Close
Fem saker jag ser fram emot under 2020

Fem saker jag ser fram emot under 2020

Vi har så sköna dagar här i Dalarna, jag och resten av familjen. Det blir någon utflykt varje dag, men också mycket tid hemma i huset där vi spelar spel, vilar, eldar i brasan och äter gott. Jag får även tid (lite i alla fall…) att summera året, och för all del tänka framåt. Veckans fem blir en snabb lista med fem grejer jag ser fram emot under 2020 – utan inbördes ordning.

Fem saker jag ser fram emot under 2020

#1. Hälsa på min syster i Spanien

Italientips Procida

I skrivande stund är min yngsta syster hemma i Karlskrona och flyttpackar för fullt. Det här året blir fyllt av äventyr för henne och sambon, de börjar i Schweiz och fortsätter sedan mot Spanien. Om jag planerar att hälsa på? Gissa.

#2. Fira min födelsedag

julia födelsedag

Märk väl att rubriken är ”fira min födelsedag” – till skillnad från ”fylla år”. Jag börjar så smått acceptera att jag fyller 40 snart, och ska göra det bästa av situationen genom att fira hela året på olika sätt och i olika konstellationer. Någon vidare fest blir det dock inte, jag föredrar andra typer av firanden.

#3. Springa på Gotland

Ja, men det här blir faktiskt blir en del av firandet om allt går som planerat. En helg på Gotland för att springa, långt. Jag längtar!

#4. Ge mer plats för musik, teater och konst

akvarellmuseet barn

Jag har under lång tid varit sugen på att återuppta kulturtanten inom mig, hon som har fått stå tillbaka de senaste åren till förmån för annat när familjelivet varit som intensivast. Innan jul bokade jag två konserter av bara farten. Det blir ingen kulturelit direkt, utan föreställningar med Danny och Molly Sandén – varför välja när man kan boka båda!? Jag längtar också efter teater, fler besök på museum (även om jag får min beskärda del under jobbresor) och fler konserter. Kultur gör mig glad!

#5. Fotografera mera

kamerastativ

Jag är tack och lov inne i en period där jag tycker det är riktigt roligt att fota igen! Förhoppningsvis blir 2020 året då jag hittar min egen fotostil på riktigt, jag kämpar fortfarande med det.

vlog pocket

Jag ser också fram emot att lära mig mer om film under det här året! Jag fick mersmak efter veckan på #MyMauritius Explorer Lab 2019, då den här filmen var en av anledningarna till att jag vann en Foldable Smartphone Gimbal från FeiyuTech. Planen är att den ska få hänga med och dokumentera alla möjliga äventyr under 2020.

Annat jag ser fram emot under 2020 är att ha tre barn samlade på samma skola (nästa termin är vår sista termin som förskoleföräldrar – hur sjukt är inte det??), att planera för ännu en thaimout, att spendera många veckor på Sturkö och att resa kors och tvärs över Sverige och förhoppningsvis längre bort än så. Vad ser du fram emot 2020?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från ett hotellrum på Mauritius för några veckor sedan.

12 comments

 1. Jag ser liksom fram emot hela året och det handlar mycket om att jag gillar siffrorna. De är jämna och runda. Jag gillar liksom formen på 2020.
  Och på tal om att fira födelsedagen. Bird sa en så himla klok sak till mig när jag ojjade mig över att jag skulle bli äldre och inte ville fira.
  Hon sa att man firar inte att man blir äldre. Man firar just sin födelsedag. Att man fick födas till livet – det är det man firar varje år. Hon är klok. Just det där följer mig i livet.
  Kram på dig

  1. Åh, det här tar jag VERKLIGEN med mig Cornelia. Tack (ska tacka Bird specifikt också, så kloka ord).
   Kram!

 2. Jag är ju lite ”enkelspårig”….ser fram emot Thailand hela mars månad och Thailand igen troligtvis några månader före och efter jul nästa år!

  1. Enkelspårig är väl perfekt när det handlar om en sån härlig sak som Thailand!!

 3. Vilken Sony-kamera är det på bilden i punkt #5 i inlägget? Och vilken kamera som du äger idag är du mest nöjd med och kan rekommendera? Tack! 🙂

  1. Hej Andrea! Det är en Sony RX100 på bilden. Det har kommit många nya modeller sedan jag köpte min, den senaste heter Sony RX100 VII. Det är en kompaktkamera som många av de fotografer jag känner hyllar till skyarna – dyr men riktigt smidig. (Kommer själv uppdatera till den senaste snart.) Som systemkamera är jag mest nöjd med min spegellösa Sony A6300 med ett Zeiss-objektiv som jag har köpt till. Jag köpte faktiskt en annan kamera – en Fujifilm X-T2 – när min Sony gick sönder, men när allt kom till kritan gillar jag min Sony mer…

 4. Jag ser verkligen fram emot 2020! Det jag lärde mig från 2019 är så mycket att det inte kan rymmas ens i en bok tror jag, men något jag tänkt lite extra på är det jag läste någonstans om ”bra” och ”dåliga” år. Egentligen funkar det ju inte på det viset. Det händer en massa grejer hela tiden och somligt är bra medan annat kanske inte känns särskilt kul. Det går inte att väga allt mot varandra och komma fram till något absolut bra eller dåligt. Överlag är det ju mest ”neutralt”. Bara för att något som varit stort just när det hände (och kanske varje gång man tänker på det) har det inte rätt att ta över allt annat.

  Jag är i alla fall jätteglad över att jag lever, att jag är frisk och att jag har så fantastiska människor i mitt liv. Tänk att jag vid denna tiden nästa år antagligen har några månaders erfarenhet av att ha jobbat som samtalsterapeut?! Det är ändå rätt häftigt. Och du har mängder med roligt att se fram emot.

  1. Ja, visst är det häftigt! Ser fram emot att skapa gemensamma minnen det här året (också). Tack för ständig inspo!

 5. fem fina saker! och ROLIGT med mer kultur som en ytterligare dimension även för oss!

  1. Tack. JAAAA, låt oss hoppas på mer kultur. Gott nytt!

 6. Om jag ska välja en specifik händelse så ser jag fram emot att fira min födelsedag i Tokyo. Annars ser jag fram emot hela året, tycker 2019 varit ett så bra år och hoppas och tror att 2020 ska fortsätta i samma spår.

  Gott nytt år!

  1. Wow, vilken upplevelse att fira födelsedag i Tokyo!! Låt oss verkligen hoppas att ditt 2020 fortsätter i samma fina spår. Gott nytt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close