen via Google!

semester staycation

Kanske lite för självklart, men Google är ändå en skön klippa att luta sig mot om du vill komma ner i pris under semestern. Ett av mina mest lästa blogginlägg här på Resfredag är ”Att göra gratis i Stockholm med barn”. Ju mer specifikt du googlar, desto mer specifika blir dina sökträffar!


Har du fler tips för en billig semester i Sverige? Fyll gärna på i kommentarerna! Mer inspiration om att resa i Sverige hittar du i min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor.

Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver. 

2 comments

  1. Hej

    Bra tips 🙂
    //stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close