Close
Uppsala i kvällsljus (och boendetips i Uppsala)

Uppsala i kvällsljus (och boendetips i Uppsala)

Inlägget om boendetips i Uppsala innehåller reklamlänkar/adlinks.

Den här helgen har vi spenderat i Uppsala för att heja fram dottern och hennes lagkamater i Storvretacupen, världens största innebandycup. Vilket lag, och vilken stad! Senast jag var här skiftade hela staden i skira gröna vårfärger, nu möttes jag istället av ett snöpudrat Uppsala under kvällspromenaden genom några av mina favoritkvarter. Det kändes fint att vara tillbaka igen, och att dessutom kunna lägga ännu ett boendetips i Uppsala på listan.

Uppsala i kvällsljus (och boendetips i Uppsala)

Huvudfokus på den här resan har inte varit sightseeing, annat än i stadens fina sporthallar. IFU Arena är i absolut toppklass och skulle vara anledning nog att flytta hit för en av våra innebandyfrälsta familjemedlemmar. En längre promenad hann jag dock med, i ett näst intill folktomt Uppsala igår kväll. Här glittrade fortfarande juleljusen i fönstren, och i kombination med snön fick jag min sista suck av julmys innan Tjugondag Knut som går av stapeln nästa vecka.

uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night
uppsala by night

Kan vi en gång för alla konstatera att Uppsala, Sveriges fjärde största stad, måste vara en av vårt lands trevligaste större städer? I synnerhet under den här specifika kvällen i början av januari. Tack för ännu en fin vistelse Uppsala, jag kan lova att jag snart kommer tillbaka.

Boendetips i Uppsala: tips på prisvärt boende i Uppsala

uppsala by night
uppsala
uppsala by night

Jag har tidigare bott på två olika hotell i Uppsala: dels på alltid lika träffsäkra Clarion Gillet, dels på det lyxiga boutiquehotellet Villa Anna.

Läs mer: Villa Anna – unikt boutiquehotell i Uppsala

Den här gången fick vi i sista stund tag i ett familjerum på Hotell Kungsängstorg, ett prisvärt hotell/vandrarhem i centrala Uppsala som ursprungligen är en gammal prästgård. Prästgårdar brukar vara ett säkert kort vad gäller mysighetsfaktor, så även den här gången. Vi valde hotellvarianten och bodde i hotellets 3-bäddsrum, med egen toa/dusch på rummet. Rummet hade två enkelsängar och en ganska bred loftsäng, perfekt för vår familj med två vuxna, en elvaåring och en femåring – den lilla sover fortfarande oftast bredvid mig. Frukost ingick i priset (1000 kr/natt), vi valde den enklare varianten som serverades på övervåningen men hade också tillgång till den större frukostbuffén på systerhotellet Centralstation bara några hundra meter bort. Jag har också hört bra om Radisson Blu Uppsala och Clarion Collection Hotel Uppsala som ligger centralt.

Fler boendetips i Uppsala: Att göra i Uppsala – Sverigeweekend i anrik studentstad


Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler restips i Sverige framöver.

2 comments

  1. Ja, jag tycker också att den gamla delen av Uppsala är jättefin! 🌻

    1. Tänk att vi aldrig varit där tillsammans!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close