Close
Nobis Hotel och ett dygn i Stockholm

Nobis Hotel och ett dygn i Stockholm

Innehåller köplänk/adlink.

För ett par veckor sedan möter vi upp våra vänner för ett dygn i Stockholm under de sista skälvande semesterdagarna innan skolor, jobb och vardag drar igång på allvar. Ursprungsplanen att bila ner till Europa och hyra ett hus känns inte aktuellt det här året (heller). Vi kör därför en repris på staycation i huvudstaden med incheckning på hotell plus god mat. Förra sommaren satsade vi på boutiquehotellet Ett Hem, vilket blev full pott på nöjdhetsskalan. Den här gången väljer vi istället mellan Diplomat, Frantz, Bank, Lydmar och Nobis Hotel – där vi till slut bestämmer oss för det sistnämnda.

miss voon Stockholm
Middag på Miss Voon.

Hotellvistelsen kombinerar vi med restaurangbesök på Miss Voon, efterrättsbuffé från Mr Cake och en promenad på Djurgården.

Nobis Hotel och ett dygn i Stockholm

Den främsta anledningen till att vi väljer just Nobis Hotel Stockholm är att ingen av oss har bott där innan och vi alla är sugna på att testa något nytt.

nobis hotel stockholm

Vi lockas dessutom av hotellets stämpel som femstjärnigt hotell, och är alla imponerade av tidigare besök på Guldbaren, en cocktailbar med tak och väggar täckta av speglar som ligger på Nobis Hotel. När vi dessutom hittar en bra deal på Hotels.com slår vi till och bokar in en hotellvistelse.

nobis hotel stockholm

Hotellet ligger inrymt i två pampiga byggnader från slutet av 1800-talet, och de gemensamma utrymmena är fulla med guldkantad lyx och flärd.

En av huvudanledningarna till att hotellet sticker ut jämfört med andra är ”Loungen”…

… med dess imponerande takhöjd på 38 meter och därtill enorma elipsformade glaslampa. Andra höjdpunkter i detta ”Stockholms vardagsrum” är kupolerna och mosaiken i taket – det är svårt att inte bli imponerad av det här stället!

Nobis Hotel Stockholm ligger under Nobis Hospitality Group – där återfinns bland annat även Operakällaren, Café Opera och Hotel/Restaurang J. Hotellet, som ligger centralt precis vid Norrmalmstorg, har idag 201 hotellrum fördelade i två byggnader.

nobis hotel stockholm

I samband med bokningen ber vi om ett rum med utsikt och hamnar på fjärde våningen (rum 431) i ett rum med balkong med utsikt över Norrmalmstorg. Både vi och vårt sällskap får frågan om vi vill byta till ett rum med fönster mot Loungen, eftersom det kan bli både högljutt och livat runt Norrmalmstorg när natten smyger sig på. Varken jag eller min man har några problem att somna eller sova med ljud utanför fönstren, och störs inte nämnvärt av festligheterna på kvällen. (Ljudnivån vid Norrmalmstorg på helgerna kan dock vara värt att ha i åtanke när ni bokar rum – det är alltså lugnare med utsikt mot Loungen.)

nobis hotel stockholm

Så hur lyder då betyget för vårt hotellrum på Nobis Hotel Stockholm? Det är okej, men inredningen känns aningen trött och ouppdaterad. Någon kommenterar på mina instastories att det ”ser ut ungefär som ett vanligt Scandichotell”och kanske är det så att Nobis hotellrum hade sina glansdagar för ett tag sedan?

nobis hotel stockholm

Det är förvisso klassiskt, men förvänta er inte boutiquekänslan (inredningen i vårt rum är likadan som i våra vänners).

nobis hotel stockholm

Badrummet håller hög standard! Det är stort, och klätt med marmor…

… med produkter från Rituals, vilket i sig är en lyx.

mr cake Stockholm

Efter att ha slappat på hotellrummet och kollat på lite fotboll dukar våra förutseende vänner fram dessertbuffé som de har plockat upp från Mr Cake. Där kan sockerjunkies få sin beskärda del av dagsintaget tack vare grundarna Roy Fares och Mattias Ljungberg. Mr Cake har butik i både Stockholm och Göteborg. (Har du inte möjlighet att gå dit i egen hög person finns numera också en webbshop där det går att beställa allt från kola till dragerade mandlar.)

mr cake Stockholm

Jag brukar hålla mig klassikern ”Cinnabun” med frosting, men den här gången heter vinnaren istället ”S’mores Brownie” = en gudagod brownie med tryffel och crumble, inbäddad av ett marängtäcke.

Hitta hit: Mr Cake (Rådmansgatan 12, Stockholm)

Efter ett par timmars hotellhäng med utsikt och bakelsebonzana promenerar vi genom Stockholm…

miss voon Stockholm

… bort mot en tidig middag på Miss Voon borta vid Humlegården. Restaurangens asiatiska kök med skandinavisk touch gör mig sällan besviken – kanske av den enkla anledningen att jag varje gång kör på det säkra kortet med hummertacos av högsta kvalitet. En extra eloge till Miss Voon även för de fantastiskt goda alkoholfria drinkarna!

Hitta hit: Miss Voon (Sturegatan 22)

Efter maten lyckas jag bli övertalad att hyra en elscooter för att köra ut till Djurgården. Jag är tveksam, men eftersom vi är tre mot en erkänner jag mig besegrad. Imponerad blir jag dock inte. En sådan här kväll är som gjord för att promenera runt på Djurgården – och efter någon halvtimme ute på rull får jag snart min vilja igenom.

stockholm

Efter att ha lämnat elscootrarna på anvisad parkering går vi istället tillbaka till hotellet längs Nybrokajen – kanske ett av Stockholms vackraste promenadstråk.

Väl tillbaka på hotellrummet ser vi till att utnyttja balkongen med tillhörande utsikt…

nobis hotel stockholm

… och konstaterar att Stockholm är bra vackert ändå!

Nästa morgon vaknar vi till en hotellfrukost som är över medel, men faktiskt inte mycket mer än så. Helhetskänslan för Nobis Hotel Stockholm når sammanfattningsvis inte upp till en femstjärnig upplevelse – men visst är standarden med råge tillräcklig för att kalla Nobis ett av Stockholms lyxhotell. I topp ligger dock fortfarande Ett Hem, gissningsvis följt av något av hotellen Grand, Lydmar eller Diplomat. Jag får be att återkomma i den delen!

För egen del blir jag nyfiken på att jämföra ett besök på Nobis Hotel Stockholm med andra systerhotell under Nobis Hospitality Group, specifikt designhotellen Miss Clara by Nobis (Sveavägen 48) och Blique by Nobis (Gävlegatan 18).

Bra att veta:

  • Adressen till hotellet är Norrmalmstorg 2-4. Närmaste t-banestation är Östermalmstorg (röd linje).
  • Mer information om Nobis Hotel Stockholm finns på hotellets hemsida.
  • Nyfiken på fler hotell i Stockholm? Här hittar du fler tips på hotell i Stockholm och övriga Sverige. 

Läs mer och boka rum på Nobis Hotel här. (adlink)


Följ gärna Resfredag på Instagram för aktuella uppdateringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close