Close
Mina resor i januari

Mina resor i januari

Den här veckan smyger allt igång igen – jobb, skola, aktiviteter och rutiner. Jag gissar att det är blandade känslor inför det faktum att vardagen snart rullar på som vanligt. Själv känner jag att sovmorgon till klockan 10 varje dag förvisso är skönt, men inte särskilt hållbart i längden. Hela dagen riskerar liksom att gå i slowmotion efter ett sådant upplägg. Å andra sidan har jag verkligen njutit av otvungenheten och slappa dagar. Det behövs mer jullov åt folket!

Januari och ett gäng resor i Sverige

Så, vad väntar då framöver i mitt liv? Någon rivstart är det inte tal om, vi förlänger jullovet ytterligare ett par dagar genom en resa norrut. Sedan fortsätter månaden med en resa ”hemåt” Blekinge för att sedan avslutas norröver (igen). Det känns som ett bra upplägg! Så här ser planerna ut på ett ungefär:

Uppsala (innebandycup):

klonade bloggare

Hela familjen börjar med en tur till Uppsala för att se mellandottern spela i Storvretacupen – världens största innebandycup. Först hade jag lite vaga planer om att vi skulle hinna se mer av Uppsala tillsammans som familj mellan matcherna, men vi får se hur mycket vi hinner. Efter många boendeturer fram och tillbaka bokade vi igår hotellrum i sista minuten i centrala Uppsala, vilket var en pärs i sig eftersom det mesta i staden är uppbokat den här helgen.

Åre (häng med vänner):

Åre By

Efter Uppsala fortsätter vår turné till Åre, där vi ska hänga med våra vänner några dagar. Skidåkning, spelkvällar och vackra Åre-vyer står på schemat – vi håller tummarna för att vädret är snällt mot oss!

Karlskrona (jobb och släkt):

marinmuseum karlskrona

Ett tag senare kommer jag att åka ner mot Karlskrona igen, den här gången för jobbmöte och ett par dagar hos mina syskon. Det känns som en finfin start på året att få in en Blekingetur i schemat!

Säfsen (bloggresa):

Orsa Grönklitt Dalarna

I slutet av januari fortsätter jag och Nelly skidtemat som påbörjades redan i Romme Alpin på jullovet. Eller, vi får se hur mycket skidor det blir när allt kommer till kritan – fokus ligger istället på en härlig och barnvänlig vistelse i Säfsen, Dalarna. Upplägget och sällskapet är lovande, jag och Lisa + våra minstingar åker på en bloggresa tillsammans med samma svenska blogg-gäng som under kryssningen på Medelhavet för tre år sedan.

Jag har fortfarande inga utlandsresor bokade under 2020, och tycker i ärlighetens namn att det är ganska skönt att hålla sig hemma i Sverige ett tag. Den närmaste utlandsbokningen jag har kommit hittills är en resa till min syster i Spanien under maj månad, vi får se hur det blir med den saken!


Har du några resplaner under januari?

12 comments

 1. Det låter som en härlig januari!

  1. Eller hur! Allt bra samlat i en och samma månad.

 2. Va kul med Branäs och att du återvänder till Dalarna redan! Det gillar dalkullan i mig 😉

  1. Nja, inte riktigt Branäs – men nästan! 🙂 Dalarna ja, verkar vara genomgående tema just nu – det är jag glad över. Finns mycket jag vill se och göra där, så himla fin hemort du har!!

 3. Fullspäckad januari! Låter nästan lite svettigt. 🙂 Själv ska jag på jobb i huvudstaden fyra plus två dagar och passar däremellan på att åka till familj i Trollhättan som jag inte träffade under julen. Sedan är jag nog ganska nöjd efter det. Har däremot både februari och mars bokat. Och september (jag som aldrig brukar boka såååå tidigt).

  1. Men hjälp vilka cliffhangers, så får du inte göra mot mig!!

 4. Låter som en riktigt bra början på 2020! Sverige är fantastiskt och det finns så många fina ställen från norr till söder att uppleva.

  Ha så skoj!

  1. Visst är det! <3 Har en lång lista på platser jag gärna vill besöka framöver, särskilt de norra delarna... era hoods ser ju ljuvliga ut.

 5. Det låter som en härlig januari! Åre är jag så sugen på att åka till efter att ha sett en massa vackra bilder på Instagram och i bloggar. Själv har jag redan hunnit klara av resandet för januari månad. Kom hem sent i natt/tidigt i morse efter en supermysig helg i Dublin. 🙂

  1. Ja, det är VÄLDIGT fotovänligt här uppe! Dublin, åh vad kul…

 6. Hej
  Härlig bilder.
  Vi ska åka till Barcelona i slutet på januari och fira min 50 års dag.
  Hälsningar Stinaz Resor

  1. Men vad roligt Stina. Och grattis till 50 får jag väl också passa på att säga!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close