Close
Mot Madrid med min tvååring!

Mot Madrid med min tvååring!

Mot Madrid med en styck snorig dotter, ett handbagage och en väderprognos som visar strålande sol hela helgen. Resfredag i ordets rätta bemärkelse med andra ord!

Mot Madrid, mot oemotståndliga tapas, mot pirrande weekendkänsla, mot otaliga timmars promenad i storstaden, mot prunkande parker och framför allt – mot en efterlängtad helg tillsammans med min syster.

mot madrid

I vår hall hänger en canvastavla från min och Nellys resa till Taiwan för snart 1,5 år sedan. Vi är ett bra team på resande fot hon och jag – den här gången är det alltså Spaniens huvudstad som står på agendan. Nelly har hunnit med ett gäng resor sedan vi åkte till Taiwan, med lite blandade flygupplevelser för oss båda. Nu fyller hon snart två och vill aldrig vill sitta still, det gäller med andra ord att vara väl förberedd inför vår fyra timmar långa flygresa. För tillfället gillar hon att mecka med smågrejer, så jag gick en runda här i huset och samlade ihop några av hennes favoritsaker som får följa med på resan. Inga dyra grejer, tanken är att det inte gör något om några av sakerna försvinner längs vägen. För jo, saker har en förmåga att försvinna med vår dotter i närheten.

mot madrid

Så, vilka grejer får den stora äran att följa med? Några småböcker, en gratis pysselbok från Max, klistermärken, en anteckningsbok med linjerade blad och några få utvalda kritor (den röda och svarta är en present från Tyskland, greppvänliga för småbarnshänder), minifigurer och ett armband som Julia har knåpat ihop till sin lillasyster. Det lär räcka som underhållning ett tag i alla fall, jag får komplettera med lite fika, en vällingpaus och sedvanlig genomgång av alla foton på min iPhone.

mot madrid

Det hade suttit fint med en iPad till lilltjejen också, men den får stanna hemma den här gången på grund av utrymmesskäl. Jag reser bara med ett handbagage och har verkligen minimerat packningen. Nu ska vi med andra ord vara klara för en helg i Madrid. Hasta luego!


Resan är till viss del ett samarbete med Skyscanner mot bakgrund av att jag har testat deras nya reseapp för att boka flyg och hotell. Åsikterna, tankarna och bilderna är som vanligt mina egna. 

6 comments

 1. Trevlig resa!!!! Kul å ses i v!!!! Ses på Tors!!!! Ser fram emot Madrid tips m bebis! Kanske jag vågar dit i vår?!
  Bra m
  Små saker!!!! Kolla m flygvärdinnorna om extra säte ev tom rad t er! Ibland finns det ju! Kram

  1. Jag hade tur och blev uppgraderad till Business class på vägen ner, väldigt trevligt må jag säga! Madridtips kommer framöver. Kram!

 2. Åh, vilka minnen jag får från den tiden när jag reste med småttingarna! Från flygplatsen i just Madrid hittade sonen sitt absoluta mjukisdjur som sedan hängde med under båda hans och lillasysters uppväxt 🙂
  Hoppas ni har en trevlig resa!

  1. Det är onekligen en intensiv period, att resa med barn kräver en dos tålamod – men SÅ häftigt att se hur de utvecklas. Fin historia med mjukisdjuren! Tack för din kommentar.

  1. Haha, jag vet inte vem som är modig egentligen – det är väl mina medresenärer/passagerare!? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close