Close
Mina barns drömresor

Mina barns drömresor

Det finns både för- och nackdelar med att ha 300+ bloggutkast som ligger och väntar på bättre tider. Vissa av utkasten är übergamla och borde rensas bort, en del känns inte aktuella givet rådande världsläge, ytterligare några består bara av rubriker, medan andra i princip är färdigskrivna. Det här utkastet var ett sådant, nästan färdigskrivet, som jag tänkte publicera strax efter jul. När vår familj satt i bilen på jullovet och jag frågade om mina barns drömresor var världen fortfarande öppen och möjligheterna oändliga. Vi kunde i princip snurra på jordgloben, peka, och sedan åka dit förr eller senare.

barnen myhre
Kulinariet, Stora Skedvi.

Idag ser läget som bekant annorlunda ut, men rubriken ”mina barns drömresor” har å andra sidan inget bäst före-datum. Så, vi kör ändå. Så här svarade alltså mina barn i januari 2020 på frågan om vilken plats i världen de drömmer om att resa till framöver.

Mina barns drömresor

Sebastian (11 år):

julbord på nääs fabriker sebastian

”Madrid, eftersom man man se så många fotbollsmatcher där.” Svaret kom först efter en utläggning om att Sebastian var ganska nöjd här hemma, och att han egentligen inte behöver resa någonstans.

Julia (9 år):

julia på stranden
Foto: Elina Kärn

”Paris, Dubai och Eiffeltornet.” Gulligt ändå, att hon nämner Paris och Eiffeltornet som två separata resmål! (Tänker jag att det eventuellt kan vara görbart att slå ihop Paris och Eiffeltornet i en och samma resa.)

Nelly (5 år):

nelly

”Disneyland.” Nelly är vårt tredje barn, men det första som har varit besatt av prinsessor, sagokaraktärer och färgen rosa. Det hade varit enormt roligt att få uppleva Disneyland Paris tillsammans med henne då hon fortfarande är i en ålder då hon tror att allt är på riktigt! (Perfekt att slå flera flugor i samma smäll om Julia fortfarande vill till Paris och Eiffeltornet om/när det är dags för Nellys drömresa.)


I höstas hade jag och Lisa för övrigt ett avsnitt om just att resa på drömresan, där Julia berättade om sin dåvarande drömresa Dubai. I avsnittet pratade vi också om definitionen av drömresa, jag måste nästan själv lyssna igen för att se om resonemangen håller även efter Coronakrisen.

Lyssna på Att resa-podden: Att resa på drömresan

4 comments

  1. Inte helt omöjliga resor. En rapport från Frankrike har vi alltså att vänta. 🙂 Jag frågade faktiskt också mina barn i januari och fick med det i en inlägg om reseplaner för 2020. Morris ville åka skidor i Alperna och resa till Japan. Rufus ville som alltid åka tillbaka till ställen han varit så Thailand, Kap Verde och Island stod på hans drömlista.

    1. Så intressant det där med att resa tillbaka vs testa nytt! Ska bli kul att se om det håller i sig för dem framöver! Jadu, Frankrike utlovas när det blir aktuellt. Kram och trevlig helg!

  2. Vilket kul inlägg att läsa om barnens drömresor 🙂 Hoppas att ni kommer iväg till Paris då när läget blivit mer som vanligt igen, så ni kan uppfylla några av drömresemålen 🙂

    1. Ja, det känns inte omöjligt – men lär ju dröja bra länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close