Close
Nu är glada julen slut, slut slut…

Nu är glada julen slut, slut slut…

För några timmar sedan klev vi innanför dörren här hemma i Nynäshamn efter en smidig bilresa hem från Dalarna. Vi höll oss i södra delarna (vi bodde i Tuna-Hästberg strax utanför Borlänge) och resan hem tog därför ”bara” 3,5 timmar på vägar med snälla plusgrader. Barnen är vana vid 5-6 timmars bilresa till släktingarna i Karlskrona och Göteborg, så det här blev ju en smidig historia i jämförelse.

romme alpin dalarna
Lagom tills vi skulle hem smälte snön bort, bra tajming!

Jag kände spontant för att städa bort varenda tomte i min närhet i samma sekund som vi kom hem – även om ljusstakarna och stjärnorna i fönstren gärna får vara kvar ända fram till februari eller så för att lätta upp mörkret. Det är samma historia varje år, på juldagen vaknar jag och är klar med julen. Det kan eventuellt bero på att jag börjar lyssna på julsånger redan i slutet av oktober!?

Vi känner oss alla väldigt nöjda med vår vecka i Dalarna på alla sätt och vis, bäst enligt Sebbe och Julia var skidåkningen i Romme och gårdagens tur ner i Äventyrsgruvan Tuna-Hästberg. Jag har fått så många meddelanden på Instagram om det där äventyret, som definitivt kräver ett eget inlägg här på bloggen. Det kommer så snart skrivlusten är tillbaka efter en vecka med minimal datortid, hjälpes vad skönt det har varit att koppla bort och av ett tag!

familjen myhre

Annars är väl dagens stora grej att vi har tolvårig bröllopsdag! Hur vi har firat? Well, genom ett besök på äventyrsbadet Aqua Nova i Borlänge med barnen och efterföljande finlunch på Kulinariet Stora Skedvi. För att toppa det har jag också köpt ett paket Ben & Jerrys som åker fram när barnen har somnat – om de somnar. Vår dygnsrytm är kanske inte riktigt i fas, men å andra sidan betyder det att vi får sovmorgon imorgon. Vi är faktiskt inga stora firare när det gäller bröllopsdagar, förmodligen eftersom dagen ligger inklämd mellan jul och nyår. Det var i alla fall en riktigt fin dag när det begav sig, vår bröllopsdag, faktiskt det bästa bröllopet jag har varit på någonsin. Så glad jag är över att vi fortfarande är ett team genom livet, jag och Tobias, och så oändligt tacksam jag är över det liv (och de liv!) vi tillsammans har skapat. Jag kan skriva hur många nyårslöften, mål och planer som helst – men i slutändan betyder de ingenting om jag inte får dela dem tillsammans med mitt lilla gäng.

Läs mer: Elva år, tre barn och ett gäng år senare

4 comments

  1. Jösses vad jag känner igen mig i det där.
    Jag vaknar varje juldag med en stark önskan om att få stöka undan och känslan av att gasa på 😊

    1. ELLER HUR! Nu åker de undan, tomtarna…

  2. Grattis ändå då, trots att ni inte firar. 🙂

    1. Tack! Vi började kolla på Tjernobyl, blev så illa berörd att jag fick ställa tillbaka den där glassen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close