Close
Måndag och nu börjar mitt nya liv. Igen!

Måndag och nu börjar mitt nya liv. Igen!

Det är måndag (hurra!) och känslan av nystart är åter påtaglig. Den känslan inträffar cirkus femtiotvå gånger om året för mig, det vill säga varendaste eviga måndag. Plus nyårsdagen, födelsedagen och varje terminsstart samt semesterslut. Jag älskar helt enkelt både ny- och omstarter. Låt oss kika lite på hur tankarna går just den här måndagen. Givetvis i listform, eftersom jag gillar listor nästan lika mycket som nystarter.

Måndag och nu börjar mitt nya liv. Igen!

#1. Undvik energidryck till varje pris

För ett par år sedan började jag den hemskt onödiga (o)vanan att dricka energidryck. Jag gillar särskilt smaken av vit Monster, så den sorten har jag druckit både nu och då. Stora är de, burkarna. Jättestora. Och dyra! Men mest av allt är de fyllda med skit som min kropp inte alls behöver.

monster vit

Inte varje dag i alla fall, inte heller varje vecka. Nu har jag undvikit burkarna nästan en vecka och har ambitionen att fortsätta så. Ett undantag eller två kommer jag att göra då och då, särskilt vid längre körsträckor/roadtrips. (Jag har fått för mig att jag behöver energin för att inte bli riktigt lika trött som jag vanligtvis blir vid bilkörning?)

#2. Matprepp och matpepp

Inte helt otippat att en punkt om matlagning finns med i en lista skriven på en måndag. Förra veckan preppade jag tre olika rätter av samma bas. Köttfärssåsen fungerar finfint precis som den är, men också som fyllning i paj och piroger.

mat prepp
Den här stora laddningen gjorde jag till familjen innan jag drog till Malmö förra veckan. Jag kände mig som en kung ungefär, en känsla jag gärna upplever igen inför varje vecka.
mat prepp

Knepet att fixa frukostar för hela veckan är också värd en punkt på nystartslistan. Det har jag gjort två veckor i rad nu. Jag höftar lite, och vispar ihop kokosmjölk, någon form av yoghurt och någon form av mjölk tillsammans med några rejäla skopor chiafrön för att sedan pudra på med kanel. Lite honung ringlar jag också i, sedan kör jag någon minut med elvispen. Den här basen blir SÅ bra att sedan toppa upp med vad som finns hemma – våra klassiker är granola, bär och skivad banan.

#3. Går det att sluta bygga högar i varje hörn?

Jag känner mig ofta som en liten hamster eller ekorre som samlar högar. Inte med mat dock, men med annat. Kläder, viktiga papper, oviktiga grejer som ska vidare och så håller det på ända in i oändligheten.

rensa högar
Mitt kontor ser i skrivande stund ut ungefär så här och det gör mig nästan galen mellan varven. Vissa grejer är alltså inte ens uppackade sedan vi var i Thailand i våras. Meeeen just den här veckan råkar min ordningssamma och ordentliga storasyster vara här och hälsa på. På onsdag har hon lovat att gå igenom högarna med mig. Hon är hård men rättvis och högarna lär ryka vare sig jag vill eller inte. Bra ju!

#4. Skriv klart de där blogginläggen någon gång

Jag är ganska bra på att skjuta upp alla möjliga grejer, inte bara hanterandet av olika högar. Under fyra långa års tid har jag tänkt att jag borde skriva klart de där inläggen om Galapagos. Hur kan jag inte ha skrivit mer om resan dit?

att resa till Galapagos

Det är verkligen på tiden hörrni, och den här veckan ska det ske. Det är i alla fall dags för något mer än bara rubriker i utkasten.

Och just det här med blogginlägg är en grej jag har lovat att ge mig själv fler av. Alltså jag vill skriva fler inlägg där fingrarna bara skriver, utan att tänka så himla mycket. Varje inlägg behöver inte ha tusen timmars research och en massa redigerade bilder. Jag tänker jobba lite mer enligt principen ”resan är målet”, fast i det här fallet omvandlat till skrivande.

#5. Fortsätta boka grejer som gör mig glad

Förra veckan var jag i Malmö, veckan dessförinnan på Gotland. Det känns fint att längta efter saker igen. Saker som i resor, äventyr och även mindre utflykter.

resa T-centralen

Nu börjar det bubbla mer och mer efter ett större äventyr igen. Kanske inte just i paritet med Galapagos, men nästan. Tankarna flyger och orden i diverse resechattar likaså. Vi får se var jag landar, bokstavligen talat.

Så. Det var min lilla måndagslista. Hur står det till med din?


Här kan du läsa fler listor i bloggform. (Omslagsbild från Visby, Gotland).

6 comments

  1. Var är din väska (den i skinn) ifrån, så snygg! Tack!

    1. Hej Sonja! Åh, jag tycker sååå mycket om den – en födelsedagspresent från mina syskon. Märket heter Sandlund/Hossein, har skrivit mer om den här: https://resfredag.se/snyggaste-weekendvaskan/

  2. Ingen måndagslista här denna tisdag men en sak kan du få berätta sen. Hur man skriver reseskildrande inlägg som inte kräver massor med research och noga utvalda bilder. On the go väl på destinatione abolut, men i efterhand? Knäck den koden och jag bjuder på en glass. Minst. energidryck kommer du aldrig få av mig dock.

    1. Hahahaha, jag lovar att berätta! Glass låter gott.

  3. De där högarna var roliga att attackera. Det kommer fler attacker, var så säker! Men oj, kanske inte behövs sedan? Du var väldigt duktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close